e:LIGA
Souhrn výsledků osmifinále a čtvrtfinále
FIFA 22 Článek Souhrn výsledků osmifinále a čtvrtfinále

Souhrn výsledků osmifinále a čtvrtfinále

Nicolas Heller

Nicolas Heller

20. 3. 2022 21:55

Známe semifinálové dvojice! O titul se utkají Plzeň, Karviná, Baník a Zlín.

V sobotním osmifinálovém programu nás čekaly celkem čtyři duely o postup do další fáze. Většina pozornosti byla upřena zejména na zápasy pražských S, pro které by nepostup do TOP osmičky znamenal citelný neúspěch. V následném programu čtvrtfinále se hrálo o místenku v semifinále, které se odehraje 26.3.

Osmifinále 1: Bohemians Praha 1905 vs FK Pardubice (3:1)

Klokani vstupovali do úvodního duelu jako favorité. První dílčí úspěch si ovšem připsal celek Pardubic pod vedením zkušeného Jamese Bonyho, který urval první utkání nejtěsnějším možným výsledkem. Duo Saint a K1leris ale již další překvapení nepřipustilo a po třech výhrách hladce proklouzlo do nedělních čtvrtfinálových bojů.

 

Osmifinále 2: SK Slavia Praha vs SK Dynamo České Budějovice (3:0)

Druhý zápas osmifinálového dne sliboval potenciální drama, primárně kvůli přítomnosti Serona v týmu Českých Budějovic. Ten ovšem svůj první duel prohrál a následně si oba reprezentanti Slavie poradili i s Lukasem22. Kobby a Kubajz tak postoupili do dalších fází v nejnižším možném počtu zápasů.

 

Osmifinále 3: AC Sparta Praha vs FC Slovan Liberec (3:2)

Velké drama přinesl duel mezi Spartou a Libercem. Ve velké formě hrající Mrky dokázal porazit oba borce ze Sparty a ti museli svou pověst zachraňovat v zápasech s panem Pecou. Celá série dospěla až do rozhodujícího duelu jedniček, kde jsme v základní hrací době ani prodloužení nepoznali vítěze. O postupujícím tak museli rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých byl úspěšnější hráč Sparty.

 

Osmifinále 4: FK Jablonec vs FK Mladá Boleslav (3:0)

V zápase o poslední spot ve čtvrtfinále jsme drama neviděli, Peposlav s Adulackem si se svými soupeři hladce poradili a dokázali tak postoupit do nedělního čtvrtfinále, kde na ně čekal tým Baníku Ostrava.

 

Čtvrtfinále 1: FCVP Esport vs AC Sparta Praha (3:2)

Bezpochyby nejočekávanější zápas celého čtvrtfinále nás čekal hned na začátek. Laky s Huhnakem se netajili ambicemi celou e:LIGU ovládnout a navázat tak na úspěch Plzně z 1. ročníku. Duo hráčů ze Sparty zas chtělo navázat na postup do semifinále v ročníku uplynulém.

T9Laky vs Emerickson (1:0)

Úvodní duel dvou velkých jmen lokální FIFA scény nabídnul atraktivní podívanou. Laky tradičně držel míč po většinu času na svých kopačkách a jeho game play byl korunován gólovým zásahem ke konci prvního poločasu. Po změně stran pokračoval zápas v režii reprezentanta Plzně a branka z prvního poločasu stačila na zisk prvního dílčího úspěchu v sérii pro FCVP.

Huhnak vs Caster (1:3)

Druhé utkání začalo velice opatrně, zvláště Caster musel vnímat důležitost tohoto mače pro jeho celek, neboť prohra by znamenala přihrání tří matchpointů do rukou hráčů Plzně. A Martin Kejstr klička a gól dokázal tuto úlohu zvládnout! V prvním poločase se ujal vedení a ještě do poločasu mohl svůj náskok navýšit, ale kvůli ofsajdu nebyla druhá branka uznána. Ve druhém poločase navíc přidal ještě druhý gól a po vabanku ze strany Huhnaka, který spálil dvě dobré šance, i závěrečný hřebíček do rakvičky ve formě třetího gólového zápisu. Korigování výsledku z penalty byla již jen slabá náplast pro Huhnaka.

