e:LIGA
Souhrn 2. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 2. kola základní části e:LIGY

Souhrn 2. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

7. 12. 2021 21:30

Dnešní hrací den přinesl celou škálu situací, od dramatických obratů, přes velká překvapení na úkor favorizovaných celků až po zápasy, které dle očekávání opanovali papírově silnější týmy! A co jsme neviděli? Letošní ročník e:LIGY zatím nepřinesl ani jednu remízu.

FC Slovan Liberec vs MFK Karviná Esports (1:3)

Souboj dvou vítězných celků z prvního kola dopadnul lépe pro borce z Karviné. RealDanek sice uštědřil Mikimu první porážku v sezóně, ale DRMi svého spoluhráče podržel a zatím v ani jednom ze svých čtyř utkání nepoznal hořkost porážky. Karviná se tak ujmula prvního místa s plným bodovým ziskem a skóre 7:1 na utkání.

SK Sigma Olomouc vs FK Jablonec (1:3)

V souboji dvou poražených týmů z prvního kola se lépe dařilo hráčům z Jablonce, zejména díky parádnímu výkonu Peposlava, který vyhrál v obou svých utkáních rozdílem třídy, 4:0 a 5:0. V kombinaci s jeho výkonem stačilo Jablonci k zisku tří bodů Adulackovo vítězství nad hráčem Va6ek7 z Olomouce.

FC Fastav Zlín vs FK Mladá Boleslav  (1:3)

Velké překvapení přinesl zápas favoritů ze Zlína s papírově slabší dvojicí ze Středočeského kraje. Ve velké pohodě hrající duo Micka a czKoudy17 si připsalo druhé vítězství v řadě a po dvou kolech má na svém kontě maximální možný bodový zisk. Zvláštní večer zažil Matejs, který v obou utkáních dokráčel do prodloužení, aby odešel dvakrát shodně poražen o tři góly.

FCVP Esport vs FC Baník Ostrava (1:3)

Poněkud překvapivým výsledkem skončila konfrontace týmů ze západních Čech a Moravy. T9Laky v základní hrací době nedokázal přehrát Dalase a ten v penaltovém rozstřelu získal pro svou stranu výhru v prvním utkání. Následné Huhnakovo klopýtnutí v utkání s Totikem znamenalo, že Plzeň mohla zapomenout na tři body a byl čas na plán B, tedy hrát na remízu. Šance FCVP Esports ještě udržel výhrou 1:0 T9Laky, ale jeho spoluhráčovi dnešek nevyšel. Dalas z Baníku navíc ukázal i ve druhém zápase svou sílu v prodloužení a výhrou nad Huhnakem zajistil svému celku plný bodový zisk.

1.FC Slovácko esports vs SK Slavia Praha (1:3)

Sympaticky hrající Slovácko se po úvodním hubeném vítězství 1:0 v podání Modriho nad Kobbym natahovalo po překvapení, ale ostřílený harcovnící ze Slavie zachovali chladnou hlavu a nejprve CptKubajz v penaltovém rozstřelu a následně Kobby v zápase proti Sajmonovycz zaručili SKS, že po dvou kolech nebudou mít na svém kontě nula bodů.  Navíc si díky druhé výhře CptKubajze zajistili plné tři body do tabulky a částečnou satisfakci po minulém kole, kde jim bývalý spoluhráč DRMi sebral nejenom všechny body, ale i tradiční gólovou oslavu.

FC Hradec Králové vs SK Dynamo České Budějovice (1:2x)

Největším prvkem tohoto zápasu se ukázaly být technické potíže. Nejprve oddálil start výpadek internetu v širokém okolí bydliště Serona, který reprezentuje České Budějovice, aby následně došlo k problémům se spojením mezi hráčí Lukas22 a Pavliik10. V pozdějších hodinách se Seronovi internet rozběhnul, ale spojení mezi hráči se stále navázat nepodařilo. Ze zápasu byla tedy odehrána tři utkání a poslední utkání (Pavliik10 vs Lukas22) bude odehráno zítra, 8.12. v 18:15. Hradec Králové bude do zápasu vstupovat s nadějí na remízu, ale to nebude chtít dopustit Lukas22, jehož výhra by znamenala tři body pro SK Dynamo České Budějovice.

FK Pardubice vs Bohemians Praha 1905 (0:4)

Obhájci titulu z Pardubic nezažívají ideální vstup do sezóny. Po úvodní porážce v konfrontaci s Hradcem Králové vyšlo duo JamesBony a Kucera bodově naprázdno i v dnešním zápase s Bohemians. Situace je o to horší, že hráč Kucera má aktuálně na svém kontě jednu vstřelenou branku ve čtyřech utkáních. Na druhé straně odčinili hráči Bohemians své zaváhání proti Zlínu a po dnešní jasné výhře již netrpělivě vyhlížejí svůj streamovaný zápas proti FCVP Esport, který je čeká již příští týden.

FK Teplice vs AC Sparta Praha (1:3)

Cíl Sparty v dnešním zápase byl jasný: vyhrát a alespoň mírně odčinit své zaváhání z minulého kola, ve kterém na streamu podlehla Plzni. Teplice po úvodní prohře se Slováckem ale nechtěli dát hráčům z Praha nic zadarmo. Zkušené duo Emerickson a Caster si ovšem pohlídali zápas a jediné zaváhání přišlo až ve čtvrtém zápase, kde Emerickson již za rozhodnutého stavu podlehl Aubikovi. Teplice tak stále čekají na první bodový zisk, pokusí se o něj v příštím kole proti SK Sigma Olomouc.

 

Přístí kolo nás navíc opět čeká i oficiální stream na kanálu e:LIGY. Zapiš si do kalendáře 14.12. a v 18:30 nezapomeň naladit náš Twitch, abys nepřišel (nebo nepřišla) o tu nejlepší lokální FIFU!

 

Související články