e:LIGA
Souhrn 8. kola základní části e:LIGY
FIFA 23 Článek Souhrn 8. kola základní části e:LIGY

Souhrn 8. kola základní části e:LIGY

Nicolas Heller

Nicolas Heller

27. 1. 2023 15:25

Sparta si poradila se Zlínem, Olomouc překvapil obhájce titulu.

FK Jablonec vs Bohemians Praha 1905 (ODLOŽENO)

SK Slavia Praha vs FK Pardubice (4:0)

Pardubice sezonu sice neodstartovaly ideálně, v posledních kolech se jim však dařilo sbírat cenné body a dostat se na postupovou pozici. Slavia však byla ve střetnutí jasným favoritem a svoji pozici v zápase se jí podařilo potvrdit. Byť byli Miki i JamesBony ve dvou utkáních blízko překvapení, Slavia si s Pardubicemi poradila celkovým výsledkem série 4:0.

FC TRINITY Zlín vs Sparta eSports - ENTERPRISE (0:4)

Stejně tak se dařilo největšímu rivalovi Slavie, pražské Spartě. Na tu čekal papírově vyrovnaný zápas proti hráčům Zlína, celkový výsledek 4:0 pro klub z Letné by tak mohl kdekoho překvapit. Dílčí utkání se ale dle očekávání odehrávaly ve velmi napínavé atmosféře. Hned tři utkání skončily poměrem 4:3 pro Spartu, pouze jedno utkání mezi Seronem a Matejsem Sparta ovládla jednoznačně 5:1.

FC Baník Ostrava vs SK Sigma Olomouc (1:3)

Obhájce titulu z Ostravy se v letošní sezoně zatím trápí. Po neočekávané remíze s Pardubicemi přichází další rána v podobě prohry proti Olomouci. Ta si připsala úplně první vyhraný zápas v letošní sezoně a do zápasu s Baníkem šla rozhodně v roli outsidera. Hráčům Va6ek7 a Lengi se povedlo zaskočit Dalase, kterého oba porazili, Va6ek7 navíc přidal výhru 5:4 v utkání s Aubikem a bylo rozhodnuto.

SK Dynamo České Budějovice vs FC Slovan Liberec - Sampi (1:3)

Střet prvního a posledního celku tabulky nabídl poměrně jednoznačnou partii, kterou ovládli hráči Liberce. Budějovice tak pokračují bez vyhraného zápasu, Liberec si naopak udržel vedoucí pozici před Plzní, která sice ztrácí 5 bodů, má ale ještě zápas k dobru.

FK Teplice vs FC Hradec Králové (0:4) 

Letos dobře hrající Hradec Králové přidal na své konto čtvrté vítězství v zápase proti Teplicím. Jak Sajmonowycz, tak ani Peca hájící barvy Teplic nenašli recept na dvojici FCMartin a xJenzyy. Blízko tomu byli ve třetím a čtvrtém utkání, kde sehráli s reprezentanty Hradce vyrovnanou partii. I tyto nadějné duely však skončily ve prospěch Hradce shodně poměrem 4:3.

1. FC Slovácko vs FC Zbrojovka Brno (0:4)

Ostřílená dvojice K1leris a DRMi vyzvali nováčky v lize, hráče benykekw a ambi, kteří vzešli z otevřených kvalifikací a oblékli dres Slovácka. Sympatickým výkonem zaujal benykekw, který v prvním zápase nestačil na K1lerise pouze rozdílem jedné branky. V následujících dvou utkání už převzala kontrolu nad tempem série kompletně Zbrojovka, DRMi10 porazil ambiho 5:2 a pak si poradil i s benykekw 4:0. Tečku za sérií udělal K1leris, když porazil ambiho 4:3.

FK Mladá Boleslav vs FCVP Esport (ODLOŽENO)

Deváté kolo e:LIGY se odehraje 31. ledna. Výsledkový servis najdete opět na webu e:LIGY. Živé vysílání přineseme opět z 11. kola, které se bude konat 14. února na oficiálním twitch kanále e:LIGY.