e:LIGA
Souhrn 5. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 5. kola základní části e:LIGY

Souhrn 5. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

4. 1. 2023 11:30

Sparta konečně bodovala za plný počet, Liberec stále drží neporazitelnost.

Bohemians Praha 1905 vs FC Hradec Králové (1:3)

Klokani přivítali hradecké Votroky. Hradec si před tímto duelem připsal 6 bodů. Minulé kolo prohráli s Libercem, který vládne celé tabulce, takže si určitě chtěli zlepšit náladu a vrátit se na vítěznou vlnu. Na druhé straně byla Bohemka, které se ještě nepodařilo vyhrát utkání za 3 body. Sérii otevřel zápas mezi Saintem a Ritzym. Utkání přineslo celkem 7 gólů a po těsném výsledku 4:3 pro Ritzyho bral Hradec Králové první bod do série. Další na řadě byl Dzeko222, který se utkal s hráčem FCMARTIN. Proti Martina se utkání vyvíjelo jednoznačně a bez nějakých problémů si poradil s Dzekem 3:0. Hradec potřeboval už jen jednu výhru, aby urvali sérii na svojí stranu. Třetím zápase v sérii bylo utkání mezi Saintem a FCMARTINEM. Saint musel zabrat, aby si klokani vzali alespoň bod z této série. To se také stalo a Saint dokázal přehrát Martina 3:1 a stále živil naděje na remízu. V zápase o všechno šel Dzeko proti Ritzymu. Ritzy prokázal svojí kvalitu a ukázal, proč se Hradec drží na předních příčkách tabulky. Podařilo se mu vyhrát svoje utkání 4:2 a tak posunul svůj tým na 4. místo v tabulce. 

FK Mladá Boleslav vs FC TRINITY Zlín (1:3)

 Mladá Boleslav měla po vánoční pauze nelehkého soupeře a tím byl Zlín. V prvním zápase se proti sobě postavili kobby a MarioOso. Vyrovnané utkání přineslo pouze jednu branku a tím šťastnějším byl MarioOso, který tak otevřel sérii výhrou pro Zlín. Ve druhém utkání jsme viděli hned 7 gólů, kde si Matejs poradil s Petrasem a bylo z toho vedení 2-0 pro Zlín. Celé to mohl uzavřít Matejs, kterému se ale bohužel nepodařilo porazit kobbyho. Kobby vyhrál toto důležité utkání 3:1 a Mladá Boleslav ještě viděla šanci. V posledním zápase ale MarioOoso sestřelil Petrase 4:2 a Zlín bral 3 body. 

SK Sigma Olomouc vs Sparta eSports - ENTERPRISE (0:4)

Sigma je zatím na 14. místě, kdy po 2 remízách mají 2 body na svém kontě. Na druhé straně Sparta, které se moc nedaří tuto sezónu. Do tohoto zápasu pozměnili sestavu a přineslo to tížené ovoce, protože se jim podařilo obrat soupeře o všechny body. Caster nahradil Emericksona v tomto zápase a podařilo se mu porazit Johnnyhotaboraka 3:2 ve velice těsném utkání. Ve 2. utkání stál Va6ek7 proti Seronovi a v sedmigólové bitvě byl ten šťastnější druhý jmenovaný. Sparta už byla na dosah bodům, které si nemohla dovolit ztratit v tomto utkání. Potvrzení přišlo ze strany Serona, který přehrál Johnnyhotaboraka 2:1 a tak Sparta poprvé od 2. kola bodovala. Kosmeticky pouze stav série upravil Caster, který přehrál Va6ek7 vysoko 7:1. 

1.FC Slovácko vs FK Teplice (1:3)

Utkání dvou týmů z dolních pater tabulky dopadlo lépe pro Teplice. Teplický Peca si nejprve poradil s Benym, kterého porazil 3:2. Poté vykřesal naději na úspěch pro Slovácko hráč Ambi, který porazil Sajmonowycze 2:0. Za stavu série 1-1 se šlo do rozhodujících utkání. Beny šel na Sajmonowycze. Utkání přineslo 5 gólů a po šťastnějším závěru se mohl radovat teplický hráč a bral výhru 3:2. V zápase o všechno se utkal Ambi proti Pecovi. Úzké vítězství 2:1 si připsal hráč FK Teplice, a tak si tým připsal vůbec první výhru v tomto ročníku e:LIGY. 

