e:LIGA
Souhrn 3. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 3. kola základní části e:LIGY

Souhrn 3. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

14. 12. 2021 22:15

Zápasy na streamu opanovala Sparta a Plzeň. V rámci 3. kola jsme také viděli první remízu v soutěži.

1.FC Slovácko esports vs AC Sparta Praha (1:3)

V tomto zápase se nám na straně jedné představilo duo borců v modrých dresech: Modri a Sajmonowycz, a na straně druhé dvojice známých streamerů v rudých soupravách: Emerickson a Caster!

Modri vs Emerickson (0:2)

Úvodní utkání série nepřineslo překvapení, na jistotu hrající Emerickson zajistil svému týmu vedení 1:0 v sérii. Modri byl ovšem vyrovnaným soupeřem a i přesto, že po prvním poločase prohrával o gól, se nepřestával snažit o vyrovnání. Definitivní jistotu tedy přinesl až druhý gól, který Eme dokázal vstřelit ke konci druhé půle.

Sajmonowycz vs Caster (4:0)

Ve druhém utkání mohl Caster dát týmů z Letné definitivní jistotu bodového zisku, utkání se mu ovšem hrubě nevydařilo a se Sajmonowym prohrál o čtyři branky. Z pohledu Castera možná až příliš krutý výsledek, který odstartoval gólem do šaten a pokračoval brankou rovnou z výkopu druhého poločasu.

Modri vs Caster (1:7)

Šanci na reparát v podobě výhry v druhém utkání hracího kola zvládnul lépe Caster. Na trávníku rozjel vskutku kanonádu a svému soupeři nedal šanci, výhra o šest branek mluví sama za sebe. Dokázal tak svému týmovému kolegovi Emericksonovi značně usnadnit poslední utkání, neboť garantoval klubu z Prahy alespoň jeden bod do tabulky.

Sajmonowycz vs Emerickson (1:2 po penaltách)

Nečekané drama na závěr! Po vcelku neslaném nemastném zápase kde oba borci trpěli na nepřesné zakončení se urodilo zápletka za kterou by se nestyděl ani nejnovější díl Prostřena. Emerickson vsítil v 87. minutě branku, která se zdála být vítězná,  ale Sajmonowy se kousnul a dokázal srovnat, čímž si vynutil prodloužení. V něm se oba borci vrátili ke hře na jistotu a utkání tak dospělo do nevyhnutelného penaltového rozstřelu. Oba exekutoři předvedli pevné nervy a nevídanou přednost, o malinko lepší byl nakonec Emerickson a odnesl si tak výhru utkání a celého zápasu.

FCVP Esport vs Bohemians Praha 1905 (4:0)

Další streamovaný zápas nabídnul souboj z aktuálního středu tabulky, oba kluby totiž po dvou kolech měli na svém kontě shodně jednu výhru a jednu prohru.

T9Laky vs Saint (4:0)

Souboj slušňáka Sainta ve stylové košili Bohemky a hvězdy Viktorky Lakyho přinesl pohlednou FIFU. Laky nacvičenou kombinací uzmul vedení již ve 33. minutě a do poločasu zvládnul přidat i druhý gól. Po poločase přidal Laky ještě další dva góly a s jistotou si tak dokráčel pro úvodní utkání tohoto zápasu.

Huhnak vs K1leris (3:2)

K1leris se v tomto utkání dostal do vedení o dvě branky, které ovšem velmi rychle Huhnak korigoval svou přesnou střelou z hranice vápna, aby se mohl pokoušet o obrat v zápasu a zajištění klíčového druhého utkání ve prospěch svého týmu. Následně jsme viděli strhující závěr v podání Huhnaka, kterému se podařilo v základní hrací době nejen srovnat, ale také vstřelit vítězný gól v samém závěru utkání a dokonat tak obrat.

T9Laky vs K1leris (2:1)

Laky měl v tomto zápase šanci zajistit FCVP Esport plný bodový zisk, tedy tři body do ligové tabulky. K tomuto úkolu se postavil velmi zodpovědně a již v 18. minutě se ujmul vedení. K1leris ovšem záhy vyrovnal a další branku jsme mohli vidět až v 83. minutě. Laky se parádně uvolnil a zajistil svému týmu výhru v zápase.

Huhnak vs Saint (3:2)

V posledním zápase 3. kola dotáhnul Huhnak vítězný zápas posledním utkáním a nedovolil Saintovi alespoň zkorigovat nepříznivý stav utkání z pohledu Bohemky. Hráč Bohemians přesto opět předvedl velmi sympatický výkon, kde scházelo snad jen trochu štěstí k lepšímu výsledku.

V rámci 3. kola jsme viděli i první remízy o které se postaraly týmy FK Pardubice a FC Slovan Liberec v utkání jednom a SK Sigma Olomouc a FK Teplice v utkání druhém. V čele tabulky se usadila MFK Karviná Esports v čele s jediným ještě neporaženým hráčem - DRMi10. Na spodku tabulky se nachází týmy s jedním bodem, což znamená, že aktuálně nemáme žádný tým bez bodového zisku.

4. kolo nás čeká již zítra, nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a streamované zápasy přineseme opět z kola pátého, které se bude konat 21.12. Stream bude znovu možné sledovat na Twitch kanálu e:LIGY

 

Související články