T9Laky vs Caster (3:1)

Duel dvou vítězů dílčích utkání se očekávaně odehrával pod taktovkou Lakyho, který opět excelentně držel míč a diktoval tak Casterovi tempo hry.  Caster ovšem ukázal že hraje dnes ve velké psychické pohodě a po poločase byl tak stav stále bezbrankový.  Druhý poločas odšpuntoval gólovou kanonádu, na první trefu Lakyho dokázal ještě Caster odpovědět, ale druhá a třetí branka znamenala zisk dvou matchpointů pro Plzeň.

Huhnak vs Emerickson (0:4)

Do or die utkání pro Spartu potřeboval Emerickson za každou cenu vyhrát a vynutit si tak rozhodující duel proti Lakymu. Emerickson se této úlohy zhostil na jedničku a po dominantním představení dovedl tuto sérii do maximálního počtu zápasů.

T9Laky vs Emerickson (2:1)

Dramatický zápas v rozhodující okamžik! Emericksonovi se podařilo poměrně rychle ujmout vedení v zápase. Lakyho vyrovnání mohlo přijít ještě před poločasem, ale pro ofsajd nebyl gól uznán.  Ve druhém poločase se ovšem karta obrátila a Laky dokázal dvěma parádními góly strhnout vedení na svou stranu a rozhodnout tak celou sérii ve prospěch Plzně.

 

Čtvrtfinále 2: MFK Karviná Esports vs Bohemians Praha 1905 (3:1)

DRMi vs K1leris (0:3)

V úvodním duelu se první brankový zápis podařil K1lerisovi a jednobrankové vedení držel velice dlouho. V 80. minutě přidal borec reprezentující Bohemians i pojistku ve formě druhé branky v síti Karviné a zajistil tak vedení pro svůj celek. Závěrečná třetí branka do DRMiho sítě byla vyloženě už jen pro diváky.

Miki vs Saint (4:3p)

Tlak se tak přenesl na obhájce titulu z loňského ročníku Mikiho (v dresu Pardubic). Saint nastoupil do zápasu v neskutečné formě a metodickou hrou si dokázal vypracovat dvoubrankový náskok. Miki prokázal svou zkušenost a houževnatost a dva rychlé zásahy v druhém poločase znamenaly vyrovnání na 2:2. Minutu před koncem navíc vstřelil i vedoucí gól a zdálo se být rozhodnuto. Saint dokázal z akce rovnou po výkopu zázračně vyrovnat a vynutit si tak prodloužení. V něm bohužel pro Sainta byl jediným úspěšným střelcem Miki a dokázal tak srovnat stav série.

DRMi vs Saint (5:1)

Zápas dvou zkušených borců nabídnul vskutku gólovou podívanou, vždyť jen v rámci prvního poločasu jsme viděli celkem čtyři góly. Tři z nich padnuly do sítě Bohemians a Saint tak měl co dotahovat. Skóre se ovšem měnilo na druhé straně, když DRMi dokázal nejprve v 70. a následně v 80. minutě zaznamenat zápis na brankovou listinu a přiblížit tak Karvinou k účasti v semifinále.

Miki vs K1leris (4:3pp)

První potenciální postupový zápas pro Karvinou začal velmi dobře pro Mikiho, který se dokázal ujmout vedení. K1leris odmítnul zápas vzdát a zavelel dvěma zásahy k senzačnímu obratu. Miki dokázal odpovědět a za stavu 2:2 jsme tak šli do prodloužení. V něm padnul na každé straně jeden gól a na řadu přišly penalty. Miki dokázal proměnit první tři, K1leris nebyl úspěšný ani jednou a tak se z postupu do semifinále radovala MFK Karviná Esports.

 

Čtvrtfinále 3: FC Baník Ostrava vs FK Jablonec (3:2)

Dalas vs Peposlav (6:1)

Hned na úvod proběhla konfrontace zkušeného Dalase a mladičkého Peposlava. Reprezentant Baníku dal již od začátku naplno pocítit soupeři svůj um a dostal se rychle do vedení. Za stavu 3:0 dokázal Peposlav ještě korigovat výsledek ale zbytek utkání patřil Dalasovi, který hráče Jablonce řádně vyškolil.

