e:LIGA
Třetí místo pro obhájce z Plzně, do finálového souboje Pardubice se Slavií
FIFA 21 Článek Třetí místo pro obhájce z Plzně, do finálového souboje Pardubice se Slavií

Třetí místo pro obhájce z Plzně, do finálového souboje Pardubice se Slavií

Jiří Slavík

Jiří Slavík

5. 4. 2021 09:00

Čtvrtfinále

Čtvrtfinálové boje začali v neděli ve 14 hodin. Horní část pavouka proti sobě svedla týmy Slavie a Liberce. Liberec chtěl využít formy a psychické pohody nabrané v posledním zápase skupinové fáze proti Pardubicím. Ovšem CptKubajz a Drmi10 prokázali svoji obrovskou kvalitu a zástupcům Liberce nedali sebemenší šanci a zvítězili v poměru 3:1. Další část pavouka tvořil souboj Teplic se Spartou. Zde se čekal vyrovnaný zápas, který budou rozhodovat maličkosti, což se potvrdilo, všechny zápasy skončili rozdílem jednoho gólu. O postupu Sparty do semifinále proti Slavii rozhodl Emerickson v rozhodujícím 5. zápase, kde porazil hráče dalas94 2:1. Dolní část tabulky nabídla dominanci Serona a Mikiho proti Mladé Boleslavi. Pardubičtí reprezentanti hladce postoupili do semifinále, kam se chtěla podívat i Plzeň. T9Laky a Ondra17 z Plzně nejprve museli přejít přes tým Zlína, který reprezentuje RIIJK a Huhnak. Po 4. zápase bylo skóre srovnané, a tak musel rozhodnout zápas kapitánů, ve kterém porazil T9Laky zlínského Huhnaka 2:1. Plzeň tak mohla slavit postup do semifinále, kde vyzve tým Pardubic.

Výsledky:

SK Slavia Praha     3:1   FC Slovan Liberec

FK Teplice              2:3   AC Sparta Praha

FK Pardubice         3:0   FK Mladá Boleslav

FC Viktoria Plzeň  3:2   FC Fastav Zlín

Semifinále

První semifinále svedlo proti sobě týmy Slavie a Sparty, toto pražské derby přineslo strhující podívanou až do samotného konce. Emerickson do něj vstupoval ve skvělé formě, to potvrdil v prvním i druhém semifinálovém zápase, kde zdolal Drmiho10 i CptKubajze. Oba reprezentanti Slavie si zpravili chuť proti TheJohnymu. V rozhodujícím zápase kapitán Slavie Drmi10 přehrál v neděli neporaženého Emericksona a Slavia se stala prvním postupujícím do pondělního Grandfinále. Soupeřem jí bude dvojice z Pardubic Seron a MikiTheGoat, která v poněkud jednoznačnějším zápase přehrála takřka bezchybným výkonem kluky z Plzně poměrem 3:1.

Výsledky:

SK Slavia Praha 3:2 AC Sparta Praha

FK Pardubice     3:1 FC Viktoria Plzeň

Zápas o 3. místo

Prohraní semifinalisté se ještě v tentýž den utkali o třetí místo. Vyrovnané semifinále vzalo hráčům Sparty mnoho fyzických i psychických sil, a to se potvrdilo v zápase o bronz, jelikož tři vyrovnané zápasy na svoji stranu dokázali přetáhnout hráči Plzně. Dvojice T9Laky a Ondra17 se po celý turnaj skvěle doplňovala a předváděla výborné výkony, které jí vynesly třetí místo s bonusem ve výši 20 000Kč.