e:LIGA
Souhrn 7. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 7. kola základní části e:LIGY

Souhrn 7. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

18. 1. 2023 10:00

Favoriti bodovali za plný počet bodů, Bohemians překvapili Zbrojovku.

1.FC Slovácko vs Sparta eSports - ENTERPRISE (0:4)

Sparta se za poslední 3 kola herně zvedla. Místo Emericksona naskakuje do zápasů společně se Seronem hráč Caster, který se zdá jako správná volba v tuto chvíli. Slovácko do tohoto zápasu nasadilo náhradní Gudu a nedopadlo to pro něj vůbec dobře. Nejprve si nedokázal poradit s Casterem a prohrál 2:10. Seron mezitím porazil benyho 6:4. V rozhodujícím zápase rozhodl Caster proti benymu, kde se Casterovi znovu podařilo nastřílet pořádně počet gólů a bylo z toho vítězství 10:1. Sparta brala 3 body a dostává se do top 5 celé ligy. Kosmeticky upravoval skóre Seron, který si poradil s hráčem Gudu 8:1. Našla Sparta po mizerném začátku dvojici, která jim dokáže vyhrát titul v tomto ročníku e:LIGY? To ukáže jen čas. 

FK Jablonec vs FC TRINITY Zlín (ODLOŽENO)

Po dohodě obou klubů bude zápas dohrán dne 24.1 od 19:00.

FK Mladá Boleslav vs FC Hradec Králové (ODLOŽENO)

SK Dynamo České Budějovice vs SK Slavia Praha (0:4)

Slavia si po minulém streamovaném kole chtěla připsat další body a los jim předělil České Budějovice, které se tuto sezónu trápí a jsou na posledním místě. Zápas tomu také odpovídal. Slavia si s nimi jako obrovský favorit poradil 4-0 na série. V úvodním zápase si slávistický CptKubajz poradil s OndrykKem 4:1. V souběžně hraném zápase si Peposlav dokázal vystřílet vítězství v těsném utkání se skóre 2:1. Stejný slávistický hráč si v dalším zápase dokázal poradit i s OndrykKem ve stejném výsledku 2:1 a Slavia znovu bodovala za plný počet. V posledním utkání pouze upravoval CptKubajz proti flepinovi. Zápas skončil neskutečných 14:0. Sešívaní se dostali v tabulce před Zlín na 3. místo, ale Zlínu chybí dohrát utkání s Jabloncem. 

FC Baník Ostrava vs FK Pardubice (2:2)

Týmy ze středu tabulky se proti sobě postavily v 7. kole e:LIGY. Série započal lépe Baník, kde si Dalas vystřílel vítězství proti hráči JamesBondy28 v poměru 3:2. Další na řadě byl Totik proti pardubickému Mikimu. Zápas skončil identicky jako ten první, ale pro změnu braly bod do série Pardubice po vítězství 3:2. Ve třetím utkání na sebe narazili Dalas s Mikim. Tady pardubický hráč nedal šanci svému soupeři a zápas skončil jednoznačně 3:0. Pardubice mohly pomýšlet na 3 body, ale v posledním zápase přestřílel Totik pardubického Bonyho 5:3 a byla z toho pouze remíza. Oba týmy si připsaly bod do tabulky tohoto ročníku e:LIGY. 

FC Slovan Liberec - Sampi vs SK Sigma Olomouc (4:0) 

Jak už je zvykem této sezóny, tak Liberec prostě neprohrává. Drží si svojí neporazitelnost i po tomto kole, kdy přejeli Sigmu Olomouc. Mrkyy se společně s Libkou stávají naprostým překvapením této sezóny. Skóre sérií mají 24:4 a na kontě 6 výher s 1 remízou. Proti nim se postavil 15. tým SK Sigma Olomouc. Úvodní zápasy začaly více než výborně pro libercký tým, kdy Mrkyy porazil Johhnyhotaboraka 4:2 a Libka porazil Lengiho 3:2. Do rozhodujícího zápasu šel Mrkyy proti Lengimu a druhý jmenovaný nedostal moc prostoru. Zápas skončil 5:2 pro Mrkyyho a neporazitelnost Liberce stále pokračuje i po 7 kolech. V druhé polovině ligy narazí Slovan na ta zvučnější jména ligy a uvidíme, jak se jim bude dařit dále. 

FCVP Esports vs FK Teplice (3:1)

Viktorka společně s Libercem a Zlínem ještě neprohráli ani jedno utkání. To se nezměnilo ani v tomto duelu. Stála dvojice Laky a Huhnak si poradili s Pecou a Sajmonowyczem. T9Laky se jako první utkal s Pecou, kde po poměrně vyrovnaném utkání bral úvodní bod do série první jmenovaný a to po výsledku 3:1. Huhnak přestřílel Sajmonowycze 4:2 a Plzeň měla ne moc překvapivě match point. Ten se podařil využít Lakymu proti Sajmonowyczovi po vysokém výsledku 7:3. Úprava skóre přišla pouze od teplického hráče Peca, který porazil Huhnaka 3:2. 

FC Zbrojovka Brno vs Bohemians Praha 1905 (2:2)

Poslední zápas tohoto kola ukázal překvapivý remízový výsledek. Série začala lépe pro klokany, kdy si v zápase mezi K1leris a Saintem počínal lépe druhý jmenovaný a po výsledku 1:4 se Bohemka dostala do vedení. To netrvalo moc dlouho a hned v druhém zápase sehrál DRMi10 skvělé utkání proti Dzekovi a jednoznačným výsledkem 6:0 srovnal sérii na 1-1. Hráč Zbrojovky K1leris šel na Dzeka a brněnský střelec se nemýlil. Vyhrál utkání 5:2 a Zbrojovka otočila stav série v jejich prospěch na 2-1. Šťastněji dopadla série nakonec pro Bohemku, která si po výhře Sainta nad DRMim 3:1 odnáší bod za remízu. 

 

8. kolo nás čeká příští úterý 24.1. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme opět v 11. kole, které se bude konat 14.2. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.

 

VÝSLEDKY

TABULKA