e:LIGA
Souhrn 15. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 15. kola základní části e:LIGY

Souhrn 15. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

15. 3. 2023 12:00

Poslední kolo, které jste mohli vidět na obrazovkách O2TV, přinesl dvě derby. Hradec Králové vyzval Pardubice a Sparta se střetla se Slavií.

FC Hradec Králové vs FK Pardubice (3:1)

Oba týmy měly před posledním kolem stejný počet bodů, tudíž v tomto zápase šlo pouze o lepší pozici do předkola playoff. 

Do prvního utkání naskočil hradecký Ritzy proti Bonymu. Ritzy otevřel skóre zápasu v 19. minutě, kdy z hranice pokutového vápna nedal šanci brankáři Pardubic. Ve 34. minutě se pardubický hráč mohl dostat ke slibné střele, která by pravděpodobně znamenala vyrovnání, ale Ritzy raději zatáhl za záchranou brzdu a poslal k zemi pardubického hráče a přišla první penalta této série. Bony si s ní moc nelámal hlavu, poslal jí doprostřed brány a vyrovnával na 1:1. O 4 minuty později, Bony otočil celé skóre zápasu a v polovině zápasu vedl 2:1. Hned na začátku druhé půle udělal pardubický hráč obrovskou chybu na středu hřiště, kterou Ritzy využil a utkání bylo znovu remízové. Od té doby už hrál spíše jen Ritzy, který Bonyho k ničemu nepustil a utkání se mu povedlo vyhrát 4:2. 

Druhé utkání si vzali na starost FCMARTIN hrající za Hradec Králové a Miki, který reprezentuje Pardubice. Miki do toho vlétl ve velkém stylu, kdy už v 15. minutě vedl 2:0. Do konce 1. poločasu FCMARTIN snížil na 1:2. V 65. minutě se mu podařilo dorovnat skóre, ale těsně před koncem zápasu se Miki objevil sám před brankářem a poslal Pardubice do vedení 3:2. FCMARTIN už nedokázal najít cestu k vyrovnání, a tak po dvou sériích bylo srovnáno na 1-1. 

Pardubický Miki si pouze vyměnil soupeře, tentokrát hrál utkání s hradeckým Ritzym, kterému se podařilo v 1. zápase porazit jeho kolegu Bonyho. Na gól jsme čekali až do úplného konce 1. poločasu, který vstřelil Ritzy. Miki sice tlačil svého soupeře, ale v 68. minutě se znovu prosadil hradecký střelec, který už zvyšoval na 2:0. O 3. minuty později se Miki dočkal snížení. To ale bylo vše z jeho strany a poslední gól přidával Ritzy do pardubické branky. Utkání tak skončilo 3:1 pro Hradec Králové, a už byla jistá minimálně remíza pro ně, která jim stačila na udržení se v tabulce před Pardubicemi. 

Poslední zápas, ve kterém o nic nešlo, tak odehrál FCMARTIN proti Bonymu. Vyrovnané utkání o 7 gólech rozseknul až v nastaveném čase druhého poločasu FCMARTIN, který urval výhru na jeho stranu, s výsledkem 4:3. 

FC Hradec Králové tak v předkole narazí na 8. tým tabulky, kterým se po skončení základní části e:LIGY stala FK Mladá Boleslav. Týmy rozdělovat v konečné tabulce pouze 1 bod, takže předkolo playoff přinese zajímavé střetnutí mezi těmito týmy. Nutno podotknout, že v 7. kole se tyto týmy střetly a výhru brala Mladá Boleslav se skóre 3-1. Vítěz tohoto zápasu narazí na tým, který ovládl celou základní část s 33 body, FC TRINITY Zlín.

FK Pardubice narazí v předkole na vítěze minulého ročníky e:LIGY FC Baník Ostrava. Základní část přinesla remízové utkání 2-2, takže oba týmy mají co napravovat, pokud se chtějí podívat mezi TOP 8 týmů tohoto ročníku. 

Sparta eSports - ENTERPRISE vs SK Slavia Praha (2:2)

Do zápasu za Spartu naskočil Seron s Emericksonem, kterému se tento ročník moc nedaří. Odehrál pouze 1., 2., a 4. kolo, ale Spartě se nepodařilo jedinou sérii vyhrát ani remizovat. Od 5. kola do zápasů naskakovala dvojice Seron s Casterem a jejich bodová šnůra čítala 6 výher a 1 remízu, než přišla porážka od Liberce. Emericksonovi se podařilo vyhrát až ve 13. kole, kdy vyhrál oba své zápasy proti Pardubicím. Na druhou stranu Slavii se dařilo po celý ročník e:LIGY, kde figurovali v popředí tabulky po celou sezónu. 

První utkání rozehrával Seron proti Kubajzovi. Seron předvedl, proč právě on patří mezi TOP 5 hráčů na naší scéně a Kubajze nepustil vůbec k ničemu. Ze zápasu odcházel s čistým kontem a výhrou 3:0. 

Emerickson tak mohl jít v poklidu do zápasu s Peposlavem, protože Sparta v sérii vedla 1-0, ale taky potřebovala tuto sérii vyhrát za 3 body, aby se prokousala na 4. místo před Plzeň. Po 90. minutách byl zápas vyrovnaný a šlo se do prodloužení, které otevřel gólem Emerickson. Hned z rozehrávky se ale Peposlav dostal do pokutového území a znovu srovnával utkání. Druhá polovina prodloužení gól nepřinesla, tudíž šel zápas do penalt. Emericksonovi se ve 2. sérii penalt podařilo vychytat střelu Peposlava a měl tak obrovskou výhodu. Emerickson ale nepotvrdil a skvělý zákrok slávistického brankáře, tak stále držel Slavii ve hře. V 5. sérii penalt Emerickson znovu neproměnil svojí penaltu a vše měl na kopačkách Peposlav, který nezaváhal a vyrovnal na sérii 1-1. 

Seron šel do utkání s Peposlavem s mírou nervozity, protože toto byl zápas o všechno. Sparta musela vyhrát, jinak by to pro ní znamenalo 5. místo a hrála by předkolo playoff. Utkání značně ovlivnila červené karta pro Slavii v 17. minutě, kdy už Seron vedl 1:0. Hra na jednu branku tak znamenala výhru pro Serona 6:0 a jasná zpráva pro Emericksona, který musel vyhrát svoje utkání s Kubajzem. 

Emerickson ale vyhořel i v posledním zápase, kdy se mu nepodařilo vstřelit ani jednu branku, za to Kubajz dal hned 4. 

Sparta tak půjde cestou předkola playoff, kdy z 5. místa narazí na 12. tým FK Teplice. V základní části utkání skončilo výhrou 3-1 pro Spartu, takže parta okolo Serona bude doufat, že se jim podaří stejný výsledek i v tomto střetnutí. V následném čtvrtfinále vítěz zápasu narazí na FCVP Esports. 

Slavia Praha měla jasno už před sérií, kdy měla jisté 2. místo, ale určitě je těší, že dokázali zastavit svého rivala v postupu do TOP 4 e:LIGY. Slavia Praha tak bude čekat na svého soupeře z utkání mezi FC Baník Ostrava - FK Pardubice. 

ZBYLÉ VÝSLEDKY 15. KOLA

PLAYOFF

Základní část je tak minulostí a před námi je předkolo playoff, které startuje v úterý 21.3. od 14:00 zápasem Sparta eSports vs FK Teplice. Všechny zápasy budete moci sledovat na obrazovkách O2TV a také na našem Twitchi. Následné čtvrtfinále se hraje hned další den ve středu 22.3 ve stejný čas 14:00.