e:LIGA
Souhrn 14. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 14. kola základní části e:LIGY

Souhrn 14. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

9. 3. 2023 19:00

Zlín porazil Liberec, Teplice překvapily Zbrojovku.

Po 14. kole e:LIGY nemáme ještě moc jasno, kdo se podívá do vyřazovacích bojů téhle sezóny. Postoupit už určitě nemůžou týmy SK Dynamo České Budějovice a Bohemians Praha 1905. Klokani v tom ročníku zatím nepoznali chuť vítězství, pouze zaznamenali 8 remíz, což je obrovské překvapení, když v týmu máte takového tahouna jakým je hráč Saint. České Budějovice s dvěma nováčky v týmu mohli pouze překvapit, bohužel se jim tato sezóna moc nepodařila. O poslední postupovou pozici budou bojovat 3 týmy. 1. FC Slovácko, FK Jablonec, oba s 10 body a SK Sigma Olomouc, která jich má na kontě 13. Nutno zmínit, že jak Slovácko, tak Jablonec musí nutně vyhrát 4-0 svojí série, což bude pravděpodobně náročné, protože Slovácko se utká s Plzní a Jablonec s nevyzpytatelným Libercem, který ale také potřebuje vyhrát, aby si udržel postup rovnou do čtvrtfinále z TOP 4. Vše nahrává tomu, že posledním postupujícím bude právě Olomouc. 

Situace okolo TOP 4 je jasná. Plzeň musí vyhrát nebo remizovat, aby se dostala před Spartu. Týmy na 4. a 5. místě mají stejně bodů, Sparta má pouze lepší skóre sérií o jednu vyhranou hru v sérii. Souboj Sparty navíc uvidíte na Twitchi, již v úterý 14.3. od 20:00 v derby s týmem SK Slavia Praha. 

14. kolo nabídlo atraktivní utkání mezi FC TRINITY Zlín proti FC Slovan Liberec - Sampi. Ač výsledek vypadal celkem jasně 4-0 pro Zlín, tak jednotlivá utkání byla více než vyrovnaná. Matejs si v prvním zápase poradil s Mrkyym 4:3. Poté MarioOoso porazil Libku 3:2. Liberecký Libka šel do zápasu s Matejsem s tím, že musí vyhrát, aby vůbec udržel naděje Liberce na remízu. Libka toto utkání prohrál 1:2 a Zlín si odnesl 3 body, čím si upevnil pozici před druhou Slávií. Týmy dělí pouze 1 body, kdy Zlín má 33 bodů a Slavia 32 bodů. MarioOoso v posledním utkání porazil Mrkyyho 1:0. 

FC Baník Ostrava si nedělal potíže s týmem 1. FC Slovácko a přehrál ho na série 3-1. Pro Slovácko tento zápas mohl znamenat lepší pozici do posledního kola a následného boje o předkolo playoff, ale tímto zápasem se jim situace značně ztížila. Jediný zápas dokázal vyhrát ambi, který porazil Totika 2:0. 

FCVP Esports odehráli důležité utkání proti SK Dynamo České Budějovice. Plzeň si s Budějovicemi poradila v poměru 3-1 na zápasy. Pro Budějovice by výhra nic nezměnila, protože na 12 místo by jim chyběly 4 body. Výhru v sérii přinesl OndrykK, který porazil zkušeného Huhnaka 4:2 v posledním zápase. 

FC Hradec Králové hrál s týmem Sparta eSports - ENTERPRISE a vítězně z utkání vzešel druhý tým. Hradec měl už celkem jasno, že se do předkola podívá, takže je tato prohra nemusí nějak tížit. FCMARTIN doručil výhru zápasu hned v prvním utkání, kdy porazil Castera 7:2. Od té doby, už Sparta nepustila ani jeden zápas a po výsledcích Serona 3:2 a 7:1 otočila vývoj zápase na jejich stranu. 3 body pojistil Caster, který porazil xJenzyyho 3:2. 

FK Jablonec si tímto zápasem mohl hodně pomoci v boji o předkolo, ale bohužel z toho byla pouze remíza proti FK Mladá Mladá Boleslav 2-2. Kobby smetl Cmeldyse 6:1. Následně přišlo světlo naděje pro Jablonec, který vyhrál oba další zápasy, nejprve 3:2 a poté 4:3. V posledním utkání proti sobě šel Efik a kobby. Hráč Mladé Boleslavi ale ukázal, že on je právě tahounem svého týmu a vyhrál utkání 2:1. Jablonci tak nezbývá nic jiného, než v posledním kole porazit Liberec 4-0 v sérii, což vypadá jako nadlidský úkol a před nimi na 12. místě Olomouc by musela s Teplicemi prohrát 0-4. Vše tedy nahrává tomu, že se Jablonec nepodívá do předkola playoff v tomto ročníku e:LIGY. 

Na druhou stranu pro Olomouc, která remizovala s týmem FK Pardubice, si tak pravděpodobně zajistila předkolo playoff a postup z posledního možného místa. Olomouc měla slušně rozjetý zápas, kdy po dvou utkáních vedla 2-0. Ale poté přišel zkrat a Pardubice vrátil zpět do hry Bony, který porazil Lengiho těsně 5:4. Do rozhodujícího zápasu šel Miki proti olomouckému hráči Va6ek7. Po 90. minutách zápas ukazoval finální skóre 5:2 pro prvního jmenovaného. Oba týmy berou 1 bod za remízu. V posledním kole se Olomouc utká s Teplicemi, se kterými sousedí v tabulce a pokud se jim podaří vyhrát, tak poskočí na 11. místo. 

SK Slavia Praha odehrála jednoduché utkání proti Bohemians Praha 1905 s výsledkem 4-0. Jediné kompetitivní utkání předvedl CptKubajz se Saintem, které přineslo 13 branek, a celkově výsledek zápasu ukazoval skóre 7:6 pro Kubajze. V dalším utkání Peposlav nedal šanci Dzekovi a první jmenovaný vyhrál 10:4. CptKubajz poté šel do zápasu s Dzekem, kde rozhodl o 3 bodech pro Slavii s výsledkem zápasu 5:0. Poslední zápas už pouze dohrával Peposlav se Saintem a znovu se podařilo Slavii vyhrát, tentokrát 5:2. Slavia touto výhrou zůstala v boji o 1. místo, kde soupeří se Zlínem. 

FK Teplice jsou sice průměrným týmem v tomto ročníku e:LIGY, ale to jim nebránilo si vyskočit na Zbrojovku Brno, kterou porazili 3-1 na série. Teplice tím zastavily šance Zbrojovky na TOP 4, kde s 24 body si už udrží celkově 6. místo a půjdou do předkola. Nutno zmínit, že Teplice si tímto také pojistily předkolo playoff a nebudou se muset strachovat o výsledek v posledním kole. Jedinou výhru pro Zbrojovku si připsal K1leris, který porazil Sajmonowycze 4:0. 

VÝSLEDKY

TABULKA

Poslední kolo nás čeká už 14.3. Na plánu jsou 2 streamované derby. Nejprve od 18:30 zápas mezi FC Hradec Králové a FK Pardubice. Poté od 20:00 Sparta eSports - ENTERPRISE vs SK Slavia Praha. Utkání bude možné sledovat na našem Twitch kanále