e:LIGA
Souhrn 1. kola ligové části e:LIGY
FIFA 23 Článek Souhrn 1. kola ligové části e:LIGY

Souhrn 1. kola ligové části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

4. 12. 2022 22:43

Mnoho gólů i nečekané výsledky, to nabídlo 1. kolo nové sezóny e:LIGY vysílané živě na obrazovkách O2TV!

FCVP Esports vs FC TRINITY Zlín

Nový ročník e:LIGY odstartoval zápas plzeňské Viktorie a Zlína. Představilo se duo vítězů minulého ročníku T9Laky a Huhnak proti Matejsovi s Mariooosem

T9Laky vs Matejs (2:1)

V prvním utkání BO4 série se představila známá tvář FIFA scény T9Laky proti Matejsovi. Začátek utkání patřil jasně Matejsovi, ale po neproměněné gólové šanci Lakyho převzal ve vlastním vápně míč Matejs a z protiútoku nedal golmanovi šanci, když z okraje velkého vápna napálil míč do sítě. Tento stav platil pouze do 39. minuty. Hráči Plzně se podařilo vyrovnat a do 2. poločasu se šlo za vyrovnaného stavu 1:1. V 52. minutě se hráč Viktorky po krásné akci dostal do vedení a tento stav i přes neustálý tlak Matejse vydržel až do hvizdu rozhodčího. 

Huhnak vs Marioooso (2:5) 

Pokračovalo se zápasem mezi Huhnakem a Mariooosem. První velká šance přišla ze strany Mariooosa v 5. minutě, kdy nastřelil pouze tyč a stav utkání zůstal tedy bezgólový. To platilo pouze do 10. minuty, kdy se po podobné akci ze začátku zápasu hráč Zlína nemýlil a šel do vedení. Trvalo to ale pouze 6 minut a Huhnak se po přihrávce z křídla objevil sám před brankářem a ten neměl šanci zareagovat. Remízový stav platil pouze do 29. minuty, kdy se Marioooso dostal až před brankářem a po nechytatelné střele vyslal Zlín do vedení v zápase 2:1. Do poločasu se mu podařilo přidat ještě 2 góly a do kabin se šlo za stavu 4:1 pro zlínský tým. I přes tlak Huhnaka se skóre moc neměnilo. Každý hráč přidal na svoje konto jeden gól a stav série byl vyrovnaný na 1-1. 

 T9Laky vs Marioooso (1:2)

Laky nastupoval do zápasu jako favorit a v nejdůležitějším zápase této série potřeboval vyhrát. Byl to ale právě Marioooso, který do zápasu vkročil lépe a vzal vedení 1:0. Lakymu se sice ještě v 1. poločase ještě podařilo vyrovnat, ale stav 1:1 trval pouze 4 minuty a hráč Zlína si vzal vedení zpět na svojí stranu. Marioooso po důkladné obraně už Lakymu nedal šanci a Zlín převzal vedení v sérii 2-1.

Huhnak vs Matejs (4:2)

Matejs byl ve skvělé pozici, kdy mohl pro svůj tým připsat 3 body do tabulky. Huhnak do 84. minuty držel vedení v utkání 2:1, než Matejs střelou z otočky vyrovnal na 2:2 a zápas šel do prodloužení. V nastaveném čase prvního poločasu prodloužení se dostal zlínský hráč do vedení 3:2 a Matejs měl pouze 15 minut na to, otočit utkání nebo ho poslat do penalt. Do druhého poločasu prodloužení však vstoupil velmi špatně a Huhnak hned z první akce vstřelil gól na 4:2. Do konce utkání se už moc nestalo a tak si oba týmy rozdělily 1 bod po remízovém stavu série 2-2.

