e:LIGA
Souhrn 6. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 6. kola základní části e:LIGY

Souhrn 6. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

11. 1. 2023 12:00

Slavie si poradila se Sigmou a Zlín nedal šanci Zbrojovce. To vše jste mohli sledovat na obrazovkách O2TV.

SK Slavia Praha vs SK Sigma Olomouc

Souboj týmů z opačných konců tabulky. Slavii se celkem daří tuto sezónu a jsou po výhře nad Olomoucí na 4. místě. Naopak Sigma Olomouc ještě nemá ani jedno vyhrané utkání a drží se na 15. místě s 2 body. 

AdulackK vs Johnnytaborak (2:1)

Johnnytaborak vlétnul do utkání ve velkém stylu a překvapivě otevřel utkání v 15. minutě. Bohužel pro Olomouc to netrvalo dlouho a AdulackK vyrovnával hned o 3 minuty později. Do konce 1. poločasu měl ze hry více hráč sešívaného klubu, ale nepodařilo se mu vsítit branku. To platilo jen do 76. minuty, kdy AdulackK vstřelil poslední a vítězný gól zápasu. V nastaveném čase 2. poločasu se sice Johnnytaborak dostal až před brankáře, ale bohužel svojí šanci nevyužil a sudí odpískal konec zápasu s výsledkem 2:1 pro Slávii.

Peposlav17 vs Va6ek7 (6:3)

Peposlav vůbec nemarnil časem a hned v začátku přebral otěže utkání a vlétl do zápasu jak hurikán. Ve 3. minutě se mu podařilo vstřelit gól na 1:0. Jenže Va6ek7 ukázal bojovného ducha a hned ve 20. minutě srovnával skóre na 1:1 po krásné kombinační akci ve vápně. Bohužel pro hráče Sigmy toto skóre netrvalo moc dlouho. Ve 29. minutě sice Va6ek7 vybojoval míč na hranici svého pokutového území, ale při rozehrávce ztratil míč a Peposlav se v takových případech nemýlí. Skóre ukazovalo 2:1. Ve 35. minutě vzal hráč Slávie Praha míč za půlkou a po pravém křídle se s ním dostal až před gólmana, kde nachystal přihrávku k penaltovému puntíku a Peposlav odskočil o 2 branky. Na konci 1. poločasu skóre ukazovalo stav 5:2 a zápas už byl rozhodnutý. Do konce 2. poločasu každý z hráčů vsítil jednu branku a celkové skóre zápasu bylo 6:3. Slavia měla match point a využít ho mohl AdulackK v dalším zápase. 

AdulackK vs Va6ek7 (1:2) 

Va6ek7 se hned v úvodu utkání snažil něco udělat s touto sérií, aby Sigma měla aspoň bod. V 8. minutě vedl 1:0. V 18. minutě přišlo sice srovnání, které vydrželo až do konce 1. poločasu. AdulackK během zápasu nevyužil spoustu šancí a to se mu stalo osudným. Hráč Sigmy Olomouc dával na 2:1 v 77. minutě a podařilo se mu udržet úzké vedení až do konečného hvizdu rozhodčího. Sigma snížila stav série na 1-2. 

Peposlav17 vs Johnnytaborak (7:2)

Utkání, které nabídlo celkem 9 branek! Peposlav do zápasu vlétl neskutečným způsobem a už v 16. minutě bylo skoro rozhodnuto, kdy hráč Slavie vedl už 3:0. Johnnytaborak se sice celý 1. poločas pokoušel o snížení, ale naopak udeřil jeho soupeř a před koncem poločasu se skóre upravovalo na 4:0. V úvodu 2. poločasu přidal Peposlav další gól. Johnnytaborak sice vstřelil dva slepené góly, kdy upravoval na 2:5, ale poslední slovo měl Peposlav, kterému se také povedlo vstřelit ještě 2 góly do konce zápasu a celkové skóre čítalo 7:2! Slavia tedy bere důležité 3 body do tabulky a drží 4. místo s 10 body. 

 

FC TRINITY Zlín vs FC Zbrojovka Brno

Ač stav série činil 4-0 na zápasy pro Zlín, tak utkání bylo více než vyrovnané. 

