e:LIGA
Souhrn 12. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 12. kola základní části e:LIGY

Souhrn 12. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

23. 2. 2023 10:00

Liberec přetrhl vítěznou šňůru Spartě a České Budějovice si připsaly první výhru v tomto ročníku e:LIGY.

 

FK Jablonec - FC Baník Ostrava (1:3)

Baník do této série vstupoval jako velký favorit a také potvrdil předzápasové predikce. S Jabloncem uspěli 3-1 na série. V prvním zápase odehrál jablonecký Cmeldys neúspěšné utkání proti Dalasovi, které skončilo 3:0 pro druhého jmenovaného. V dalším utkání přišla překvapivá porážka pro Totika, s kterým si poradil Efik v poměru 2:3. To ale bylo vše, co Jablonec v tomto utkání dokázal vyhrát. Ostatní dva zápasy skončily jasně pro Baník, nejprve Totik napravil své zaváhání proti Cmeldysovi a porazil ho 5:1 a poté Dalas zpečetil 3 body pro Baník Ostrava, kdy přehrál Efika 3:1.  

SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice (3:1)

České Budějovice po 12. odehraných kolech konečně bodovaly za plný počet bodů a připsaly si vůbec první výhru v aktuálním ročníku e:LIGY. Teplice, které minulý týden porazili favorita Liberec tento týden bohužel nestačili na poslední tým celé tabulky. Budějovický hráč OndrykK nejprve deklasoval Pecu 5:2. Poté flepin vyhrál nejtěsnějším možným způsobem svoje utkání proti Sajmonowyczovi 1:0. O bodovém zisku rozhodl OndrykK, který Sajmonowycze porazil 3:1. V posledním zápase, kde o nic nešlo, flepin nestačil na Pecu a prohrál 3:4. Pro Dynamo to znamená důležité body v boji o playoff, kde jim chybí 3 body na 12. postupové místo. Nebudou to ale mít vůbec lehké, protože v následujících kolech je čeká Zbrojovka Brno, poté Plzeň a nakonec Mladá Boleslav. 

SK Sigma Olomouc - FC Hradec Králové (0:4)

Hradec Králové potvrdil roli favorita a Olomouci nedal jedinou šanci k zisku bodů. Ritzy společně s FCMARTINEM nastoupili proti dvojici z Olomouce Va6ek7 a Lengi. První dvě utkání skončila shodně 4:3 pro Hradec Králové a chyběla už pouze jedna výhra v série, aby si Hradec odnesl plný počet bodů. To se stalo hned v dalším zápase, kdy FCMARTIN nedal šanci hráči Va6ek7 a porazil ho 5:2. Poslední utkání se už pouze dohrávalo a tam si Ritzy znovu odnesl výhru 4:3 jako ve svém prvním utkání. 

FC Slovan Liberec - Sampi - Sparta eSports - ENTERPRISE (3:1)

Sparta do tohoto utkání sice vstupovala jako tým na 5. místě, ale určitě po jejich výkonech ze začátku ledna až do teď by se dala nazvat mírným favoritem. S tím ale nesouhlasil Liberec a se Spartou se poradil celkem jednoduše 3-1 na série. Mrkyy otevřel sérii proti Seronovi a podařilo se mu vyhrát 4:2. Druhý liberecký hráč nastoupil proti Casterovi a tam bohužel přišel výprask 0:5 a série byla po dvou zápasech vyrovnaná na 1-1. Caster zůstal i na třetí utkání, teď nastoupil proti Mrkyymu, ale tentokrát z toho byl neúspěch se skórem 3:0 pro libereckého hráče. Vše tak zůstalo na Libkovi, který musel jít do zápasu se Seronem. Překvapivě se Seronovi nepodařilo vyhrát a Libka si odnesl výhru 5:1 a také 3 body do tabulky, kde momentálně drží jednobodový náskok před druhou Plzní. 

Bohemians Praha 1905 - FCVP Esports (0:4)

Klokanům se v této sezóně moc nedaří. Jsou na 15. místě s 8 body, které získali za 8 remíz. V této statistice jasně kralují, ale stále jim chybí výhry v sérii. Ta nepřišla ani teď. Plzeň poznala hořkost prohry pouze jednou za celou sezónu. Tentokrát to byla jasná výhra pro 2. tým tabulky. Laky sehrál těsné utkání proti Saintovi, které skončilo výsledkem 3:2. Následně si Huhnak nedělal problémy s Dzekem a porazil ho 4:1. Saint poté šel bojovat alespoň o remízu proti Huhnakovi, ale hráč Bohemians Praha neměl ani tentokrát štěstí a znovu prohrál o gól, tentokrát 3:4. Pro Plzeň další body do tabulky a Bohemians Praha 1905 budou mít ještě co dělat, aby se dostali mezi TOP 12 týmů, které nahlédnou do vyřazovacích bojů. Poslední zápas se už pouze dohrával a Laky v něm deklasoval hráče Dzeko 7:1.

VÝSLEDKY

TABULKA

13. kolo e:LIGY je naplánováno na 28.2. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme v posledním kole základní části, které se bude konat 14.3. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.