 

Sparta eSports - ENTERPRISE vs FC Baník Ostrava

Největší streamer tuzemské scény Emerickson společně s novou akvizicí pražské esportové Sparty Seronem změřili síly proti Dalasovi s Totikem

Seron vs Dalas (4:3)

Úvodní utkání nabídlo až 7 gólů, a z vítězství se radoval Seron. Začátek zápasu tomu ale moc nenahrával. Sparťanský hráč na konci prvního poločasu prohrával 0:2. Dalas v 59. minutě zvýšil skóre na 3:0 a vypadalo to, že už je rozhodnuto. V 59. minutě přišla nepochopitelná chyba gólmana, kdy nechytil míč letící do jeho rukou a tak Sparta vykřesala naděj v zápase. Trvalo to pouze 2 minuty a Seron korigoval skóre na 2:3. V 75. minutě se Dalasovi podařilo prostřelit brankáře, ale dobíhající hráč stihl tělem vytěsnit míč ven z branky. 3 minuty před koncem ztratil Dalas svoje vedení, Seron se po gólu dostal zpět do utkání a šlo se do prodloužení. Hráč Baníku Ostrava vypadal odevzdaně po tom, co se Seronovi na konci 2. poločasu podařilo vyrovnat a moc mu nepomohlo ani to, když se v 94. minutě po skvělé otočce skóre dostal právě Seron do vedení 4:3. Hráč pražské Sparty už nedovolil žádné zaváhání a Sparta brala vedení v sérii. 

Emerickson vs Totikjepan (1:2)

Oproti Seronovi vkročil nejsledovanější český FIFA streamer do utkání prvním gólem, když ve 22. minutě skoro protrhnul míčem síť. Jenže trend z předchozí série nabalených gólů na sebe pokračoval i v tomto zápase. Totik hned z první akce po výkopu dorovnal na 1:1 a Emerickson se moc dlouho z vedení neradoval. Otěže zápasu v tu chvíli přebrala ostravská naděj Totik, který se svým tlakem dostal k penaltě po faulu ve vápně a nechytatelnou střelou k tyči otočil vývoj utkání na 2:1 v prospěch Baníku. Emerickson měl na konci 2. poločasu dvě velké šance, ale s každou si gólman poradil a tak se skóre neměnilo. Stav série byl tedy vyrovnaný na 1-1. 

Seron vs Totikjepan (0:1 po penaltách)

Utkání nabídlo spoustu šancí, ale žádná neskončila gólem. Netradičně se tedy šlo do penaltového rozstřelu. Seron začínal, ale po dvou sériích penalt svítilo na ukazateli 0:2 v prospěch Totika. Hráč pražských S se trefil až ve třetí sérii, ale po předchozích dvou zaváhání se už mu nepodařilo dorovnat Totika, který byl neomylný v penaltovém rozstřelu, a tak ve čtvrté sérii uzavřel utkání vítězstvím a Baník bral vedení 2-1.

Emerickson vs Dalas (2:3)

Emerickson po zaváhání svého kolegy musel zabrat, aby z tohoto utkání pražská Sparta brala alespoň 1 bod za remízu. Do utkání ale vstoupil nešťastně a Dalas otevřel skóre ve 21. minutě. Dalas po 1. poločase vedl už 2:0 a nechtěl dopustit zaváhání z úvodního zápasu série. Jenže historie se znovu opakovala, kdy nejdříve Sparta snížila v 73. a v nastaveném čase se Emericksonovi podařilo vyrovnat na 2:2 a Dalas byl znovu ve stejné pozici jako v prvním zápase. Ale ostravský hráč se nenechal tentokrát zlomit a po šťastném odraze se ve 100. minutě dostal ke střele do prázdné branky. V infarktovém závěru stálo při Dalasovi štěstí, když Emerickson napálil tyč a tím utkání bylo ukončeno. Dalas a Totik se mohli radovat z vítězství 3-1 v sérii a 3 body tak putují do Ostravy. 

Výsledky

Druhé kolo e:LIGY nás čeká již v úterý 6.12. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme opět z kola třetího, které se bude konat 13.12. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY. 

Aktuální tabulka

Související články