e:LIGA
Největší česká soutěž v EA SPORTS™ FIFA 22 startuje! Do třetího ročníku e:LIGY vstoupí opět všechny ligové kluby
FIFA 22 Článek Největší česká soutěž v EA SPORTS™ FIFA 22 startuje! Do třetího ročníku e:LIGY vstoupí opět všechny ligové kluby

Největší česká soutěž v EA SPORTS™ FIFA 22 startuje! Do třetího ročníku e:LIGY vstoupí opět všechny ligové kluby

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 11. 2021 08:00

Ligová fotbalová asociace pokračuje ve svých aktivitách na poli esportu a pro všech šestnáct prvoligových klubů uspořádá další ročník největšího turnaje v kompetitivním hraní konzolové hry EA SPORTS™ FIFA 22", letos výhradně na konzoli PlayStation 5. Do boje o prize money v celkové hodnotě 150 tisíc korun se zapojí všechny největší hvězdy české FIFA scény, které budou současně bojovat o jednu vstupenku v prestižním mezinárodním seriálu EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs, které určí finalisty mistrovství světa FIFAe World Cup na konci letošní sezóny. Třetí ročník e:LIGY se odehraje v novém dlouhodobém formátu, který poskytne větší obsah zábavy také esportovým fanouškům.

Boje o mistra e:LIGY začne kvalifikační fází, kde se v několika turnajích budou hledat budoucí reprezentanti klubů, kteří nevlastní svou vlastní soupisku hráčů. Jedná se o Hradec Králové, Mladou Boleslav a České Budějovice. Zbylých třináct klubů nominovalo svou dvojici nebo dokonce trojici zkušených FIFA plejerů. „Zpovzdálí sledujeme vývoj české FIFA scény a ukazuje se, že její kvalita roste, stejně jako zájem českých klubů různé úrovně zapojit se do virtuálního světa esportu. Proto jsme se letos rozhodli e:LIGU částečně uzavřít pro skutečně nejlepší hráče a veřejnost se nakonec bude moci zapojit do tří volných turnajů. Těší nás, že v některých klubech si už také našly cestu k menším sponzorům a tamní vedení vidí, že díky naší e:LIZE se jim otevřely nové možnosti obchodních partnerů,“ uvedl Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

Po významně kratší kvalifikační fázi bude následovat základní část e:LIGY, která bude obsahovat patnáct ligových kol, ve kterých v předem určených termínech kluby odehrají jednou zápasy každý s každým. Z dlouhodobé tabulky vzejde potom pořadí určující nasazení do závěrečného play-off. „Věříme, že každé ligové kolo nabídne fanouškům kvalitní a vyrovnané zápasy. Do závěrečného play-off sice postoupí všech šestnáct klubů, ale konečné umístění po základní části bude hrát významnou roli pro nasazení v pavouku play-off, takže motivace všech účastníků po celou dobu základní části je zajištěna,“ řekl k hernímu systému e:LIGY Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace. Ta nabídne fanouškům streamované přenosy z vybraných ligových kol a samozřejmě kompletního programu play-off. O mistrovském titulu se rozhodne ve finále e:LIGY v neděli 27. března 2022.

Také letos je e:LIGA jako jediný český turnaj součástí nadnárodního EA SPORTS FIFA 22 Global Series, ve kterém se střetnou nejlepší hráči z celého světa. „Děkujeme za důvěru EA SPORTS, která naši e:LIGU řadí na úroveň největších národních soutěží na světě. Českým reprezentantům stejně jako zástupcům jiných evropských lig bude náležet jedna vstupenka do EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs, z které se mohou probojovat na samotný velký event FIFAe World Cup. Vnímáme to jako extrémně velké lákadlo především pro elitní borce z české FIFA scény,“ podotkl Štěpán Hanuš. Zástupce e:LIGY v prestižní mezinárodní soutěži vzejde z interního souboje v rámci vítězného klubu e:LIGY 2021/22.

Hlavními partnery e:LIGY jsou stejně jako v minulém ročníky PlayStation a společnost Monster Energy. „e:LIGA za 2 roky své existence urazila obrovský kus cesty a jednoznačně se řadí mezi nejprestižnější esportové projekty v České republice. Jsme proto velice rádi, že PlayStation jako partner i nadále zůstává její součástí a že herní platformou pro nadcházející ročník e:LIGY je herní konzole nové generace PlayStation 5. Těšíme se na nový herní formát a všem hráčům i divákům přejeme hodně zábavy,“ řekl Petr Škaloud, Marketing Manager PlayStation pro Východní Evropu. Zároveň se v partnerské struktuře nachází i herní agentura Grunex. „Letos jsme ve spolupráci s LFA a EA SPORTS oproti minulým ročníkům výrazně změnili koncept celé e:LIGY s cílem zvýšit atraktivitu soutěže pro diváky, partnery i samotné týmy. Zároveň vítěz e:LIGY postoupí do EA SPORTS FIFA 22 Global Series Playoffs, což žádná jiná lokální FIFA soutěž nabídnout nemůže a díky tomu má e:LIGA jedinečnou prestiž mezi lokálními týmy a hráči." uvedl Martin Liberský, ředitel agentury Grunex, která e:LIGA projekt pro LFA realizuje. „Jsme rádi, že partneři vidí v e:LIZE potenciál a že jim dává smysl oslovit stále rostoucí cílovou skupinu v rámci esportového odvětví. Navíc jsme dle mého názoru zatraktivnili herní formát, což věřím, že se promítne i na kvalitě celé soutěže,“ řekl Daniel Hajný.

 

Související články