e:LIGA
Souhrn 4. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 4. kola základní části e:LIGY

Souhrn 4. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

20. 12. 2022 20:00

Liberec stále bez jediné porážky, Zlín nezaváhal a Sparta si vylámala zuby na Zbrojovce.

FC TRINITY Zlín vs SK Dynamo České Budějovice (4:0)

4. kolo vykoply týmy ze Zlína a Českých Budějovic. Po nemoci MarioOosa se Zlín vrátil zpět do akce a to ve velkém stylu. Matejs nejprve hrál 4:2 s OndrykKem a poté MarioOoso dokázal přehrát flepina v jasném zápase 5:1. Minimálně bod za remízu byl tedy jasný, ale hráči ze Zlína chtěli více. 3 body do tabulky pojistil Matejs výhrou nad flepinem v poměru 5:1 a po dvou odložených utkáních si hráči připisují první výhru v sezóně. Konečné skóre 4-0 pouze zpečetil MarioOoso, který si poradil s budějovickým OndrykKem 2:0. 

FK Teplice vs FC Baník Ostrava (2:2)

Baník se trošku překvapivě pohybuje ve středu tabulky, kdy před zápasem měli jednu výhru nad Spartou z úvodního kola a poté remizovali s Bohemians Praha 1905. Teplice se pohybují ve spodních patrech tabulky a ještě nedokázali vyhrát ani jedno utkání za 3 body. Vše se mohlo změnit tímto zápasem. Peca se nejprve utkal s dalasem a prvnímu jmenovanému se podařilo přestřílet soupeře 4:3 po penaltách. V souběžném utkání hrál Sajmonowycz s Totikem, kde se hráči Baníku podařilo vyrovnat sérii na 1-1 po výsledku zápasu 3:2. Peca poté šel na Totika a zápas pro něj skončil neúspěchem. Totik ho dokázal porazit 6:2 a Ostrava měla matchpoint. Dalas si ale nedokázal poradit se Sajmonowyczem a podlehl ve svém utkání 2:4. Ze zápasu si oba týmy berou 1 bod. 

FK Pardubice vs 1. FC Slovácko (ODLOŽENO)

SK Sigma Olomouc vs Bohemians Praha 1905 (2:2)

Oba týmy z konce tabulky hledali cestu k tomu, jak se odrazit ode dna. První zápas mezi olomouckým hráčem Va6ek7 a hráče klokanů z Prahy Saintem skončil lépe pro Va6ek7 a po výhře 5:3 bral první bod do série. Johnnytaborak se utkal s hráčem Dzeko222 a po úzkém vítězství 3:2 pro klokany bylo znovu série vyrovnaná. Za Sigmu poté šel na řadu Va6ek7, který porazil Dzeka 3:1 a Sigma pomýšlela na první výhru v sezóně. Na tu ale budou muset bohužel počkat, protože v posledním zápasu série si Saint poradil s Johnnytaborek 4:0 a tak bod putuje k obou týmům. 

FC Hradec Králové vs FC Slovan Liberec (0:4)

Hradec po výborných dvou úvodních kolech, schytal minulé kolo porážku od Zbrojovky a teď na ně čekal klub, který vede celou tabulku. Liberecký Mrkyy nejprve sestřelil Ritzyho 5:3 a poté jeho spoluhráč Libka1 porazil Gazdice v těsném utkání 2:1. Liberec už tedy vedl 2-0 v sérii. Celou sérii uzavřel Libka, který přehrál Ritzyho se skórem 3:1 a Liberec bral 3 body za výhru a stále drží vedení v čele tabulky. V posledním zápase šel Gazdic na Mrkyyho a druhý jmenovaný prokázal klid a nedovolil ztrátu ani jednoho bodu v sérii. Stále platí, že jediný, kdo dokázal vyhrát jedno utkání v sérii proti Liberci byla Zbrojovka Brno hned v úvodním kole tohoto ročníku e:LIGY. 

SK Slavia Praha vs FK Mladá Boleslav (3:1)

Vítězná sestava se nemění a tak Slavia nastoupil ve stejném složení jako v minulém utkání, kde dokázali porazit Slovácko. Proti nim naskočila rozjetá Mladá Boleslav, které se v minulém utkání podařilo přehrát Spartu. Zápas začal lépe pro hráče Mladé Boleslavi, kdy v prvním zápase dokázal kobbycz porazit Kubajze v poměru 2:1. To bylo ale jediné vítězství, které se jim podařilo získat v této sérii. Peposlav dorovnával 3:1 proti Petrasovi, Kubajz poté Petrase sestřelil 5:1 a Slavia měla na dosah důležité 3 body. V utkání Peposlava a Kobbyho šlo o vše a lépe z toho vyšel červenobílý klub z Prahy. Peposlav porazil svého soupeře 4:3 a i když mají o jedno utkání méně než většina týmů, se Slavia drží na 4. místě tabulky. V příštím kole je čeká dohrávka zápasu se Zlínem.

Sparta eSports - ENTERPRISE vs FC Zbrojovka Brno (1:3)

Spartě se tento ročník vůbec nedaří podle jejich představ a i přes nabitou soupisku se drží na spodních příčkách tabulky. Zbrojovka na druhou stranu zažívá snový vstup do sezóny, kdy zaváhali pouze v 1. utkání s Libercem. Úvodní utkání mezi těmito celky bylo šťastnější pro hráče z Brna. K1lerisovi se podařilo zdolat Emerickson poměrem 5:2. Druhé utkání nabídlo zápas mezi Seronem a hráčem DRMi10. Lépe utkání dopadlo pro Serona, který vyhrál 2:1 a tak dorovnal stav série na 1-1. Poté šlo ale pro Spartu všechno z kopce, kdy nejprve Emerickson prohrál 0:1 s DRMim a nakonec Seron prohrál s K1lerisem 1:3. To znamená 3 body pro Zbrojovku, která se tak dostává na 2. místo. 

FK Jablonec vs FCVP Esports (ODLOŽENO)

Po vzájemné dohodě obou klubů byl zápas odložen na středu 21.12.2022 od 17:00. 

5. kolo nás čeká až v novém roce a přesněji 3.1.2023. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme opět v 6. kole, které se bude konat 10.1.2023. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.

VÝSLEDKY: 

AKTUÁLNÍ TABULKA: