e:LIGA
Souhrn 1. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 1. kola základní části e:LIGY

Souhrn 1. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

30. 11. 2021 22:40

Temný večer pražských S! V úvodních duelech e:LIGY padnula Sparta i Slavia výsledkem 0:4, gratulace míří do Plzně a Karviné!

FCVP Esport vs AC Sparta Praha (4:0)

V úvodním streamovaném zápase se představila ta největší jména lokální FIFA scény. Populární hráči a influenceři Emerickson s Casterem vyzvali duo ze západní části naší krásné země, reprezentanty Plzně T9Lakyho a Huhnaka.

T9Laky vs Emerickson (3:1 v prodloužení)

Úvodní utkání série započali hráči ve velkém stylu, když se po porci plných devadesáti odehraných minut nepodařilo nalézt rozdílový faktor a za stavu 1:1 se šlo do prodloužení. Gordický uzel svým gólem rozseknul T9Laky a dokázal v závěrečných minutách přidat i pojistku na 3:1 poté, co byl Emerickson nucen využít plného potenciálu svých hráčů k útoku.

Huhnak vs Caster (3:1 v prodloužení)

Papírově favorizovaný Caster skvěle vstoupil do zápasu, ale Huhnak již od prvních minut naznačoval, že se rozhodně nenechá zahanbit. Po úvodní Casterově brance zatopil Huhnak pod kotlem a jeho snaha byla korunována vyrovnávacím gólem do šaten těsně před přestávkou. V nervydrásajícím prodloužení Huhnak opět vytáhnul svou silnou kartu a naložil Casterovi gól před odchodem týmů do šaten na pauzu mezi prvním a druhým prodloužením. Pojistka z kopaček hráčů Huhnaka pak Plzni po dvou zápasech přinesla jistotu alespoň remízy a jednoho bodu do tabulky.

T9Laky vs Caster (2:0)

Do zápasu, ve kterém byl považován za outsidera, vstupoval hráč Sparty Caster s nelehkou úlohou. Pokud by zde nezaznamenal vítězství, bylo by již nevyhnutelné, že Sparta své první e:LIGOvé měření sil prohraje a nezíská žádné body do tabulky. I přes velmi sympatický výkon oblíbeného baviče FIFA scény se to ovšem nezdařilo. Zkušený T9Laky si pohlídal utkání a vcelku suverénní výhrou 2:0 zajistil tři body na západ Čech.

Huhnak vs Emerickson (3:2 po penaltách)

V zápase ve kterém již nešlo o body se očekávala dominance ze strany Emericksona. Huhnak ovšem již podruhé za večer předvedl proč je i on hráčem toho nejtěžšího kalibru na lokální FIFA scéně a po velmi vyrovnaném zápase získal pro svůj klub i čtvrtou výhru. V rozhovoru po zápase naznačil, že jeho aktuální forma souvisí i s radami, které dostává od svého spoluhráče T9Lakyho známého svou silnou psychickou odolností.

 

MKF Karviná Esports vs SK Slavia Praha (4:0)

DRMi10 vs Kobby (2:1 po penaltách)

Třaskavý souboj bývalých spoluhráčů ze Slavie dlouho probíhal v atmosféře těsného vedení DRMiho a viditelně stále nervoznějšího Kobbyho, kterému se ovšem jeho úsilí vyplatilo. Pohledná akce ke konci zápasu znamenala již čtvrté prodloužení streamovacího dne. Po neslaném a nemastném průběhu třiceti přidaných minut se ke slovu dostal penaltový rosztřel. V devíti pokutových kopech předvedli exekutoři nevídanou přehlídku zmaru a zoufalství, které vyústilo v pouze tři vsítěné branky. Po penaltové loterii se tým MFK Karviná ujal vedení v zápase.

Miki vs CptKubajz (3:1)

Souboj finalistů minulého ročníku e:LIGY započal ve velkém stylu Miki, který po parádní akci skóroval v šesté minutě a přidal druhý gól v minutě patnácté. Kubajz se ale nenechal nepříznivým vývojem zápasu zlomit a ještě před koncem první půle vstřelil důležitý kontaktní gól. V druhé půli oba hráči trochu zvolnili ve snaze neudělat chybu a nenabídnout svému soupeři šanci vsítit branku. V sedmdesáté minutě zvýšil Miki na 3:1 a tento výsledek udržel až do konce zápasu. Týmu MFK Karviná Esports tak zaručil jistotu minimálně jednoho bodu v úvodním zápase e:LIGY.

DRMi10 vs CptKubajz (2:1)

Ve třetím utkání potřeboval CptKubajz zvítězit aby udržel šanci svého mančaftu na bodový zisk v zápase. Do jeho plánu hodil hned v patnácté minutě vidle DRMi10 svým gólem. Následně ještě před koncem prvního poločasu přidal DRMi i druhou branku a do druhé půle tak vstupoval s pohodlným náskokem. Namotivovaný CptKubajz se nadechoval k velkému obratu, ale nakonec po jednom gólu, který se mu podařilo propašovat do branky soupeře, skončil na straně poražených a jeho Slavia tedy odešla z úvodního zápasu e:LIGY bez bodu.

Miki vs Kobby (4:1)

V závěrečném měření sil večera se proti sobě postavili hráči v duelu, kde bylo cílem zástupců Slavie uhrát alespoň čestný bod. Po divokém prvním poločasu na ukazateli skóre svítil stav 2:1 pro Karvinou. V 67. minutě přidal Miki pojištovací gól na 3:1. Kobbymu nezbylo než otevřít hru a jako trest přišel čtvrtý gól a zpečetění výsledku ze strany Karviné.

V 1. kole e:LIGY jsme neviděli remízu, vítěznou premiéru si připsaly celky FCVP Esports, MFK Karviná Esports, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, FK Mladá Boleslav, 1. FC Slovácko esports, FC Baník Ostrava a FC Fastav Zlín. Smolnější zahájení sezóny pak čekalo týmy AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, FK Pardubice, FK Jablonec, FK Teplice, SK Sigma Olomouc a Bohemians Praha 1905.

2. kolo nás čeká již za týden, nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a streamované zápasy přineseme opět z kola třetího, které se bude konat 14.12. Stream bude znovu možné sledovat na Twitch kanálu e:LIGY

 

 

 

Související články