e:LIGA
Herní systém e:LIGY
FIFA 22 Článek Herní systém e:LIGY

Herní systém e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 11. 2021 08:00

e:LIGA je oficiální českou ligovou soutěží ve fotbalové hře FIFA. Nejlepší hráči si v ní rozdělí PRIZE MONEY ve výši 150 000 korun, medaile a pohár pro vítěze.

e:LIGA se uskuteční exkluzivně na konzolích Playstation 5 za podpory všech fotbalových klubů hrajících nejvyšší českou fotbalovou soutěž s názvem FORTUNA:LIGA. Každý klub budou v ligové části a finále reprezentovat dva hráči.

e:LIGA se tedy uskuteční ve třech fázích. Všechny fáze se odehrají v režimu FIFA Ultimate Team (FUT).

Klubové kolo

Každý klub fotbalové FORTUNA:LIGY, který projeví zájem o otevřený nábor hráčů, uspořádá jednu online kvalifikaci v režimu FIFA Ultimate Team (FUT). Do té se může zapojit kdokoliv. Dva nejlepší hráči se poté stanou reprezentanty klubu. Kluby, které již mají svoje vlastní esportové sestavy ve hře FIFA, mohou nominovat dvojici hráčů přímo na svoji soupisku.

Ligová část

Kluby F:L se mezi sebou utkají v ligové části, která se odehraje obdobně jako FORTUNA:LIGA. Každý tým se s každým týmem utká v jednom vzájemném zápase. Dohromady se odehraje 15 ligových kol. Vybraná kola bude možné sledovat na oficiálním twitch kanále e:LIGY. Na základě umístění v tabulce po všech odehraných kolech se určí nasazení týmů do finálového play-off.

Finále

Reprezentanti všech 16 klubů F:L se utkají mezi sebou o titul e:LIGY v režimu FUT. Kluby budou nasazeny do vyřazovacího pavouka na základě umístění v ligové části. Finále se uskuteční v Praze a bude možné ho sledovat živě prostřednictvím streamu na kanálech e:LIGY.

Rozdělení prize money:

  1. místo: 80 000 Kč
  2. místo: 40 000 Kč
  3. místo: 20 000 Kč
  4. místo: 10 000 Kč

Související články