e:LIGA
Souhrn 9. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 9. kola základní části e:LIGY

Souhrn 9. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

1. 2. 2023 15:00

Favorit z Liberce překvapivě padl s Boleslaví, Zbrojovka Brno porazila Plzeň.

Bohemians Praha 1905 vs SK Dynamo České Budějovice (2:2)

Dva týmy ze spodních pater tabulky se potkaly v 9. kole e:LIGY. Klokani na tom jsou o něco lépe, takže favorit tohoto zápasu byl jasný. Budějovice se trápí od samého začátku, ale z tohoto zápasu dokázali vydolovat maximum. V prvním utkání série se potkala dvojice Saint s OndrykKem. Druhý jmenovaný dokázal porazit známého Sainta 1:0 a tak si České Budějovice připsaly první výhru v sérii. Nemělo to ale dlouhého trvání a dvojky obou týmů Dzeko a flepin ukázali gólovou přestřelku. Dzeko přestřílel budějovického flepina 9:4 a připsal bod v sérii na stranu Bohemians. Flepin poté naskočil do zápasu se Saintem a vypadalo to výrazně lépe pro něj. Bohužel se mu nepodařilo najít recept na Sainte a v těsném utkání prohrál 3:4. Bohemians tedy měli na dosah 3 body z této série, ale bohužel Dzeko z Bohemky si nedokázal poradit s OndrykKem a druhý jmenovaný si připsal i druhou výhru v této sérii. Konečný stav tedy ukazoval 2-2 a každý z týmů bere po bodu. 

FC Slovan Liberec - Sampi vs FK Mladá Boleslav (1:3)

Překvapení tohoto ročníku e:LIGY je bezpochyby Liberec. Tým se usadil od 1. kola na 1. místě v tabulce a od té doby je nikdo nedokázal přeskočit, ani porazit! Jiného názoru ale byla Mladá Boleslav, která si vyšlápla na favorita ve velkém stylu. Dvojice kobby a petras dokázali přehrát Slovan v poměru 3-1 a připsali si důležité 3 body v boji o vyřazovací část. Jednoznačné zápasy předvedli oba hráči Mladé Boleslavi. Nejprve kobby porazil Mrkyyho 4:1 a poté petras porazil Libku 4:0. Ve 3. zápase sérii sice Mrkyy porazil petrase 6:3 a vykřesal naději na remízu, ale to rychle zarazil kobby, který porazil Libku 4:3 a Mladá Boleslav připsala Liberci první prohru v dosavadním průběhu ročníky e:LIGY 2022/2023. 

SK Sigma Olomouc vs 1. FC Slovácko (3:1)

Při nahlašování sestav znělo z tábora Olomouce od kapitána Johnnyhotaboraka, že vítězná sestava se nemění a tak nastoupil Va6ek7 a Lengi. Proti nim se postavilo klasické duo ze Slovácka benykekw a ambi. Velmi vyrovnané utkání po dvou zápasech ukazovalo stav série 1-1. Va6ek7 si nejprve poradil s benym 2:1 a poté Lengi prohrál s ambim 1:4. Va6ek7 ale v dalším zápase pomstil svého kolegu a ambiho porazil 2:1. Rozhodující utkání série bylo celkem jednoznačné, kde si Lengi pohrál s benym a porazil ho 4:1. Olomouc se tak dostala před Slovácko v tabulce na 12. místo, což může hrát velkou roli v postupu do playoff. Slovácko má ale ještě spoustu zápasů na napravení tohoto zaváhání. 

FC Hradec Králové vs FC Baník Ostrava (ODLOŽENO)

Sparta eSports - ENTERPRISE vs FK Jablonec (4:0)

Sparta se herně zvedla po nepovedeném začátku ligy. Toto kolo to odnesla FK Jablonec, která byla prakticky bez šance podle výsledků zápasů. Seron společně s Casterem se zdají být neporazitelnou dvojicí. V prvním utkání nastoupil Seron proti Efikovi. Lépe zápas vyzněl pro sparťanského hráče, který vyhrál 5:1. V dalším utkání sehráli utkání Caster a Cmeldys. Zápas vypadal spíše na exhibici a po výsledku 11:2 pro Castera si Sparta mohla pojistit 3 body v dalším zápase, kde nastoupil Seron s Cmeldysem. Sparťanský matador navázal na úspěch svého týmové kolegy a vstřelil 9 gólů oproti Cmeldysovým 3 gólům. Sparta tedy měla už jasné 3 body ze zápasu a Caster poté kosmeticky upravoval na 4-0. Sparta vyšla ze zápasu s čístým štítem, kdy neztratila ani jedno utkání v sérii. Sparta táhne sérii vítězství, kdy mají 5 výher za sebou a to je momentálně dostalo na 2. místě celkové tabulky.

FK Pardubice vs FC TRINITY Zlín (0:4)

Zlín se vrátil zpět na vítěznou vlnu, tentokrát proti Pardubicím. V minulém kole Zlín padl s rozjetou Spartou a výhra v tomto zápase pro ně byla skoro povinnost. Dvojice MarioOoso a Matejs se utkali proti dvojici z Pardubic JamesBony a Miki. MarioOoso porazil v prvním zápase JamesBonyho 4:2 a poté Matejs přestřílel Mikiho 6:0. Stejným výsledkem si Matejs poradil i s hráčem JamesBony. Zlín bral 3 body a poslední zápas si MarioOoso připsal ještě poslední výhru a to znovu 4:2 jako v prvním jeho utkání. Zlín si upevnil pozici a poskočil na 3. místo e:LIGY. 

SK Slavia Praha vs FK Teplice (2:2)

Souboj týmů z opačných konců tabulky. Slavia se momentálně drží na 4. místě a Teplice jsou naopak předposlední. Ale v tomto zápase hráči z Teplic ukázali, že postavení v tabulce nemusí nic znamenat. Do prvního zápasu vlítnul teplický Peca jako uragán a porazil Kubajze 7:2. Slavistický Peposlav17 hned v dalším zápase připsal výhru nad Sajmonowyczem, kde skóre ukazovalo 6:2. Kubajz poté napravil své zaváhání z jeho prvního zápasu a porazit Sajmonowycze 5:2. V posledním utkání ale teplický Peca ukázal formu stejně jako v prvním zápase s Kubajzem a porazil Peposlava 5:3. Oba týmy braly po bodu. 

FC Zbrojovka Brno vs FCVP Esports (3:1)

Druhé překvapení tohoto kola přišlo v úplně posledním zápase mezi Zbrojovkou Brno a Plzní. Plzeňský hráč Laky sice dokázal otevřít sérii výhrou, kde porazil K1lerise 2:1, ale to byla jediná výhra, kterou jim Zbrojovka dovolila. V dalším zápase se utkal DRMi10 s Huhnakem a výhra putovala do tábora Zbrojovky po výsledku 6:2. Huhnak ale padl hned v dalším zápase, kde ho porazil K1leris v těsném utkání 5:4 a Zbrojovka překvapivě sahala po plném počtu bodů z tohoto utkání. Vítězství potvrdil DRMi10 v zápase s Lakym. V zápase padl pouze 1 gól, ale to stačilo Zbrojovce k velmi cenné výhře nad Plzní. 

VÝSLEDKY

TABULKA

10. kolo e:LIGY se odehraje 7. února. Výsledkový servis najdete opět na webu e:LIGY. Živé vysílání přineseme opět z 11. kola, které se bude konat 14. února na oficiálním twitch kanále e:LIGY.