e:LIGA
Sparta deklasovala Baník a stává se vítězem e:LIGY 2023/2024
Článek Sparta deklasovala Baník a stává se vítězem e:LIGY 2023/2024

Sparta deklasovala Baník a stává se vítězem e:LIGY 2023/2024

Redakce

Redakce

9. 3. 2024 20:12

Sparta nepustila Baník po celou dobu finále do vedení a pohlídala si titul mistra e:LIGY. Třetí místo obsadila Slavia.

Finálový den otevřel zápas o 3. místo mezi SK Slavia Praha a MFK Karviná. T9Laky a CptKubajz reprezentující Slavii dokázali BO5 sérii uzavřít v tom nejrychlejším možném čase. CptKubajz dokázal ve svém zápase porazit kapola 5:2 a Laky nejprve vyhrál nad Dzekem222 3:0. V posledním zápase série deklasoval kapola 7:2. Karviná neměla v tomto zápase co ztratit a 4. místo v e:LIZE je pro ně úspěch. Naopak Slavia se z třetího místa moc nemůže radovat, hlavně díky včerejší smolné sérii s Baníkem. Sešívaní přidávají další medaili do jejich sbírky i tento rok. 

Velké finále odstartoval zápas Emericksona a Totika. Emerickson se zkraje druhého poločasu dostal do dvoubrankového vedení a dařilo se mu odrážet útoky Totika. Sparta kapitulovala až v 88. minutě, ale Totikovi nezbyl čas na to srovnat skóre a Emerickson poslal Spartu do vedení v sérii 1-0. 

V druhém utkání se střetli Dalas94 a Seron. První jmenovaný se dostal do vedení, které smazal před koncem prvního poločasu Seron a srovnal tak skóre zápasu na 1:1. V 55. minutě se Seron dostal do šance, kterou nepromarnil, čím si vzal vedení na svojí stranu. Dalasovi se nepodařilo do konce zápasu srovnat výsledek a Sparta byla tímto vítězstvím velmi blízko k titulu mistra e:LIGY 2023/2024. 

Do třetího utkání naskočil znovu Seron, ale tentokrát vyzval Totika. Kdyby se hrálo na neproměněné akce, tak by Seron určitě vévodil tomuto ročníku, protože jeho tým nedokázal proměnit minimálně pět gólových akcí. Bezgólová remíza trvala přesně do 107. minuty, kdy se Seron mohl radovat ze vstřeleného gólu. Totik musel otevřít obranu a to Seron potrestal, když zvyšoval na 2:0 a přiblížil Spartu k zisku titulu. Baník pouze snižoval ve 120. minutě z penalty, ale o mistru této sezóny bylo jasno. 

AC Sparta Praha - Enterprise se poprvé v historii stala vítězem e:LIGY a pošle tak jednoho ze svěřenců do Londýna na eChampions League

Konečné pořadí e:LIGY 2023/2024

  1. AC Sparta Praha - Enterprise (Seron, Emerickson, Caster, TheJohny)
  2. FC Baník Ostrava (Totik, dalas94, Fl0r1sh)
  3. SK Slavia Praha (T9Laky, CptKubajz)
  4. MFK Karviná (Dzeko222, kapolo, Krtekkarvinak)

Pavouk play-off