e:LIGA
Dalas se představí na FIFA 22 Global Series Playoffs!
FIFA 22 Článek Dalas se představí na FIFA 22 Global Series Playoffs!

Dalas se představí na FIFA 22 Global Series Playoffs!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

29. 6. 2022 21:00

Vítěz uplynulého ročníku e:LIGY Dalas se v Londýně představí na FGS Playoffs, odkud vede cesta na FIFAe World Cup 2022.

Letošní ročník e:LIGY byl pro hráče zajímavý nejen pro svoji prestiž a celkové prize money, ale také přímým slotem na FIFA Global Series Playoffs pro vítěze ligy.

Ve finále e:LIGY se utkali FC Baník Ostrava (Dalas a Totik) a FCVP Esport (Laky a Huhnak).  Reprezentanti týmu ze Slezska si se svými soupeři dokázali poradit 3:1 na zápasy a odnesli si tak titul mistra české esportové ligy. Hráči Baníku si to poté mezi sebou rozdali v přímém souboji, ze kterého vzešel vítězně Dalas a ten se tak mohl radovat z postupového spotu na letošní FGS Playoffs.

Na letošním ročníku FIFA 22 Global Series Playoffs se představí celkem 128 hráčů z celého světa, kteří si to mezi sebou rozdají o 32 postupových pozic a celkové prize money v hodnotě 500 tisíc dolarů. Celá akce se odehrává na LAN v Londýně a 32 postupujících hráčů se o týden později přesune do Kodaňské Bella Areny na FIFAe World Cup, kde vítěz získá 250 tisíc dolarů. 

Martin “Dalas” Vujtík odstartuje svoji pouť turnajem již tento čtvrtek v prvním kole Swiss roundu proti německému hráči Umutovi, který zastupuje esportový tým klubu z Lipska. Zápas začíná v 15:00. Celý turnaj můžete sledovat na twitch kanále EASPORTSFIFA.

Související články