e:LIGA
Souhrn 8. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 8. kola základní části e:LIGY

Souhrn 8. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

18. 1. 2022 21:00

Plzeň nabírá formu, Liberec remizoval se Slavií.

FC Slovan Liberec vs SK Slavia Praha (2:2)

Liberec v minulém kole využil možnost náhradníka a RealDaneka vyměnil Mrkyy. Tato změna se Liberci zatím vyplácí, jelikož Mrkyy zvládl vyhrát všechna čtyři svá dosavadní utkání. Proti Slavii se blýskl výhrou 3:2 nad Kobbym a 4:0 na Kubajzem. Jeho spoluhráč PanPeca však tak úspěšný nebyl, podlehl nejdříve Kubajzovi 1:2 a poté Kobbymu 2:5. Oba týmy tak odešly shodně s jedním bodem do tabulky.

FK Mladá Boleslav vs Bohemians Praha 1905 (2:2)

Zápas Středočechů s Pražany započal duel Micky s K1lerisem, který dopadl lépe pro hosty a díky výsledku 2:4 šli Klokani do vedení. V druhém zápase vyzval hostujícího K1lerise pro změnu Koudy, ale ani ten nebyl úspěšný, prohrál 1:4 a Bohemians věděli, že si odvezou alespoň bod. Hráči z města automobilů se však nehodlali vzdát a Micka v následujícím zápase porazil Sainta 1:0. V posledním utkání Koudy nezačal podle svých představ a před koncem prvního poločasu prohrával se Saintem již 0:2. Při tomto vedení však sklapla Csaplárova past, Koudy zvládl zápas otočit, vyhrál 3:2 a zapsal tak pro Mladou Boleslav bod do tabulky. 

MFK Karviná Esports vs FK Teplice (3:1)

Karviná chtěla v 8. kole proti Teplicím odčinit zaváhání z posledních dvou kol, ve kterých získala pouze jeden bod. Slezané byli plní odhodlání a jejich zápas dle toho také vypadal. Miki vyhrál oba své zápasy (6:1 proti Aubikovi a 3:2 proti Nanysovi) a DRMimu tak stačila výhra 5:0 s Nanysem, aby si domácí zajistili všechny 3 body. Karviná tak v tento moment okupuje 2. místo v základní části.

FC Fastav Zlín vs FC Hradec Králové (3:1)

Do města Tomáše Bati dorazili Votroci z Hradce Králové. Utkání odstartoval duel M4tka s Pavliikem, v němž byl úspěšnější hráč domácích a po výhře 4:1 si tak připsal první dílčí úspěch. Druhý duel v pořadí nabídl bitvu Mariosa s MrRicim. Hostující MrRici utkání zvládl lépe a po výhře 2:3 svítilo na světelné tabuli skóre 1:1. Po tomto zaváhání však Ševci rozjeli svůj gólostroj, vyhráli 3:1 a 4:0, získali všechny 3 body, díky kterým se posunuli na 6. místo před Spartu.

FCVP Esport vs 1.FC Slovácko Gaming (4:0)

Vedoucí tým tabulky přivítal na domácím hřišti Slovácko. T9Laky i Huhnak nedopustili překvapení a od první minuty si šli za vítězstvím. Laky vyhrál 2:1 a 3:1, Huhnak 5:3 a 3:1. Plzeň tak zaznamenala třetí vítězství poměrem 4:0 v řadě a bezpečně kontrolují e:LIGU z prvního místa. V příštím kole je však čeká silná Karviná se kterou půjde o první místo v tabulce.

Následující kolo nás čeká již tradičně v úterý 25.1. i s oficiálním streamem na kanálu e:LIGY. Nalaď si tedy od 18:30 náš Twitch a přijď se podívat na nejlepší FIFU na naší scéně.

Související články