Totik vs Adulack (1:2)

Aby napravil zaváhání svého spoluhráče, tak potřeboval Adulack nutně zvítězit. Za vydatné pomoci sněhuláků v chatu se mu podařilo se po penaltě ujmout jednobrankového vedení, které ale Totik dokázal smazat a vše směřoval k prodloužení, kterému zabránil až gól Adulacka v 85. minutě. 

Dalas vs Adulack (0:4)

Duel s překvapivým výsledkem! Ve formě hrající Dalas nedokázal najít recept na Adulacka a mladý hráč v zeleném dresu smáznul svého soupeře jednoznačně a bez jakýchkoliv pochybností.

Totik vs Peposlav (7:3)

Peposlav mohl po skvělém výkonu Adulacka napravit své úvodní zaváhání a urvat pro svůj tým postup do semifinále. Opatrně hraný zápas viděl první gólovou akci ve 30. minutě, kdy se trefil Totik. Následně se zápas zvrhnul v divokou přestřelku, která skončila vysokým přídělem branek do sítě Peposlava. Totik tak vynutil decider pro svého spoluhráče Dalase.

Dalas vs Peposlav (5:2)

Rozhodující zápas série začal Dalas ve svižném tempu a ujal se vedení v první desetiminutovce hry. Dnes nedobře hrající Peposlav se ale dokázal navrátit do zápasu v pravou chvíli a ještě před koncem prvního poločasu vstřelil vyrovnávací branku. Jeho trápení ovšem nebylo u konce, neboť po přestávce se při obranném zákroku odrazil balón nešťastně k Dalasovi, který nezaváhal a opět se ujal vedení. Zbytek zápasu se nesl v duchu dominance Dalase, který dovedl Baník do semifinále!

 

Čtvrtfinále 4: FC Fastav Zlín vs SK Slavia Praha (3:2)

MarioOoso vs CptKubajz (0:1)

Ve velmi takticky hraném duelu (viděli jsme celkově tři střelecké pokusy) se podařilo mladému Kubajzovi zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem a získat pro Slavii úvodní bod.

M4tko vs Kobby (3:2pp)

Naprosto opačná situace z hlediska akcí a gólů nás čekala v druhém duelu. Po velmi ofenzivním přístupu obou hráčů jsme o poločase měli vyrovnaný výsledek 2:2. Ve druhém dějství jsme byli svědky dalších infarktových situací a těsných zakončení, ale neviděli jsme žádný regulérní gól. Ani prodloužení nám nepřineslo rozhodnutí a tak na řadu přišly nepopulární penalty. V nich byl lepší hráč Zlína a dokázal tak sérii srovnat.

MarioOoso vs Kobby (3:1)

V zápase o matchpointy dokázal MarioOoso urvat pro Zlín důležitou výhru, ale rozhodně to nebylo zadarmo, Kobby statečně vzdoroval celý zápas a jeho odpor se podařilo zlomit až třetí brankou v závěrečných minutách utkání.

M4tko vs CptKubajz (3:4)

Divoký zápas vypadal na ručník pro Matka, ale za stavu 0:3 dokázal hráč Zlína vykouzlit dvě branky a snížit na rozdíl jediného gólu ještě před koncem prvního dějství. Ve druhém poločase pak Kubajz přidal gólovou pojistku a zajistil si tak rozhodující zápas o postup proti MarioOosovi. Matkovo snížení v závěru pak znamenalo pouze korigování skóre.

MarioOoso vs CptKubajz (2:1p)

V rozhodujícím duelu o poslední zbývající místo v semifinále jsme viděli rematch prvního duelu, ve kterém padnul pouze jeden jediný gól. Nervy drásající duel dospěl za stavu 1:1 až do prodloužení, kde Kubajz spálil několik velkých šancí. Již vše nasvědčovalo tomu že uvidíme penalty, ale v nastaveném čase prodloužení dokázal Mario vstřelit rozhodující branku a poslat tak Zlín do semifinále.

 

Příští víkend nás čeká vyvrcholení celého ročníku e:LIGY. Všechna utkání budete moct sledovat na oficiálním twitch kanále e:LIGY. Přijďte se podívat na nejlepší lokální FIFU a podpořit svůj oblíbený tým v sobotu i neděli od 17:00.

 

Související články