e:LIGA
Shrnutí finálového dne e:LIGY
Článek Shrnutí finálového dne e:LIGY

Shrnutí finálového dne e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

27. 3. 2023 09:00

Finální den playoff přinesl zajímavé utkání o 3. místo a jasný výsledek ve finále.

Do zápasu o 3. místo nastoupily týmy FC Slovanu Liberec a FCVP Esports. Více zklamaný do zápasu šel pravděpodobně Liberec, jim semifinálové utkání uteklo až v posledním zápase série. Těsným výsledkem prohrál Mrkyy se slávistickým Kubajzem 0:1. Plzeň na druhou stranu nepřidělala moc starostí Zlínu v semifinálovém utkání a prohrála 1-3 na série. 

Série o bronzovou medaili otevřel lépe Liberec, který po dvou utkání vedl 2-0 a Mrkyymu s Libkou chyběla pouze jedna výhra. Plzeň se ale nechtěla vzdát tak rychle a sérii po vítězství Huhnaka a Lakyho byla znovu vyrovnaná. Do rozhodujícího zápasu šel za Liberec Mrkyy a za Plzeň velezkušený Laky. Mrkyy v prvním utkání série mezi těmito hráči udoloval Lakyho 2:1, ale bohužel pro něj se znovu ukázalo, jak těžké je Lakyho porazit a Plzeň po výhře 4:2 brala cenný kov v podobě bronzové medaile za 3. místo. 

Finálové utkání mezi SK Slavia Praha a FC TRINITY Zlín otevřel duel mezi AdulackKem a MarioOosem. Zlínský hráč k ničemu AdulackKa moc nepouštěl a byl z toho první bod v sérii pro Zlínský celek. V druhém zápase to vypadalo ještě víc jednoznačně, když Matejs porazil Kubajze 5:0 a vše nasvědčovalo tomu, že Zlín opravdu neměl konkurenci tuhle sezónu. Celé to šel rozhodnout MarioOoso s Kubajzem. Zápas po prvním poločase ukazoval vyrovnaný výsledek 0:0, vše se změnilo v 67. minutě, kdy MarioOoso přelstil obranu soupeře. V 89. minutě byla nařízena penalta pro Zlín, který by se tak stal mistrem, ale MarioOoso penaltu neproměnil a z protiútoku se Kubajzovi podařilo vyrovnat na 1:1, tudíž se muselo jít do prodloužení. 

MarioOoso se nenechal rozhodit a na konci prvního prodloužení zvyšoval na 2:1 pro Zlín. MarioOoso ve 114. minutě přidal gól na 3:1. Kubajzovi se vzápětí podařilo snížit na 2:3 z jeho pohledu, ale k vyrovnání už nedošlo. Zlín se tak stává vítězem e:LIGY pro ročník 2022/2023. SK Slavia Praha bere pouze stříbro. 

VÝSLEDKY FINÁLE A ZÁPASU O 3. MÍSTO

Související články