e:LIGA
Souhrn 11. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 11. kola základní části e:LIGY

Souhrn 11. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

15. 2. 2023 12:00

Baník přejel Mladou Boleslav a Slovácko bere s Českými Budějovicemi jen bod za remízu.

FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava (1:3)

Sousedící týmy v tabulce se spolu utkaly v 11. kole e:LIGY, které jste mohli sledovat na obrazovkách O2TV. Zkušený mladoboleslavský hráč kobby společně s nováčkem v soutěži petrasem se postavili zkušené dvojici hrající za Baník Ostrava Dalasovi a Totikovi. 

Úvodní utkání série si vzali na starost kobby s Dalasem. Druhý jmenovaný otevřel skóre už v 9. minutě, kdy z hranice pokutového kopu vypálil na bránu a brankáři nedal šanci. To trvalo až do 75. minuty, kdy se kobby dostal do stejné pozice jako při prvním gólu a srovnával na 1:1. Dalas se nenechal rozhodit a v 89. minutě zasadil tvrdý direkt v podobě gólu na 2:1. Kobbymu už pak nezbyl žádný čas na srovnání a Baník si tak bral první vítězství v sérii. 

Druhý zápas mezi petrasem a Totikem přinesl totožný výsledek jako ten první a znovu to byla výhra pro Baník Ostrava, která se tím dostala do pohodlného vedení v sérii 2-0 a 3 body tak byly skoro v jejich rukách.

O celkovém vítězství rozhodl Totik v zápase s kobbym, kdy od první minuty jasně dominoval hráč Baníku Ostrava. Totik odcházel ze zápasu s čistým kontem po výhře 3:0 a hlavně plným počtem bodů do tabulky. 

První výhra v sérii, nutno říci, že už nedůležitá, přišla v posledním zápase, kdy petras porazil Dalase 2:1. Mladá Boleslav se drží na 7. pozici s 16 body, Baník Ostrava se na ně dotáhl, kdy ztrácí pouze 3 body na 8. místě tabulky. 

 

SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko (2:2)

Oba týmy do aktuálního ročníku e:LIGY nominovali hráče z klubových kvalifikací. Na straně Českých Budějovic to je OndrykK s flepinem, u Slovácka je to dvojice benykekw a ambi. Dynamo České Budějovice jsou beznadějně poslední a na postup do playoff to s nimi nevypadá. Jsou na poslední pozici celé ligy s 3 body po dnešní remíze. Naopak 1. FC Slovácko stále živí naději na postup do vyřazovacích bojů, kdy mají 9 bodů jako Teplice, kteří obsazují poslední postupové místo do předkola play-off. 

První zápas série nabídlo souboj mezi OndrykKem a benym. V zápase padlo celkem 6 gólů a z vítězství se mohl radovat beny, který přestřílel soupeře 4:2. 

Další utkání nabídlo stejný zápasový výsledek, tentokrát ale pro budějovické Dynamo. Flepin si poradil s ambim 4:2 a tím vyrovnal sérii na 1-1. 

Třetí na pořadí byl velmi důležitý zápas, kde mohl jeden z týmů urvat alespoň 1 bod do tabulky. OndrykK s ambim prohráli svoje první utkání a jeden z nich mohl napravit své zaváhání. Zápas plný akcí nabídl pouze 3 branky. Více jich vsítil ambi, který přehrál soupeře 2:1. Pro 1. FC Slovácko to znamenalo prozatímní bod, který se v dalším utkání mohl proměnit na 3, kdyby se benymu podařilo porazit flepina. 

To se bohužel pro Slovácko nestalo a budějovický flepin si vystřílel vítězství. V zápase porazil benyho 5:4. Pro České Budějovice to znamená ne tak důležitý bod, ale Slovácko by mohlo na konci základní části litovat, že se jim tento zápas nepodařilo vyhrát za 3 body. 

VÝSLEDKY

TABULKA

12. kolo e:LIGY je naplánováno na 21.2. Nezapomeňte sledovat náš web pro výsledkový servis a další napínavé zápasy vám živě přineseme v posledním kole základní části, které se bude konat 14.3. Stream bude znovu možné sledovat na twitch kanále e:LIGY.