e:LIGA
Známe kompletní složení týmů e:LIGY!
FIFA 23 Článek Známe kompletní složení týmů e:LIGY!

Známe kompletní složení týmů e:LIGY!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

30. 11. 2022 19:30

Pro letošní sezonu měly kluby možnost nominovat celou svoji soupisku pro e:LIGU napřímo nebo uspořádat vlastní kvalifikaci, případně zvolit kombinaci obou přístupů.

Každý klub se při kompletaci soupisky hráčů pro aktuální sezonu vydal vlastní cestou, nicméně všechny kluby už dnešním dnem znají svoje reprezentanty, kteří budou hájit jejich barvy v ligové části e:LIGY a případně následném play-off.

Mistr předchozí sezony, FC Baník Ostrava, se do rozsáhlých změn pochopitelně nepouštěl a jádro týmu, které Ostravě zajistilo mistrovský titul ho bude letos chtít obhájit. Jediná změna přichází na pozici náhradníka, kde Dalishe vystřídá Aubik.

Titul, třetí místo a druhé místo. Taková je bilance plzeňské Viktorie. Ani ve čtvrté sezoně nebude chybět opora týmu T9Laky, kterému už druhým rokem bude krýt záda Huhnak. Nová jména se však objevují na lavičce náhradníků, kam byli zapsáni Micka a mark7s. 

FC TRINITY Zlín zakončil sezonu 2021/2022 na třetím místě a po minimálně stejném, ne-li vyšším úspěchu bude nezměněnná soupiska sahat i letos. M4tk0 s Mariooosem jsou jednou z nejsehranějších dvojic na české scéně a to bude jistě jejich největší výhodou.

První z trojice pražských klubů, Bohemians 1905 zvolila kombinaci nominace vlastního hráče a otevřenou klubovou kvalifikaci. V klubu již druhou sezonu setrvá Bohy10, lépe známý jako Saint. Po jeho boku bude v letošní sezoně nastupovat vítěz klubové kvalifikace Dzeko222.

S Jabloncem se po dvouročním působení rozloučil jak Peposlav17, tak i Adulacck a soupiska prošla kompletní obměnou. Barvy Jablonce budou v letošní sezoně hájit dva hráči, kteří uspěli v klubové kvalifikace.

Změn doznala také soupiska Slavie, ve vršovickém klubu bude v další sezoně pokračovat pouze CptKubajz, kterého doplní dvě, již jmenované, posily z Jablonce. Slavii se tak, alespoň na papíře, povedlo vytvořit velmi slibnou sestavu, která bezpochyby může přemýšlet nad nejvyššími příčkami.

Pokud někdo odpálil před letošní sezonou přestupovou bombu, pak to byl jednoznačně klub z Letné. Sparta na svoji soupisku před letošní sezonou přivedla k Emericksonovi, Casterovi a Johnymu ještě Serona. Ten by měl pomoci Spartě prolomit sérií nezdarů z minulých sezon a aspirovat se svými spoluhráči na vytoužený titul. Zvykat si budeme také na nový název, Sparta do e:LIGY vstoupí jako Sparta eSports - ENTERPRISE.

Nové jméno a tváře představuje také Slovan Liberec. Pod názvem FC Slovan Liberec - Sampi nastoupí za klub mladý talent Mrkyy, kterému nový ročník hry opravdu sedl. Turnaj pořádaný přímo samotným klubem o druhé místo na soupisce zvítězil Libka1, náhradníkem bude Driske.

SK Dynamo České Budějovice naopak vsadilo na soupisku složenou kompletně z hráčů z klubové kvalifikace. Za klub se vůbec poprvé představí flepincz a Ondrykk.

Na zkušenosti vsadila FK Mladá Boleslav. Ta do svého kádru přizvala velmi zkušeného Kobbyho. Ten má az sebou angažmá například v pražské Slavii. Doplní ho nováček a vítěz klubové kvalifikace ESVpetras101.

Slovácko je dalším z klubů, za které nastoupí zcela nové tváře. Klubové kvalifikace zde ovládl benykekw společně s hráčem ambi.

FK Pardubice se sice od ročníku FIFA 21 nepodařilo napodobit senzační sezonu, ve které skončily před všemi soupeři a odnesli si ligovou trofej, nicméně do klubu pro letošní sezonu přichází jako jedna z velkých posil hráč Miki, který ví, jaké to je hrát mezi nejlepšími.

Černý kůň soutěže, tak by se dala nazvat dvojice FCMartin a Ritzy. Dvě jména, o kterých každý rok slýcháme stále více letos rozhodně mohou být katem favorizovaných týmů.

Naplno využila prostoru na soupisce Sigma Olomouc. Její barvy budou hájit letos hned čtyři hráči. Johnytaborak ani Va6ek7 nejsou neznámá jména, navíc se na pozici náhradníků přidávají Odstrk a Lengi.

Kompletní proměnou prošla také sestava Teplic. Po nevydařené sezoně sáhl klub z rozsáhlým změnám a přivádí dvě stálice domácí scény. Ty bude z pozice náhradníka podporovat Šragi.

Po roční pauze se do e:LIGY vrací také FC Zbrojovka Brno. Ta nezahálela a hned po návratu naverbovala do svých služeb opravdu pořádný kalibr. Stále rostoucí hvězda K1leris a velezkušený DRMi jsou jistě pevným základem pro budování úspěchu na virtuálních pažitech.

Související články