e:LIGA
Výsledky klubových kvalifikací
Článek Výsledky klubových kvalifikací

Výsledky klubových kvalifikací

Nicolas Heller

Nicolas Heller

24. 11. 2021 21:45

Pro letošní sezonu e:LIGY měl každý klub možnost nominovat hráče přímo do ligové části nebo uspořádat klubovou kvalifikaci a angažovat z ní dva nejlepší hráče. Klubovou kvalifikaci uspořádal FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice a FK Mladá Boleslav.

Klubové kvalifikace každoročně přináší, nejen nováčkům, příležitost předvést své dovednosti v kompetitivním prostředí hry FIFA, poměřit síly s ostatními a vybojovat si místo v e:LIZE mezi domácí elitou. Ani letos tomu nebylo jinak. Uchazeči o dres jednoho z klubů nejvyšší české soutěže mohli zkusit štěstí ve třech otevřených klubových kvalifikacích.

V první kvalifikaci bojovali hráči o místo v klubu SK Dynamo České Budějovice. Mezi nimi se objevil například Pikej, vítěz e:LIGY z ročníku 2019/2020. Turnaj však opustil už ve třetím kole pavouku poražených. Podstatně lépe se vedlo úřadujícímu mistrovi e:LIGY seronovi. I ten se po triumfu v dresu Pardubic v předchozí sezoně rozhodl zúčastnit klubových kvalifikací. Druhé místo v kvalifikaci obsadil Lukas22. Ani ten nebude v e:LIZE úplným nováčkem. V první sezoně si pod přezdívkou Valach533 zahrál skupinovou část za FK Jablonec.

Nouze o známá jména nebyla ani v kvalifikaci klubu FC Hradec Králové. Daleko se v pavouku probojoval například sirisetsedm, který má bohaté zkušenosti z první sezony e:LIGY, ve které reprezentoval Spartu po boku Emericksona. V 7. kole pavouka poražených se musel poroučet RIIJK, jehož největším úspěchem v e:LIZE bylo druhé místo, které získal v dresu Slavie v první sezoně. Úspěšný byl naopak MrRici. Ten se i přes dlouhý pobyt na špičce domácí FIFA scény do e:LIGY kvalifikoval úplně poprvé. Jeho týmovým kolegou se stal Pavliik10. Ten se ke slovu v e:LIZE dostane taktéž poprvé, v předchozích sezonách se přes klubové kvalifikace neprobojoval.

Sérii klubových kvalifikací uzavřela FK Mladá Boleslav. O místo v tomto klubu bojoval také bývalý ligový hráč Lukáš Železník pod herní přezdívkou Zicon_Palic7. Osudným se mu nakonec stalo 8. kolo pavouka poražených, kde utrpěl porážku 0:5. Boleslavský dres si nakonec vysloužil czKoudy17, který se v minulosti představil v dresu Zbrojovky Brno. Sekundovat mu bude nováček Micka. Ten má na kontě zatím pouze neúspěšné účasti v klubových kvalifikací a proto bude zajímavé sledovat, kam až povede jeho první cesta e:LIGOU.

Tím jsou uzavřené soupisky pro následující ligovou část, kde se týmy utkají ve vzájemných zápasech o lepší výchozí pozici pro play-off.

Související články