e:LIGA
Souhrn 12. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 12. kola základní části e:LIGY

Souhrn 12. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

16. 2. 2022 10:00

Jablonec ztratil s Libercem, Zlín si poradil se Slavií

FK Jablonec vs FC Slovan Liberec (2:2)

Ve 12. kole jsme mohli vidět podještědské derby Jablonce s Libercem. Jablonec držel před zápasem 3. pozici v tabulce. Liberec se nachází ve spodní polovině tabulky, ale v posledních šesti utkání odcházel vždy s nějakým bodovým přísunem.

Adulackk vs FCSLPanPeca (1:0)

V prvním zápase jsme viděli spíše defenzivní fotbal. Přes několik šancí na obou stranách bylo skóre až do samotného závěru zápasu 0:0. V nastaveném čase druhého poločasu však Adulackk po akci z pravé strany dokázal dostat míč do sítě a odnesl si vítězství 1:0.

Peposlav17 vs Mrkyy (4:2)

Druhý zápas byl o poznání ofenzivnější. Po dvou hezkých gólech vedl Mrkyy ve 37. minutě již 0:2 a toto vedení si udržel až do poločasu. Peposlav však odpověděl hned na začátku druhého poločasu, kdy snížil a poté o deset minut později dokonce srovnal. V 75. minutě po chybě v obraně Peposlav opět skóroval a otočil tak utkání ve svůj prospěch. Peposlav už pak jen po krásném centru ke konci zápasu zvýšil na konečných 4:2 a Jablonec tak vedl v sérii 2:0.

Adulackk vs Mrkyy (1:2pp)

Ve třetím zápase začal Mrkyy podobně jako v tom předchozím a ve 25. minutě šel po skvělé průnikové přihrávce do vedení. Adulackk však v 65. minutě ukázal, že průnikové přihrávky mu také nejsou cizí a po kličce na gólmana srovnal na 1:1. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a tak se šlo do prodloužení. Prodloužení bylo velmi opatrné z obou stran a tak se dostalo až na penalty. V těch se štěstí postavilo na stranu Mrkyyho, který v šesté sérii pokutových kopů rozhodl o svém vítězství.

Peposlav17 vs FCSLPanPeca (1:4)

Poslední zápas začal ve velmi rychlém tempu. Z první akce utkání se prosadil PanPeca a poslal Liberec do vedení. Druhá akce celého utkání přišla na straně Jablonce a Peposlav se prosadil také. Po zbytek utkání už se však dokázal prosadit pouze PanPeca a to rovnou třikrát. Podještědské derby tak skončilo 2:2 a oba týmy odešly s jedním bodem.

SK Slavia Praha vs FC Fastav Zlín (1:3)

Čtvrtá Slavia přivítala Zlín, který okupuje příčku nejvyšší. Zlín potřeboval vyhrát, aby si udržel první místo, které sdílí s Plzní. Slavia se v případě výhry mohla na právě vedoucí duo dotáhnout.

CptKubajz vs M4tk05 (1:0)

První zápas nabídl spoustu šancí, avšak proměnit se povedlo pouze jedinou a to hned ve 25. minutě, když se prosadil CptKubajz. Slavia tak šla do vedení 1:0.

Kobbycz vs MarioOoso99 (1:4)

Do druhého zápasu naskočil hostující Marioso jako hurakán a hned v 7. minutě poslal Zlín do vedení. V 21. minutě se po kombinaci středem hřiště prosadil Marioso již po druhé a pro Kobbyho to nevypadalo nejlépe. Kobby však do poločasu dokázal ještě snížit a do šaten se šlo za stavu 1:2. Druhý poločas byl až do konce vyrovnaný. V 83. minutě se však prosadil opět hostující Marioso a o zápase tak bylo v podstatě rozhodnuto. V 90. minutě padl už jen potvrzovací gól a vítězství 1:4 znamenalo stav 1:1.

CptKubajz vs MarioOoso99 (0:1)

Třetí zápas se nesl v podobném duchu jako ten první. Spousta šancí a jediný gól. Ten vstřelil v 38. minutě Marioso a Zlín tak vedl v sérii 1:2.

Kobbycz vs M4tk05 (1:2)

V posledním zápase vyzval Kobby M4tka. V první poločase se toho příliš nestalo a do šaten se šlo za stavu 0:0. V druhém poločasu hned z výkopu vstřelil gól Kobby a Slavia byla v naději zisku aspoň jednoho bodu. M4tko však v 66. minutě nádhernou střelou zpoza šestnáctky vyrovnal a hned o pět minut později přidal další gól. Do konce zápasu už žádný gól nepadl a Zlín si tak odnesl z duelu se Slavií všechny tři body.

 

Již příští úterý se můžete těšit na 13. kolo e:LIGY, které bude opět na oficiálním Twitch kanále e:LIGY.

Související články