e:LIGA
Souhrn 3. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 3. kola základní části e:LIGY

Souhrn 3. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

14. 12. 2022 14:00

Jasné vítězství Liberce i comeback Teplic, to bylo 3. kolo e:LIGY na obrazovkách O2TV!

Bohemians Praha 1905 vs FC Slovan Liberec - Sampi

Souboj týmů z opačných konců tabulky. Liberec je překvapení této sezóny, kdy se před utkáním nacházeli na 1. místě, naopak klokani trošku zaostávají za očekáváním. 

Dzeko222 vs Libka1 (0:4)

Souboj dvou nováčku přinesl první zápas BO4 série mezi těmito týmy. Utkání otevřel Libka1, který v 18. minutě z hrany malého vápna rozvlnil síť a poslal Liberec do vedení v utkání. Dzeko222 se snažil dobývat obranu protihráče, ale žádná akce nevedla k úspěchu. Ve 44. minutě ale přišla ztráta míče na půlce od hráče Bohemians a Libka1 se znovu nemýlil. Do šaten se šlo za stavu 0:2. Hráč Sampi diktoval tempo i ve 2. poločase a dokázal si vytvořit ještě dvě stoprocentní šance. V 76. minutě už upravoval na konečných 4:0 po krásné akci, kde si Libka neodpustil oslavu zvanou “Griddy”. Do konce utkání se už nic nestalo a Liberec šel do vedení v sérii. 

Saint vs Mrkyy (1:5)

Oba hráči do toho zápasu šli s bilancí 3 výher a 1 prohry ve svých zápasech. Úspěšnějším se stal Mrkyy, který smetl Sainta 5:1. Skóre sice otevírala Bohemka gólem ve 13. minutě, ale netrvalo to vůbec dlouho a v 17. minutě už bylo vyrovnáno. Otočka byla dokonána hned ve 25. minutě. Mrkyy ještě do poločasu zvyšoval na 3:1 a prokazoval roli favorita tohoto zápasu. Ve druhé půli Mrkyy přidal ještě 2 branky a Liberec už měl jistý aspoň bod. 

Dzeko222 vs Mrkyy (2:3)

Dle slov komentátora Filipa “koozyho” Lejčka měl být Dzeko v tomto utkání bez šance. Ten ale potvrdil, že jistou kvalitu určitě má, kdy šel do vedení 1:0 před koncem 1. poločasu. Hned na začátku druhého poločase přišlo vyrovnání Mrkyyho. Ale o 15 minut později přišla znovu tvrdá rána pro Slovan a Dzeko šel do překvapivého vedení 2:1. To netrvalo dlouho a hned z další akce Mrkyy odpověděl na 2:2. Nešťastná zpráva pro klokany přišla v 89. minutě, když Mrkyy dával na konečných 3:2 pro Liberec. Tři body tedy potupují do severních čech a stále platí, že Slovan je bez ztráty bodů v čele e:LIGY. 

Saint vs Libka1 (1:2)

Zápas, který by pouze kosmeticky upravil stav série nabídl pouze 3 góly. Po 70. minutách byl stav vyrovnaný 1:1. O 4 minuty později to už ale neplatilo a Libka1 šel do vedení 2:1 v utkání. To vydrželo až do závěrečného hvizdu rozhodčího a tak si Liberec bez ztráty kytičky připsal výhru v sérii 4-0. Nutno podotknout, že Libka1 před zápasem držel bilanci 5-0 v individuálních zápasech a touto výhrou je stále bez jediné prohry tahounem Slovanu.  

 

FK Teplice vs FK Jablonec

Teplice si před začátkem zápasu s Jabloncem nepřipsali ani bod. Jablonec s úplně novou sestavou stranu získal velké vítězství proti SK Slavia Praha a prohru s Hradcem Králové. 

Peca vs Efik (4:5)

Peca se dostal ze začátku utkání hned do vedení, kdy prostřel 3 bránící hráče i s gólmanem. Ve vedení byl pouze krátkou chvíli, kdy se Efikovi trefil z hranice penaltového puntíku a srovnával tak na 1:1. Vyrovnaný stav platil až do 68. minuty a hráč Jablonce otočil utkání na 2:1. V 82. minutě přišla penalta pro Pecu a tak byl stav znovu vyrovnaný. Do konce 2. poločasu už se nic nestalo a šlo se do prodloužení. Tam přišla gólová smršť obou hráčů. Nejprve Efik vstřelil 2 góly a už to vypadalo na jasnou věc. Ale to by Peca nesměl zapnout svoje motory a nejprve ve 111. minutě snižoval na 3:4 z jeho pohledu. V nastaveném čase prodloužení získal Efik míč ve svém vápně a vypadalo to, že rozhodčí ukončí zápas, ale hráč FK Jablonec nastřelil svého hráče, míč se odrazil před volného Pecu a ten vyrovnal na 4:4. Šlo se na penalty, kde ve 3. a 4. sérii Efik přečetl soupeře a gólman zachytil oba pokusy. Ze zápasu bohatého na góly se tedy radoval nováček soutěže Efik.  

Sajmonowycz vs Cmeldys (1:2)

Do utkání lépe vstoupil Cmeldys, který se brzkým gólem dostal do vedení. V 67. minutě přišlo navýšení na 2:0, kdy Sajmonowyczova obrana ztratil míč na vlastní půlce a hráč Jablonce se v takové situaci nemýlil. Snížení na konečných 2:1 přišlo v 82. minutě. Do konce zápasu si Cmeldys pohlídal své úzké vedení a Jablonec měl na dosah 3 body ze série proti Teplicím. 

Sajmonowycz vs Efik (3:1)

Teplice se nenechaly rozhodit a udržely pevné nervy. Na konci 1. poločasu to bylo 1:0 pro Sajmonowycze. V 61. minutě se skóre měnilo znovu a bylo to už 2:0 pro FK Teplice. Sajmonowycz nadále diktovat tempo a za jeho snahu byl odměněn již třetím gólem a první bod v sérii byl na dosah. Před konce druhé půle se Efikovi podařilo pouze kosmeticky upravit na konečných 3:1 a stav série byl 2-1 pro Jablonec.

Peca vs Cmeldys (4:2)

Cmeldys měl na dosah 3 body, kdy hned po první jeho akci se mu podařilo vsítit branku. Vedení mu nevydrželo ani do 10. minuty a rázem se hrálo v podstatě od začátku. Ve 28. minutě už Peca vedl v utkání, kdy jeho hráč zůstal nikým nebráněn ve středu vápna. Do konce první půle už to bylo 3:1 pro Pecu a tak vše naznačovalo tomu, že si Teplice připíší první bod letošní sezóny e:LIGY. Peca si utkání pojistil hned zkraje druhého poločasu a bylo jasné, že si každý z týmů odnese po jednom bodu z remízy v sérii. Cmeldysovi se podařilo pouze upravit na konečných 4:2. Pro Teplice to znamenalo ještě šťastný konec a Jablonec může litovat, že se jim nepodařilo využít match point. 

VÝSLEDKY

4. kolo e:LIGY je na naplánováno na 20.12. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme opět v 6. kole, které se bude konat 10.1.2023. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.

AKTUÁLNÍ TABULKA