e:LIGA
Souhrn 14. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 14. kola základní části e:LIGY

Souhrn 14. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

1. 3. 2022 22:30

Pardubice remizovali s Mladou Boleslaví, Slavia zvládla derby pražských S

V rámci 14. kola nás čekal duel Pardubic a Boleslavi a také velmi očekávané derby pražských S. V minulé konfrontaci v semifinále uplynulého ročníku měli navrch hráči Slavie a tak mělo duo Emerickson a Caster sešívaným co vracet.

FK Pardubice vs FK Mladá Boleslav (2:2)

JamesBony28 vs czKoudy17 (2:3p)

Hned první utkání nabídlo pohledný ofenzivní fotbal s velkou porcí šancí na obou stranách. Po základní hrací době měla každá strana dva gólové zápisy a šlo se do prodloužení. Diváci již vyhlíželi pokutové kopy, ale Koudy byl proti a těsně před koncem druhého prodloužení vsítil rozhodující branku, která jeho straně zajistila vedení v sérii.

Efik vs Micka (4:2)

Ve druhém duelu jsme viděli kontrolovaný gameplay na straně hráče Pardubic Efika, který systematickou obranou dokázal řídit průběh celého zápasu a vedl většinu utkání o dvě branky. Micka se pokusil v závěru o dramatizaci utkání, ale Efik obrat nepřipustil a srovnal stav celého zápasu.

JamesBony28 vs Micka (2:0)

V souboji velmi zkušeného Bonyho a mladého Micky jsme viděli opatrný fotbal. Ze svých šancí dokázal JamesBony vytěžit dva gólové zápisy a získat pro Pardubice jistotu bodového zápisu do tabulky.

Efik vs czKoudy17  (2:3)

Efik nabízenou šanci nedokázal využít a Koudy tak dokázal vítězstvím v tomto zápase zajistit remízu pro Boleslav. Obě strany tedy berou shodně po bodu.

AC Sparta Praha vs SK Slavia Praha (1:3)

Emerickson vs CptKubajz (2:1pp)

V prvním zápase jsme se gólu v prvních 90 minutách nedočkali. V 99. minutě po rohovém kopu vstřelil Emerickson úvodní branku. Na konci prvního poločasu prodloužení však dokázal Kubajz srovnat. V druhé části prodloužení jsme se gólu nedočkali a šlo se tak do penaltového rozstřelu. V penaltách byl úspěšnější Emerickson a Sparta tak vedla 1:0.

Caster vs Kobbycz (0:1)

Druhý zápas byl více opatrný a jediný gól jsme mohli vidět v 40. minutě v podání Kobbyho. Caster měl největší šanci v nastaveném čase druhého poločasu, kdy jeho střelu však neuvěřitelně vychytal Slávistický brankář.

Emerickson vs Kobbycz  (0:1)

Kobby pokračoval ve stejném tempu i ve svém druhém utkání. V prvním poločase vstřelil branku a díky pevné obraně dovedl utkání do zdárného konce.

Caster vs CptKubajz (2:3pp)

Poslední zápas přinesl pořádné drama. Kubajz po hezké kombinaci skóroval ve 30. minutě. Caster však dokázal ještě do poločasu srovnat. V druhém poločase se skóre neměnilo a tak se šlo do prodloužení. Ve 110. minutě gólem z voleje šel Caster do vedení a vypadalo to, že týmy dnes odejdou smírně. Kubajz však nepověsil kopačky na hřebík a ve 120. minutě nádherným gólem zpoza šestnáctky poslal zápas do penalt. Penalty došly až do 8. série, ve které Caster neproměnil, Kubajz se nemýlil a zajistil Slavii 3 body.

 

Již příští úterý se můžete těšit na poslední 15. kolo e:LIGY, které bude opět na oficiálním Twitch kanále e:LIGY.

Související články