e:LIGA
Souhrn 10. kola základní části e:LIGY
Článek Souhrn 10. kola základní části e:LIGY

Souhrn 10. kola základní části e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

9. 2. 2023 15:00

Souboj Plzně s Libercem bez vítěze, Slavia obrala o body Baník a Zbrojovka remizovala se Sigmou.

FK Mladá Boleslav vs Bohemians Praha 1905 (2:2)

Souboj 7. a 14. týmu tabulky překvapivě nepřinesl vítěze. Klokani vstoupili do série výhrou, kdy Saint porazil kobbyho 5:3. Vzápětí na to dokázal vyhrát svůj zápas hráč Mladé Boleslavi petras. Hráč Bohemians Dzeko měl trošku těžší den, protože ani v zápase proti kobbymu se mu nepodařilo vyhrát a zápas skončil 1:2. Stav série teda nahrával Mladé Boleslavi, která vedla 2-1 a chyběl jí poslední zápas k úplnému vítězství. Saint z Bohemky ale prokázal, že kvality stále má a porazil petrase 5:3. Oba týmy berou po bodu za remízu 2-2. 

FC TRINITY Zlín vs FK Teplice (4:0)

Jasný výsledek pro dvojici MarioOoso a Matejse, kteří nedali soupeřům žádnou šanci na úspěch v tomto zápase. MarioOoso otevřel sérii výhrou 2:1 proti Pecovi. Druhý hráč Zlína Matejs dominoval Sajmonowyczovi a porazil ho 5:0. Druhý zápas MarioOosa skončil 3:1 proti Sajmonowyczovi. Tímto byla výhra dokonána a chyběl dohrát pouze poslední zápas. Matejs znovu ukázal, že patří mezi lepší hráče tuto sezónu a porazil Pecu vysoko 5:1. 

FC Baník Ostrava vs SK Slavia Praha (1:3)

Slavia si po zaváhání z minulého kola, kdy pouze remizovala s Teplicemi, chtěla napravit chuť. Baník hraje v této sezóně průměr. Jsou na 9. místě s 10 body. Za to Slavia měla před zápasem na kontě 17 bodů a patří mezi TOP 4 kluby tohoto ročníku e:LIGY. Úvodní slovo ale měl v zápase Baník, kdy se Dalasovi podařilo porazit Kubajze 2:1. To ale bylo všechno, co Baník předvedl v tomto zápase. V dalším zápasem si slavistický Peposlav poradil s Totikem 6:3 a následně si poradil i s Dalasem 5:4. Slavia s match pointem vstupovala do posledního utkání, kdy se střetl Kubajz a Totik. Z gólové přestřelky vyšel lépe Kubajz, který vyhrál 6:4 a bral tak 3 body pro Slavii. 

SK Dynamo České Budějovice vs Sparta eSports - ENTERPRISE (0:4)

Sparta v neskutečné formě, kdy od 3.1 neprohrála ani jedno utkání. Od nového roku nastupuje dvojice Seron a Caster a zdá se, že jen těžko budou hledat soupeře. Seron zaslouženě vyhrál ocenění hráče měsíce za předvedený výkon, kdy neprohrál ani jedno svoje utkání. Ale zpět k zápasu s Českými Budějovicemi. Sérii začal Seron, který porazil 3:1 OndrykKa. Následně Caster přehrál 4:1 flepina. O výhře tedy rozhodoval Caster, který šel do utkání s OndrykKem v naprostém klidu. Po výsledku 3:1 pro sparťanského hráče si Sparta připsala další 3 body do tabulky a usadila se na 2. místě tohoto ročníku e:LIGY. V posledním zápase pouze Seron upravoval na konečných 4-0 po výsledku nad flepinem 5:2. 

1.FC Slovácko vs FC Hradec Králové (2:2)

Hradec do tohoto zápasu nastupoval jako favorit. Bohužel pro ně z toho byla pouze remíza. Zápas pro ně začal ale dobře, kdy Ritzy porazil benyho 2:1. Pak ale přišel na řadu dvojzápas hradeckého Gazdice, který nejprve prohrál 0:6 s ambim a poté 1:2 s benym. Celou sérii musel zachraňovat Ritzy, aby z toho byl vůbec bod. To se mu podařilo a po výsledku 2:1 nad ambim si týmy berou po bodu. 

SK Sigma Olomouc vs FC Zbrojovka Brno (2:2)

Překvapivý výsledek přinesl i zápas mezi Sigmou Olomouc a Zbrojovkou Brno. Zbrojovka otevřela sérii dvěma výhrami, kdy nejprve K1leris porazil hráče Sigmy Va6ek7 5:1 a v následujícím zápase DRMi porazil Lengiho 6:3. Zbrojovka byla pouze krůček od 3 bodů. Sigma se ale vrátila do hry, kdy hráč Va6ek7 porazil DRMiho 8:4. Všechno bylo na Lengim a K1lerisovi. Lépe z toho zápasu vyšel Lengi, který vyhrál 4:1 a tak Olomouc vybojovala bod za skvělý comeback. 

FCVP Esports vs FC Slovan Liberec - Sampi (2:2) 

Souboj z horních pater tabulky mezi Plzní a Libercem nenašel vítěze a byla z toho pouze remíza. Laky otevřel výhrou proti Mrkyymu 1:0. Poté ale přišel na řadu Libka1 svým dvou zápasem a nejprve porazil Huhnaka 3:1 a poté i Lakyho 2:1. Výborně hrající Liberec se tuto sezónu ukazuje ve velkém světle, a tato výhra by pro ně znamenala určitě hodně. Bohužel pro Liberec dnes Mrkyy neměl svůj den a prohrál i svoje druhé utkání 1:2 tentokrát s Huhnakem. Pro oba týmy to tedy znamená jeden bod za remízu.

VÝSLEDKY

TABULKA

Přístí kolo nás navíc opět čeká i oficiální stream na kanálu e:LIGY. Zapiš si do kalendáře 14.2. a v 18:30 nezapomeň naladit náš Twitch, aby jste nepřišli o tu nejlepší lokální FIFU!