SK Dynamo České Budějovice vs FK Jablonec (1:3)

Oba týmy si před startem ligy vybraly svoje hráče z kvalifikací. V momentální fázi ligy se lépe daří Jablonci, který se drží v horních patrech tabulky, naopak České Budějovice jsou poslední s jedním bodem. Série, která přinesla ve 4 utkání neskutečných 38 gólů. Lépe začala série pro České Budějovice. OndrykK přehrál Efika 5:4. Poté v naprosto šíleném utkání bez obran hrál budějovický flepin proti jabloneckém Cmeldysovi. Zápas skončil lépe pro druhého jmenovaného se skóre 8:7! Cmeldys se pravděpodobně dobře vyspal a v dalším utkání proti OndrykKovi dokázal vyhrát 7:3. Po 3 utkáních panoval stav série 2-1 pro Jablonec. Celé to uzavřel Efik proti flepinovi. Zápas skončil 3:1 proti jabloneckého hráče a ti se tak mohli radovat z výhry. 

FC Baník Ostrava vs FCVP Esports (1:3)

Baník se překvapivě drží v druhé polovině tabulky, kde dokázali vyhrát pouze jedno utkání a dvakrát remizovat. Naopak Plzeň potvrzuje roli favorita a drží se na 2. místě tabulky. Sérii nabitou známými jmény otevřel Dalas proti Lakymu. Radovat se po utkání mohl druhý jmenovaný, který si v tomto zápase poradil se svým soupeřem 5:2. Plzeň tedy od začátku potvrzovala roli favorita. V dalším utkání se proti sobě postavili Totik a Huhnak. Ve vyrovnaném utkání ze zápasu vyšel lépe Huhnak a po těsném výsledku 3:2 si Plzeň brala match point. Celé to ale změnil Dalas, který přehrál Huhnaka 6:1 a tak vše stálo na Lakym. Laky ale nezaváhal a po výsledku 4:3 proti Totikovi si Plzeň připsala důležité 3 body do tabulky.

FC Zbrojovka Brno vs FK Pardubice (2:2)

Souboj týmů, které se drží v první polovině tabulky. Zbrojovka je na tom o něco lépe a drží si 3. místo. Pardubice se usadily na 8. místě. K1leris si v 1. zápase celkem lehce poradil s hráčem JamesBony28 a vyhrál 6:2. DRMi10 se snažil o to stejné proti pardubickému Mikimu, ale to se mu moc nevydařilo. Miki dokázal zápas vyhrát 4:3 a série byla vyrovnaná 1-1. Další na řadě byl zápas mezi K1lerisem a Mikim. V těsném utkání 5:4 se z výhry radoval první jmenovaný a Zbrojovka už pomýšlela na 3 body. Jenže pardubický JamesBony28 přehrál DRMiho 3:2 a tak z toho byla pouze remíza. Jeden bod tedy putoval do obou táborů. 

FC Slovan Liberec - Sampi vs SK Slavia Praha (3:1)

Největší překvapení letošního ročníku e:LIGY, Slovan Liberec přivítal SK Slavii Praha. První zápas mezi Mrkyym a Kubajzem vypadal lépe pro Mrkyyho, který porazil Kubajze 2:1. Libka1 následně porazil v nejtěsnějším možném výsledku 1:0 hráče Slavia Praha Adulacka. Hráč libereckého klubu Mrkyy šel do zápasu s Adulackem poměrně s klidem. Vedení bylo 2-0 v sérii a hráči měli dvě možnosti na to uzavřít toto utkání s plným počtem bodů. Liberecký hráč nechtěl připustit jakoukoliv šanci Slavie a porazil svého soupeře 5:3. V posledním zápase Kubajz pouze kosmeticky upravil celkové skóre série na 1-3. Liberec je po 5. kolech stále na první pozici s plným počtem bodů se skóre 18:2. 

 

Přístí kolo nás navíc opět čeká i oficiální stream na kanálu e:LIGY. Zapiš si do kalendáře 10.1. a v 18:30 nezapomeň naladit náš Twitch, aby jste nepřišli o tu nejlepší lokální FIFU!

VÝSLEDKY:

AKTUÁLNÍ TABULKA: