e:LIGA
Souhrn 13. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 13. kola základní části e:LIGY

Souhrn 13. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

3. 3. 2023 10:00

Zlín se po výhře nad Hradce Králové dostal do čela tabulky a Liberec se tím posunul až na 3. místo.

13. kolo e:LIGY nabídlo mnoho zajímavých soubojů. Jedním z nich byl zápas mezi FCVP Esports a SK Slavia Praha. Sešívaní zde předvedli, proč si právě oni zaslouží postup přímo do čtvrtfinále. Plzeňský Laky otevřel sérii výhrou pro Plzeň, ale to bylo vše, na co se dvojice Laky a Huhnak zmohli. Dále kralovala Slavia, která si po výhře 3-1 na série odnáší výhru a posouvá se tím na 2. místo aktuálního ročníku e:LIGY. 

Stejný průběh série měl i zápas mezi Baníkem Ostrava a FC Slovan Liberec - Sampi. Utkal se nejprve dalas a výborně hrající Mrkyy z Liberce. Dalasovi se podařilo přehrát soupeře 4:0. Tato výhra znamenala pro Baník taky tu jedinou. Dále už přišla dominance Liberce, který vyhrál všechna ostatní utkání a série skončila 3-1 z pohledu Slovanu. Momentálně se hráči ze Slovanu nachází na 3. místě, když více než 11. kol kralovali na 1. místě. Mají stejně bodů jako Slavia Praha, ale horší stav skóre sérií hraje v jejich neprospěch. S dvěma koly do konce by se už nemělo stát, že se přímo do čtvrtfinále nepodívají. Příští kolo je čeká našlapaný Zlín a v posledním kole to je Jablonec. 

Již 9 porážku v e:LIZE obdrželi hráči Českých Budějovic, tentokrát se Zbrojovkou Brno. Nováčkům OndrykKovi a Flepinovi se moc nedaří a nasbírali pouze 6 bodů, za 3 remízy a 1 výhru, kterou získali minulé kolo proti Teplicím. FC Zbrojovka Brno na druhou stranu stále bojuje o přímý postup do čtvrtfinále, kde jim na čtvrtou Plzeň chybí 1 bod. Zápas měl jednoznačný průběh, kdy se nejprve OndrykK nedokázal vypořádat s obranou K1lerise a prohrál 0:2. Poté DRMi10 bez jakýchkoliv problémů porazil flepina 4:1. Se stejným výsledkem skončil i zápas proti OndrykKovi a Zbrojovka tak brala velice důležité 3 body v boji o TOP 4. Poslední zápas se tak pouze dohrával a flepin v něm dokázal porazit brněnského K1leris vysoko 8:5.

Další nováčkovská dvojice hrající za 1. FC Slovácko se potkala s FK Mladá Boleslav. Zápas skončil překvapivě remízou 2-2. Beny si v prvním zápase nedokázal poradit s útočnou hrou kobbyho a prohrál vysoko 1:6. Dále ale přišla dvojí výhra, kdy ambi porazil dalšího nováčka soutěže, který reprezentuje Mladou Boleslav, petrase. Stav série byl tedy 1-1 a do zápasu šel beny proti petrasovi. Vyrovnaný zápas nakonec skončil lépe pro prvního jmenovaného a Slovácko mělo na dosah veledůležité 3 body, které by je mohlo posunout do předkola play-off. Výhrou pro Slovácko nakonec série neskončila, protože kobby jako tahoun svého týmu porazil ambiho 2:1 a oba týmy berou po bodu. 

V posledním hraném zápase nastoupily týmy FK Teplice a Bohemians Praha 1905. Teplice v tomto ročníku e:LIGY mají výsledky jako na houpačce. V jednom kole porazí Liberec, který byl v tu chvíli v čele tabulky a další kolo prohrají s posledními Budějovicemi. Tentokrát nenechali nic náhodě a zápas se jim podařilo vyhrát v poměru 3-1 na zápasy. Jedinou výhru pro klokany přinesl Dzeko, který porazil Sajmonowycze 8:3. Teplice se momentálně nachází na 10. místě s 12 body. To jim na postup nemusí stačit, proto potřebují urvat body v dalším utkání proti Zbrojovce Brno. Pod nimi se nachází Olomouc, se kterou se utkají v posledním 15. kole, kde se může hrát o vše. A Pardubice, které momentálně odpočívají na 12. místě, ale mají odehráno o 3 zápasy méně než všichni ostatní. 

Souboje mezi FC TRINITY Zlín - FC Hradec Králové a FK Jablonec - SK Sigma Olomouc byly kontumovány po špatné komunikaci v táboru Hradce a Jablonce mezi hráči. Po nedostavení k zápasu tak byla udělena výhra 4-0 pro Zlín a Olomouc. 

VÝSLEDKY

TABULKA

14. kolo e:LIGY je naplánováno na 7.3. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme v posledním kole základní části, které se bude konat 14.3. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.