e:LIGA
Z velmi vyrovnané skupiny D nakonec postupuje na skóre Sparta a Zlín.
FIFA 21 Článek Z velmi vyrovnané skupiny D nakonec postupuje na skóre Sparta a Zlín.

Z velmi vyrovnané skupiny D nakonec postupuje na skóre Sparta a Zlín.

Jiří Slavík

Jiří Slavík

4. 4. 2021 08:00

V této skupině se hned trojici týmu podařilo vybojovat 6 bodů – FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha a SK Sigma Olomouc. Dva z těchto týmů (Sparta a Olomouc) měly dokonce shodné skóre 9:6 a rozhodoval vzájemný zápas. Pomyslnou bramborovou příčku obsadila FK Příbram, bez jediného získaného bodu.

Všechny týmy z prvních třech pozic poměrně pohodlně Příbram porazily a rozhodovalo se tak téměř čistě mezi jejich vzájemnými zápasy. V těchto vzájemných zápasech se podařilo všem třem týmům jednoho ze soupeřů porazit a s druhým prohrát.

Nejzajímavější sérií této skupiny byla asi závěrečná série mezi Spartou a Sigmou, ve které se v podstatě přímo rozhodovalo o postup. I přesto, že v prvním zápase série dokázal Emerickson rozdrtit Ritzyho poměrem 8:1, po třech odehraných zápasech Sparta prohrával 2:1 a Emerickson tak musel dohánět zaváhání svého spoluhráče TheJohnnyho. Emerickson se této nesnadné úlohy zmocnil na výbronou a po jednoznačných výhrách 7:0 nad Johnnytaborak a 5:0 nad Ritzy se Spartě podařilo i přes zaváhání se Zlínem postoupit.

 První na skóre tedy skončil Zlín (Huhnak, RIIJK) druhé místo obsadila Sparta (Emerickson, TheJohnny) a ze třetího místa o skóre nepostoupila Olomouc (Ritzy, Johnnytaborak) čtvrtá skončila Příbram (dzanny11 a rostak).

Tabulka

Pořadí

Tým

Skóre

Body

1.

FC Fastav Zlín

10:5

6

2.

AC Sparta Praha

9:6

6

3.

SK Sigma Olomouc

9:6

6

4.

FK Příbram

2:13

0

 

Zápasy

1. Kolo

AC Sparta Praha 4:1 FK Příbram

SK Sigma Olomouc 3:2 FC Fastav Zlín

2. Kolo

FK Příbram 1:4 SK Sigma Olomouc

AC Sparta Praha 2:3 FC Fastav Zlín

3. Kolo

FC Fastav Zlín 5:0 FK Příbram

AC Sparta Praha 3:2 SK Sigma Olomouc