e:LIGA
Výsledky klubových kvalifikací
FIFA 23 Článek Výsledky klubových kvalifikací

Výsledky klubových kvalifikací

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

26. 11. 2022 10:37

V minulých týdnech probíhaly kvalifikace do zbylých míst této sezóny e:LIGY! Kdo se dokázal probojovat přes těžké kvalifikace?

V posledních dvou týdnech probíhalo 5 různých týmových kvalifikací, kde si týmy hledaly svoje zástupce pro nadcházející ročník e:LIGY. Klubovou kvalifikaci uspořádalo 1.FC Slovácko, FK Jablonec, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha 1905 a FK Mladá Boleslav.

V první kvalifikaci bojovali hráči o místo v kádru 1. FC Slovácko. Mezi těmi, kteří zkusili svoje štěstí byl i hráč Pikej, který po boku Lakyho dokázal ovládnout sezónu e:LIGY 2019/2020. Ve čtvrtfinále horního pavouku narazil na prvního postupujícího z kvalifikace, tím je hráč Tobiáš “Beny” Beneš, který v kvalifikaci nedal nikomu šanci a bez jediné porážky se připojí k týmu 1. FC Slovácko. Ve finále horního pavouku narazil na druhého postupující, kterým se stává Martin “Ambi” Ambler, kde po výsledku 4:3 pro Benyho musel druhý jmenovaný do finále spodního pavouku. Tam si Ambi poradil se svým soupeřem a po těsném výsledku utkání 3:2 ho uvidíme v dresu 1. FC Slovácko. 

Dalším týmem, který pořádal svojí kvalifikaci byl FK Jablonec. Prvním kvalifikovaným hráčem se stal Leoš “Efik” Effenberger, ten bojoval v horním pavouku, kde hrál těžká utkání, která většinou skončila o jeden až dva góly. Úspěšně se mu podařilo probojovat až do finále horního pavouku, kde porazil hráče Nexart 3:1. Ve 3. kole upper bracketu se potkal s naším druhým kvalifikovaným. Tím je Matěj “Cmeldys87” Šelicha, který bohužel vyšel neúspěšně z toho zápasu a po výsledku 5:3 pro Efika šel do spodního pavouku, kde ve finále narazil na již zmiňovaného hráče Nexart. Zápas vyšel úspěšněji pro našeho druhého postupujícího Cmeldyse87 a po výsledku 5:2 máme dva postupující. 

Série klubových kvalifikací pokračovala hned následující den, na řadě byl klub SK Dynamo České Budějovice. Hráč Ondřej "OndrykK" Berki, který postoupil z 1. místa se probojovával pavoukem celkem bez problému, kde jasnými výsledky porážel své soupeře. První vyrovnané utkání přišlo až v semifinále horního pavouku, kde se mu podařilo zdolat svého soupeře 3:2 a tím se dostat do finále. Ve finálovém klání potkal druhého kvalifikovaného, kterým je hráč Filip "flepincz" Šebesta. Ten prokazoval začátkem pavouka naprostou dominanci a po výsledcích 11:2, 3:1, 6:2 a 3:0 to vypadalo, že bez problémů postoupí z 1. místa. Jenže finálové utkání přineslo po 90. minutách vyrovnaný stav, nerozhodlo se ani v prodloužení a tak přišly na řadu penalty, kde byl šťastnější hráč OndrykK a tím poslal flepina do finále spodního pavouku. Tam měl celkem lehký úkol a po výsledku 5:1 bere 2. místo v kvalifikaci a uvidíme ho v dresu SK Dynamo České Budějovice

Dva dny poté uspořádali kvalifikaci Bohemians Praha 1905. V této kvalifikaci se hledal pouze jeden postupující, takže na hráče nečekal vůbec lehký úkol. Nejlépe si s tím poradil Ondřej “Dzeko222” Šerek, ten měl štěstí na los a dostal na úvod "rozehrávací zápasy". V prvních dvou kolech, kde neměl moc práce a proplouval turnajem po výhrách 7:1 a 9:2, přišel v semifinále na řadu hráč Fl0rish, který se minulý víkendu zúčastnil uzavřené kvalifikace do FIFA eCUPu. Tam shodou okolností narazil na známého hráče Revy. Fl0rish tam proti Revymu prohrál vysokým výsledkem 17:3. Dzeko222 před sebou neměl tedy vůbec lehkého soupeře, ale prokázal svoje kvality, přehrál soupeře v těsném zápase 5:4 a mohl se těšit na finále. Ani ve finálovém utkání nezaváhal a s výsledkem 5:2 se může těšit na reprezentaci klokanů v této sezóně e:LIGY.

Kvalifikační sérii uzavřel tým FK Mladá Boleslav. K dispozici bylo místo pouze pro jednoho postupujícího a tím se stal Petr "petras101010" Kliment. Ten se minulý víkend zúčastnil uzavřené kvalifikace FIFA eCUP, kde se utkal se známým jménem a tím je Dalas94, který bude hájit barvy Baníku Ostrava v této sezóně e:LIGY. Zápas skončil velice těsným skórem a po součtu výsledků BO2 série z toho bylo 5:3 pro Dalase. V naší kvalifikaci se ze začátku Petrasovi dařilo vyhrávat bez značných problémů, ve čtvrtfinále narazil na hráče Nexart, který se zúčastnil všech kvalifikací, ale bohužel ani teď se mu nepodařilo uspět a po výsledku 3:0 pro našeho kvalifikovaného se bohužel toho ročníku e:LIGY nezúčastní. V semifinále se utkal petras proti Bacmanovi22 a v těsném utkání 3:2 se podařilo prvnímu jmenovanému proklouznout do finále. Tam na něj čekal hráč Vojtaa96, který také zkusil štěstí ve všech klubových kvalifikacích, ale nejblíž postupu byl právě tady. Bohužel pro něj ani teď nedokázal prolomit smůlu a po výsledku 2:1 se petras101010 stává hráčem FK Mladá Boleslav

Tím jsou uzavřené soupisky klubů, které uspořádaly svoji kvalifikaci, pro následující ligovou část, kde se týmy utkají ve vzájemných zápasech o postup a lepší výchozí pozici pro play-off. 

 

Související články