e:LIGA
Souhrn 4. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 4. kola základní části e:LIGY

Souhrn 4. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

18. 12. 2021 20:30

Celkem tři remízy přineslo 4. kolo e:LIGY. Zároveň se žádnému týmu nepodařilo zvítězit bez ztráty utkání!

SK Sigma Olomouc vs FC Slovan Liberec (2:2)

Úvodní utkání kola mezi Olomoucí a Libercem nabídlo velmi zajímavou sérii, kde po výhrách RealDaneka proti JohnnymuTaborakovi a PanaPeci proti Va6ek7 vedli hosté již 0:2 v utkání. Domácí ovšem nepověsili kopačky na hřebík a díky výhrám 3:1 a 1:0 utkání srovnali na konečných 2:2 a odnesli si alespoň jeden bod do tabulky.

MFK Karviná Esports vs FC Fastav Zlín (2:2)

V dalším zápase přivítal na domácí půdě vedoucí tým tabulky ševce ze Zlína a bylo na co koukat. Zápas odstartoval DRMi10 proti Matejsovi a za nerozhodnutého stavu 2:2 následovalo prodložení. V něm se lépe dařilo Matejsovi, který si odnesl výhru 2:4p a vedení v sérii pro hostující tým. Další na řadě byli Miki a Mariosoo99. Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, kde se štěstí postavilo na stranu domácích a Miki tak dokázal srovnat sérii na 1:1. 3. utkání nabídlo hokejovou přestřelku, kdy po výhře 6:5 připsal DRMi10 druhý bod pro domácí a vedení v sérii. Hostující Matejs ovšem v posledním utkání nepustil Mikiho příliš ke slovu, vyhrál 4:0 a oba týmy si odnesly shodně po jednom bodu.

FK Jablonec vs FCVP Esport (3:1)

Překvapení kola nám přinesl zápas na severu Čech. Adulack s Peposlavem přivítali na svém hřišti T9Lakyho a Huhnaka. V prvním utkání dokázal hostující T9Laky ve vyrovnaném klání porazit Peposlava 1:3 po prodloužení. Po tomto zápase se však rozjela jablonecká mašina, která se zastavila až po posledním utkání. Peposlav porazil Huhnaka 4:2, Adulack si poradil nejdříve s T9Lakym 3:1, poté udržel čisté konto proti Huhnakovi a všechny body zůstaly pod Jizerskými horami.

FK Mladá Boleslav vs 1.FC Slovácko esports (1:3)

Mladá Boleslav se ve 4. kole utkala s týmem z Uherského Hradiště. Zápas začal lépe pro hostující tým, kdy se po přesvědčivém vítězství Modriho ujali vedení 0:1 v sérii. Domácí tým však v druhém utkání zabral a Micka porazil Sajmonowyho 4:0. Toto vítězství však bylo vše, na co se do konce zápasu domácí zmohli a po výhrách 1:4 od Sajmonowyho a 1:3 v podání Modriho si hráči Slovácka odvezli domů plný počet bodů.

SK Slavia Praha vs FK Pardubice (3:1)

Reprízu finále uplynulého ročníku ovládl team z Prahy a získal tak alespoň mírný pocit zadostiučinění po hořké porážce v boji o titul. James Bony s Kucerou ovšem vzdorovali více než odvážně a prvně jmenovaný prohrál oba duely pouze o jednu branku, přičemž první utkání dokonce až v prodloužení. 

FC Baník Ostrava vs FC Hradec Králové (3:1)

V tomto duelu opět ukázal Dalas, že je ve skvělé formě a zejména díky jeho dvěma vítězstvím se podařilo zajistit plný bodový zisk pro Baník. Ostrava se tak usídlila pohodlně v TOP 3 pozici v rámci aktuální tabulky a míří jasně za velmi vysokým seedem do playoff. Pro Hradec se zároveň jednalo o první porážku v této sezóně.

SK Dynamo České Budějovice vs FK Teplice (3:1)

Borci z Budějovic vstupovali do zápasu jako papírový favorit, což v prvním zápase potvrdil výhrou 3:1 Seron. Ve zbývajících třech zápasech ovšem dokázali reprezentanti Teplic vše vyhrát a získat tak pro své barvy plné tři body. Nejlepším hráčem série byl jasně Aubik, který svým soupeřům nepovolil vstřelit ani jednu branku a sám jich vsítil celkem pět.

Bohemians Praha 1905 vs AC Sparta Praha (2:2)

V zápase Sparty s Bohemkou se ve velmi dobré formě představil hráč Saint, kterému se podařilo zvítězit jak v úvodním utkání nad Emericksonem, tak i proti Casterovi, kterého vyprovodil výsledkem 5:2,  i přesto, že se v zápase prodlužovalo. Jeho spoluhráč K1leris ovšem vyšel v rámci 4. kola naprázdno a dvě těsné prohry, vždy o jednu branku, znamenali v rámci malého derby dělbu bodů.

 

Přístí kolo nás navíc opět čeká i oficiální stream na kanálu e:LIGY. Zaznamenej si do kalendáře 21.12. a v 18:30 nezapomeň naladit náš Twitch, abys nepřišel (nebo nepřišla) o tu nejlepší lokální FIFU!

 

Související články