e:LIGA
Souhrn 5. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 5. kola základní části e:LIGY

Souhrn 5. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

21. 12. 2021 21:45

Favorité ze Sparty a Baníku berou tři body, na čele tabulky vstoupí do roku 2022 Karviná!

FK Mladá Boleslav vs AC Sparta Praha (1:3)

Do prvního zápasu vstoupila dvojice reprezentantů klubu z města automobilů proti favorizované Spartě. Koudy a Micka v uplynulých kolech ukázali, že nejsou žádní zelenáčové, na druhé straně ovšem čekali Emerickson a Caster, kteří vyhlíželi maximální bodový zisk. Přezimovat by totiž chtěli o pár míst v tabulce výše než po 4. kole.

Czkoudy17 vs Emerickson (1:5)

V úvodním utkání se začalo rovnou pálit ostrými a o poločase se šlo do kabin za stavu 2:1 ve prospěch Emericksona. Ve druhém poločase přidal Eme ještě další trefy do černého a zajistil rudým barvám výhru v prvním zápasu.

Micka vs Caster (3:4)

Ve druhém duelu Caster předvedl hodně ostrý nástup a nadělil mladému Mickovi dva rychlé góly. Ten se ale nevzdal a podařilo se mu snížit. K jeho smůle si ovšem Caster vedení hlídal a navíc se mu podařilo přidat ještě dvě trefy. Konečné snížení na 2:4 a následně 3:4 už znamenalo jen korigování skóre. Sparta si tak zajistila jistotu alespoň remízy a jednoho bodu.

Czkoudy17 vs Caster (2:3)

Namlsaný Caster si chtěl v dalším utkání pochutnat i na Koudym, ten ovšem statečně vzdoroval a snažil se rozjetého hráče Sparty trochu zchladit. I přes jeho snahu ale o poločase odcházel do šaten s jednogólovým deficitem. Tento handicap Koudy po změně stran rychle smazal a měli jsme tak zaděláno na velmi dramatickou závěrečnou půlhodinku. Caster po hezké kombinaci vstřelil svůj třetí gól a zajistil jistotu tří bodů do tabulky pro Spartu.

Micka vs Emerickson (3:0)

V posledním klání této série se díky Mickovi podařilo Mladé Boleslavi zaznamenat alespoň čestný úspěch a po velmi jednoznačném průběhu porazil Emericksona o tři branky a sám udržel čisté konto.

 

FC Baník Ostrava vs Bohemians Praha 1905 (4:0)

Druhý streamovaný zápas 5. kola přinesl zajímavý duel, kde se diváci primárně těšili na Dalase, který hraje letos ve skvělé formě. Fanoušky zajímalo jediné: dokáže toto Dalas předvést i v rámci oficiálního streamu?

Dalas vs Saint (2:1p)

Velmi opatrné první utkání přineslo první gólový zápis až po 55. minutě, skóre otevíral Saint. Dalas byl ale rozhodnutý neprohrát a tak po dvaceti minutách herního času srovnal skóre. Následovalo dramatické prodloužení a když už to vypadalo na penaltový rozstřel, tak se Dalasovi podařilo vstřelit branku a rozhodnout zápas ve prospěch Baníku.

Totikjepan vs K1leris (3:1)

Mohutná podpora ze strany fanoušků v chatu hnala kupředu Totika v druhém zápase. I přes K1lerisův úvodní gól se po parádně kopnutém přímáku podařilo Totikovi srovnat. Následně přidal i druhý gól do sítě Bohemky a zaručil tak Baníku alespoň bod, který ještě pojistil gólem v závěru zápasu.

Dalas vs K1leris (1:0)

Pro K1lerise v tomto zápase nebyla jiná možnost než zvítězit, pokud chtěl ještě udržet šanci na remízu. Oba hráči pokračovali v důrazu na defenzivní styl hry a první poločas nepřinesl gólový zápis ani na jedné straně. Ve druhém poločase zaznamenal branku Dalas, která se vzhledem k tomu, že K1leris vyšel naprázdno, ukázala být rozhodující. Tři body do tabulky tak získal Baník.

Totikjepan vs Saint (3:0)

V posledním duelu roku 2021 hrála Bohemka alespoň o čestný zápis. Saint ovšem bohužel navázal na svou neúspěšnou zápasovou sérii v rámci oficiálního e:LIGA streamu a prohrál svůj čtvrtý zápas v řadě. Baník tak dnes prošel sérií bez ztráty zápasu. V dnešním kole to byl jediný zápas, který tímto výsledkem skončil.

 

Na prvním místě v tabulce figuruje zatím neporažená Karviná, na záda jí ovšem dýchá Jablonec. Na opačném konci tabulky se nachází Pardubice, jejichž hráči zatím hledají formu.

Nyní čeká hráče zimní pauza, kdy se snad budou moci věnovat svým přátelům a rodinám. Další kolo je v kalendáři až na 4.11., nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a streamované zápasy přineseme opět z kola sedmého, které se bude konat 11.1.  Stream bude znovu možné sledovat na Twitch kanálu e:LIGY

 

Související články