MarioOoso vs K1leris (2:1 po penaltách)

Lépe do utkání vstoupil MarioOoso, který měl ze začátku hned několik šancí, ale žádnou se mu nepodařilo proměnit. To se změnilo až v 36. minutě, kdy na hranici pokutového kopu naznačil střelu, položil si brankáře a pak už jenom uklízel míč do prázdné branky. Vedení 1:0 vydrželo do konce 1. poločasu. V 71. minutě se dostal K1leris k šanci a vyrovnával střelou na přední tyč. Do konce základní doby se už skóre neměnilo, a tak se šlo do prodloužení. V prodloužení měl více ze hry K1leris, ale nepodařilo se mu využít ani jednu šanci a šlo se do penaltového rozstřelu. V 1. sérii penalt se lépe dařilo gólmanům a ani jeden z hráčů neproměnil svojí penaltu. Hne další šanci už ale MarioOoso proměnil, ale na druhé straně se K1lerisovi nepodařilo prostřelit brankáře. Mario v další sérii dával už na 2:0 v pokutovém rozstřelu. Bohužel pro hráče Zbrojovky, kterému se nepodařilo dát gól ani ve 3. sérii penalt a MarioOoso ve 4. sérii vstřelil vítěznou penaltu a také první bod v zápasové sérii. 

Matejs vs DRMi10 (6:5)

Zápas, který připomínal spíše hokejové utkání, tak by se dal nazvat souboj Matejse s DRMim. Lépe do utkání vkročil DRMi10, který hned v úvodu vedl 1:0. Matejs ve 29. minutě vyrovnával na 1:1. Ve 2. poločase měli oba hráči nespočet šancí, ale každému se podařilo využít pouze dvě. Na konci druhé půle se šlo do prodloužení za stavu 3:3. Tam nejprve DRMi v 99. minutě dával na 4:3, ale hned ve 102. minutě srovnával Matejs na 4:4. Matejs ve 109. přesprintoval celou obranu protihráče a zvyšoval na 5:4 z pohledu Zlína. Ve 112. minutě vstřelil DRMi asi nejkrásnější gól dosavadního ročníku e:LIGY. Z hranice pokutového vápna vystřelil šajtlí a míč doplul až do sítě bezmocného brankáře Zlína. Bohužel pro Zbrojovku si poslední slovo vzal Matejs, který 2 minuty před koncem nastaveného času uzavíral gólový účet na konečných 6:5 pro Zlín, a tak si tým okolo MarioOosa a Matejse bral vedení v sérii 2-0. 

MarioOoso vs DRMi10 (5:2)

MarioOoso v tomto důležitém utkání prokázal nervy z oceli. Nejprve v 11. minutě otevřel utkání gólem na 1:0, poté se sice DRMimu podařilo srovnat na 1:1, a dokonce před koncem první půle otočit utkání na 2:1 z jeho pohledu. V 2. poločase MarioOoso ukázal, proč je nazýván jedním z nejlepších hráčů na FIFA scéně. Nejprve srovnával na 2:2 a o několik minut později už vedl 3:2. DRMi10 sice tlačit svého soupeře svým neustálým tlakem, ale nebylo mu to nic platné, protože v 83. minutě dával MarioOoso na 4:2 a utkání bylo rozhodnuto. Do konce zápasu ještě hráč Zlína kosmeticky upravoval na konečných 5:2. Zlín tedy bere 3 body do tabulky a upevnil si svojí pozici, kde momentálně drží 3. místo. 

Matejs vs K1leris (2:1) 

Trápení Brna pokračovalo i v tomto souboji. Na konci 1. poločasu byl stav vyrovnaný 1:1. Bohužel pro K1lerise se v 88. minutě dostal do vedení Matejs a už nezbylo moc času na to s utkáním něco udělat. Ač vyrovnané zápasy v jednotlivých utkání, tak Zbrojovka nebere ani jeden bod v sérii. Pro Zbrojovku to znamenalo druhou prohru v tomto ročníku e:LIGY, kde se s 10 body drží na 5. pozici. 

VÝSLEDKY

TABULKA

7. kolo e:LIGY je naplánováno na 17.1. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme opět v 11. kole, které se bude konat 14.2. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.