e:LIGA
Kvalifikační žebříček ovládl Vojtaa96
EA Sports FC 24 Článek Kvalifikační žebříček ovládl Vojtaa96

Kvalifikační žebříček ovládl Vojtaa96

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

28. 11. 2023 12:00

Kvalifikace do e:LIGY proběhla minulý víkend a přinesla s sebou nejen napínavé souboje, ale také dramatické zvraty ve výsledcích. Po třech dnech intenzivních bojů na herním poli můžeme říct, že žebříček kvalifikací ovládnul hráč Vojtaa96.

Celý proces kvalifikací se odehrál ve třech dnech, během kterých hráči sbírali body v rámci tří kvalifikačních turnajů. Mezi prvním a druhým místem byl v konečném žebříčku rozdíl 26 bodů.

Na prvním místě žebříčku se umístil Vojtaa96 s celkovým počtem 135 bodů. Přestože se mu nepodařilo vyhrát žádný z tří turnajů, jeho konzistence a výkony v každém z nich mu zajistily dvě druhá místa a jedno třetí místo.

Na druhém místě se umístil Zboril se 109 body. Zboril zaznamenal vítězství v prvním kvalifikačním turnaji a obsadil třetí místo v posledním, což mu zajistilo silné postavení v celkovém hodnocení. Třetí příčku obsadil Cmeldys se 77 body. Ten v minulém roce reprezentoval FK Jablonec a letos v kvalifikacích opět ukázal, že má na to hrát nejprestižnější českou ligu. Jen tři body za ním se umístil Dzeko222, který překvapil všechny soupeře vítězstvím ve třetím turnaji.

Celkový vývoj kvalifikací ukazuje, že letošní e:LIGA nebude mít nouzi o napínavé zápasy a vyrovnané souboje. Pozornost Vojtaa96, Zboril, Cmeldys, Dzeko222 a dalších hráčů, kteří získali alespoň jeden bod do žebříčku teď směřuje ke klubům, které mají tu možnost vybrat si ze žebříčku kteréhokoliv hráče. Klíčovou roli bezpochyby sehrají výkony hráčů a počet bodů v kvalifikačním žebříčku. Vybraní hráči poté obléknou dresy klubů v rámci základní části a v případě postupu také play-off.

Kluby oznámí své finální soupisky 8. prosince. První kolo ligové části e:LIGY nás čeká 12. prosince.

Kvalifikační žebříček