e:LIGA
Souhrn 6. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 6. kola základní části e:LIGY

Souhrn 6. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

5. 1. 2022 23:40

Sparta a Karviná remizovali, Jablonec s Baníkem jdou do čela tabulky. Tři utkání odložena ze zdravotních důvodů.

1.FC Slovácko vs FC Baník Ostrava (1:3)

Hráči Slovácka na svém trávníku přivítali hráče Ostravy. Hosté do utkání vstoupili lépe, když Dalas94 porazil Modriho nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. V druhém zápase prohrál Sajmonowy 0:4 s Totikem a Ostrava byla v pohodlném vedení. Naději týmu z Uherského Hradiště vrátil Modri, když porazil Totika 1:0. Dalas však drama nedopustil, porazil Sajmonowyho 0:4 a Ostrava odjížděla se ziskem 3 bodů.

FCVP Esport vs FK Mladá Boleslav (4:0)

Západočeši přivítali v 6. kole Mladou Boleslav a byli při chuti. T9Laky si na úvod poradil s Koudym 5:2, Huhnak v prodloužení porazil Micku 2:1 a s hráči Mladé Boleslavi to nevypadalo nejlépe. T9Laky poté porazil Micku stejně jako jeho spoluhráč 2:1 s tím rozdílem, že to zvládl za klasických 90 minut. Nejzajímavější zápas byl však ten poslední, ve kterém Huhnak vyhrál nad Koudym 7:4 po prodloužení. Plzeňští hráči tak byli jediným týmem, který vyhrál na domácí půdě.

AC Sparta Praha vs FC Slovan Liberec (2:2)

Liberec i přes status outsidera nastoupil do utkání velmi dobře a hned v prvním zápase porazil RealDanek Emericksona 1:2 po prodloužení. Na dobrý výkon svého spoluhráče navázal hned v dalším zápase PanPeca, který porazil Castera také 1:2. V tento moment bylo jasné, že Liberec neodjede z Prahy naprázdno a mají dva pokusy na zisk všech tří bodů. Emerickson s Casterem však nepověsili kopačky na hřebík a po výhrách 2:0 a 2:0 urvali alespoň cenný bod. Celá série navíc přinesla asi nejsmolnější akci kola v podání Emericksona.

FC Fastav Zlín vs FK Jablonec (1:3)

Ve šlágru kola mezi papírově silným Zlínem a překvapením letošního ročníku Jabloncem bylo o zajímavé zápasy postaráno. Úvodní zápas se povedl lépe Peposlavovi z Jablonce, který porazil M4tka 1:2 a severočeši šli do vedení. Druhý zápas byl ve znamení pevných defenziv. Hostující Adulackk však dokázal alespoň jednou prorazit hradby Mariosa po výhře 0:1 bylo jasné, že Zlín nepojede přes celou republiku bez bodů. V pořadí třetí zápas mezi Mariosem a Peposlavem došel za stavu 1:1 až do prodloužení, ve kterém byl úspěšnější opět hostující Peposlav a o vítězi celé série bylo rozhodnuto. V posledním zápase M4tko už jen korigoval na celkových 1:3. Hráči Jablonce mají po této výhře 15 bodů a jsou v čele tabulky.

SK Sigma Olomouc vs MFK Karviná Esports (2:2)

Sigma měla před sebou těžký úkol. Získat body proti do té doby vedoucímu celku tabulky. Domácí však do utkání nastoupili sebejistě a Va6ek7 si poradil velice přesvědčivě s Mikim 5:1. Divácky nejzajímavější zápas nabídlo hned další utkání, v němž nastoupil proti Mikimu JohnnyTaborak. Za stavu 3:3 dospělo utkání do prodloužení, ve kterém se s góly také nešetřilo. Oba hráči skórovali ještě dvakrát a šlo se na penaltový rozstřel. V penaltové loterii byl šťastnější hráč domácích a Sigma byla rázem ve vedení 2:0. Nelehký úkol tak měl před sebou DRMi, který musel oba zbylé zápasy vyhrát aby si Karviná mohla připsat alespoň bod. Drmi předvedl heroický výkon a po výhrách 3:5 a 1:3 dokázal zápas dotáhnout alespoň na remízu.

 

Příští kolo nás navíc opět čeká i oficiální stream na kanálu e:LIGY. Zaznamenej si do kalendáře 5.1. a v 18:30 nezapomeň naladit náš Twitch, abys nepřišel (nebo nepřišla) o tu nejlepší lokální FIFU!

Související články