e:LIGA
Jak hrát FIFA Ultimate Team (FUT)
Článek Jak hrát FIFA Ultimate Team (FUT)

Jak hrát FIFA Ultimate Team (FUT)

Lukáš Prudil

Lukáš Prudil

22. 10. 2019 14:15

Online kvalifikační turnaje druhých Klubových kol se uskuteční v kompletním FUT módu.

V minulém týdnu společnost EA vydala nový povinný patch pro všechny hráče, ve kterém zcela schází herní mód „85-rated“. Vzhledem k tomu, že EA nebyla schopna garantovat datum vydání opravné aktualizace, musel pořadatel DATART e:LIGY reagovat změnou pravidel a pro turnaje druhého Klubového kola otevírá kompletní FUT mód. Více informací o změně formátu zde ve článku.

Co je FUT?

Fifa Ultimate Team, zkráceně „FUT“ je nejpopulárnější herní režim ve hře FIFA 20. Na začátku si vytvoříš svůj vlastní tým, který postupně vylepšuješ. Do klubu se snažíš přivést ty nejlepší hráče a jsi zodpovědný za sestavení kompletní a fungující sestavy. Důležité dbát na celkovou sehranost a chemii týmu a zároveň na správně zvolenou taktiku, která by měla vyhovovat tvému hernímu stylu, ale také stylu tvých hráčů. Ne vždy je tedy sestava plná hvězd zaručeným úspěchem. Skrze výzvy a soutěže, které hra nabízí, si postupně zahraješ proti umělé inteligenci, ale také reálným hráčům. Za každý odehraný zápas jsi následně oceněn herní měnou. Právě tu můžeš využít k nákupu nových posil, dresů, klubového loga, chorea a spoustu dalších vylepšení.

Co si před turnajem připravit?

  • Určitě budeš potřebovat mít založený svůj Fifa Ultimate Team, to můžeš udělat přímo ve hře po přejití na kartu „HRÁT“ -> „Ultimate Team.“
  • Před turnajem bys měl mít připravenou sestavu, hra ti zpravidla nabídne již předpřipravenou verzi. Každému hráči ale doporučujeme vytvořit si svojí vlastní tak, aby vyhovovala tvým herním potřebám. Nezapomeň, že v turnaji nesmíš použít hráče na hostování. Takový hráč má u své karty bílé číslo v modrém kruhu, které představuje zbývající počet zápasů do konce hostování) 
  • Je důležité mít také aktivní službu Playstation Plus, která umožňuje hraní online zápasů.
  • Pokud máš vše připravené, stačí se přihlásit do turnaje. Jak na to? Vše zjistíš ZDE.

Jak vyzvat soupeře k zápasu?

Po vygenerování herního pavouka na turnajové stránce je vždy třeba přidat si soupeře do přátel ve službě PSN a vyzvat jej na přátelský zápas v režimu FUT.

  1. Přidej si svého soupeře pomocí PSN. Svého soupeře nalezneš na turnajové kartě v záložce „Pavouk.“
  2. Zapni režim FUT tak, že ve herním menu přejdeš na kartu „HRÁT“ a zvolíš možnost "Ultimate Team".
  3. V režimu FUT přejdi opět na kartu „HRÁT“ a vyber „PŘÁTELSKÉ ZÁPASY.“ 
  4. Vyber variantu "Hrát s přítelem" a ze seznamu vyber svého soupeře.

Před turnajem si pečlivě přečti kompletní pravidla a připoj se na náš komunikační kanál Discord. Na Discordu jsou během turnaje přítomni administrátoři. Ti jsou obdobou fotbalových rozhodčí, jejich úkolem je obecně řídit turnaje, tedy dbát na dodržování pravidel, řešit případné spory a zodpovídat dotazy hráčů.