e:LIGA
Stream 1. kola základní části e:LIGY je za dveřmi
FIFA 22 Článek Stream 1. kola základní části e:LIGY je za dveřmi

Stream 1. kola základní části e:LIGY je za dveřmi

Nicolas Heller

Nicolas Heller

29. 11. 2021 20:25

Blíží se konec listopadu a to znamená pro českou FIFA scénu jediné: začíná základní část 3.ročníku e:LIGY.

První padající sníh je pro správce fotbalových pažitů v celé republice nemilá zpráva, neboť je čeká spousta práce a úsilí, aby hřiště připravili na šlágry nejvyšší tuzemské soutěže FORTUNA:LIGY. Již zítra ovšem v teple a pohodlí svých vyhřátých domovů usednou s gamepadem v ruce před monitor i esportoví reprezentanti klubů v rámci 1. kola letošní e:LIGY. Letos historicky prvně v novém formátu s plnohodnotnou základní částí se hráči představí v celkem patnácti kolech a ty nejlepší šlágry si budou moci fanoušci vychutnat na oficiálním Twitch kanálu e:LIGY. Jaké mače nás čekají v úvodním kole?

FCVP Esports vs AC Sparta Praha – 30. 11. od 18:30

Hned jako první zápas premiérového streamu tohoto ročníku nás čeká esportové derby mezi Plzní a Spartou. Tento matchup se v rámci lokální scény řadí k těm nejkultovnějším a tradičně i velmi nahecovaným duelům. Plzeň do boje povede stálice týmu a historicky nejúspěšnější česká FIFA hvězda T9Laky. Spolu se svým kolegou Huhnakem se postaví dvojici hráčů a streamerů z ACS - Emericksonovi a Casterovi. Emerickson se v poslední době ukázal ve velmi dobrém světle v rámci turnaje V4. Podaří se mu i na úvod ligy navázat na skvělé výkony uplynulých dní? Obě dvojice jsou jistě adepty na zisk trofeje a pokusí se udělat maximum pro zisk cenného skalpu prestižního soupeře.

MFK Karviná Esports vs SK Slavia Praha – 30. 11. od 20:00

Druhý zápas dne přinese souboj těžkých vah s pikantním nádechem. Za tým Karviné totiž letos startuje loňský vítěz Miki (vyhrál v dresu Pardubic) a bývalý hráč Slavie DRMi10. Toto úderné duo je papírově jedna z nejsilnějších kombinací v celé letošní e:LIZE. Jejich soupeři ovšem také nejsou žádná ořezávátka, za Slavii nastoupí velezkušený kobbycz, který má po svém boku mladičkého talenta CptKubajze, jenž je i přes svůj nízký věk ostříleným matadorem FIFA turnajů. Dá se očekávat vyrovnaná bitva, ve které nedá nikdo nikomu nic zadarmo. Slavia bude navíc určitě chtít Mikimu oplatit loňskou porážku ve finále. Zvítězí stoický klid Mikiho nebo bude mít navrch emocionální Kobby? 

Oběma zápasy provedou svým komentářem Filip “Koozy” Lejček a David “Davkouny” Vogel. Zapiš si tedy do kalendáře datum 30. 11. a vidíme se na streamu! :)

Související články