e:LIGA
Souhrn 10. kola základní části e:LIGY
FIFA 22 Článek Souhrn 10. kola základní části e:LIGY

Souhrn 10. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

1. 2. 2022 22:00

Plzeň opět bez zaváhání, Zlín poskočil na druhé místo v tabulce.

1.FC Slovácko vs FC Slovan Liberec (1:3)

Slovácko přivítalo na svém hřišti Liberec, za který nastoupil ve velké formě hrající Mrkyy. Mrkyy, který do e:LIGY naskočil v 7. kole, válí a dnes tomu nebylo jinak. Se Sajmonem si poradil 2:5 a modriho porazil 1:2. PanPeca se ke spoluhráči přidal výhrou nad Sajmonem 2:3 a všechny tři body putovali na sever Čech. Jediný čestný úspěch Slovácka připsal modri.

FCVP Esport vs FC Hradec Králové (4:0)

Plzeň je v posledních kolech naprosto k nezastavení. V posledních 4 kolech ztratila jen jeden zápas a dnes nehodlala nic měnit. Laky udržel v obou svých zápasech čisté konto a vstřelil celkem 6 gólů. Huhnak byl také stoprocentní, obdržel pouze jednu branku, vstřelil jich také 6 a MrRici s Pavliikem tak odjížděli naprázdno.

FC Fastav Zlín vs FK Pardubice (4:0)

Pardubice se momentálně trápí a krčí se na spodku tabulky. Proto dnes před sebou měli těžký úkol. Pokusit se obrat o body velmi silný Zlín. Zlín je však v poslední době podobně k nezastavení jako Plzeň a tak byl dnešní zápas velice přesvědčivý. M4tk0 vyhrál své zápasy 7:0 a 3:0, Marioso se k němu přidal výhrami 4:3 a 2:1. Zlín tak momentálně drží druhou pozici v tabulce a dýchá na záda první Plzni.

SK Sigma Olomouc vs SK Slavia Praha (1:3)

Sigma i přes roli outsidera naskočila do utkání se Slavií velmi povedeně. Va6ek v prvním utkání porazil Kobbyho 2:0 a schylovalo se k překvapení. CptKubajz hájící barvy sešívaných však nehodlal přijít o body a po výhrých 2:4 a 1:2 bylo skóre otočeno. Kobby v posledním zápase napravil zaváhání a po výhře 1:4 odcestovali favorité s plným počtem bodů. 

MFK Karviná Esports vs AC Sparta Praha (3:1)

Po prohraném duelu o první místo vyzvali DRMi s Mikim v 10. kole trápící se Spartu. DRMi dnes hrál ve výborné formě a podobně jako Laky dnes neobdržel ani jednu branku. Miki měl na druhou stranu větší problémy, Castera porazil až po penaltách 4:3 a s Emericksonem prohrál 1:3. Výhra po penaltách však stačila k zisku tří bodů a Karviná se tak stále drží v závěsu za Plzní a Zlínem.

FK Mladá Boleslav vs SK Dynamo České Budějovice (2:2)

Jedinou remízu dnešního dne přineslo utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi. Mladá Boleslav nastoupila do utkání ve vysokém tempu a po výhrách Koudyho 2:0 nad Lukasem a Micky 5:2 nad Seronem vedla Mladá Boleslav již 2:0 v sérii. Lukas však ve třetím utkání porazil Micku 1:5 a Seron v napínavém utkání vyhrál nad Koudym 4:3 po penaltách. Světelná tabule tak na konci ukazovala skóre 2:2 a týmy tak dnes odešly smírně.

FC Baník Ostrava vs SK Slavia Praha (3:1)

Slavia naskočila do druhého utkání dne s papírově silnějším soupeřem. Baník, který si brousí zuby na nejvyšší příčky nehodlal doma přijít o body. Kubajz nenavázal na své výhry z utkání s Olomoucí a Totikovi i Dalasovi podlehl. Totik porazil i Kobbyho a Baník si tak zajistil 3 body. Díky tomuto výsledku se oba týmy se dělí o třetí místo v tabulce.

 

Další kolo nás čeká již tradičně příští úterý (8.2.) a bude se jednat o poslední nestreamované kolo. Od 12. kola se můžete každý týden těšit na přímé přenosy na Twitch kanále e:LIGY

Související články