e:LIGA
Shrnutí 5. kola ligové částí e:LIGY
Článek Shrnutí 5. kola ligové částí e:LIGY

Shrnutí 5. kola ligové částí e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

5. 1. 2024 11:00

Úterní kolo přineslo velmi překvapivou prohru Baníku Ostrava, která nezvládla zápas s Libercem. Derby skončilo nerozhodně.

FC Baník Ostrava vs FC Slovan Liberec - Sampi

První streamované utkání nabídlo zajímavý výsledek pro Liberec, který dokázal přehrát Baník Ostrava. 

Zápas 1: Totik vs Peposlav17

Totik se v 1. poločase dostal do vedení, které trvalo jen chvíli. Hned po výkopu si míč vzal Peposlav, který srovnal utkání na 1:1. V druhém poločase se libereckému hráči podařilo dostat do vedení, jenže Totik byl proti a srovnal 5 minut před koncem zápasu. Prodloužení nabídlo divákům dalších 30 minut akce. Lépe z toho vyšel Peposlav, který bral celkové vítězství 3:2 a také první bod v sérii. 

Zápas 2: dalas94 vs AdulackK

Stejně jako v předchozím zápase šel hráč Baníku jako první do vedení. I tentokrát vedení vydrželo pouze pár minut. Dalasovi se před koncem 1. poločasu podařilo dostat do vedení, které ale nevydrželo ani do hvizdu rozhodčího a na 2. poločas se šlo za vyrovnaného stavu 2:2. AdulackK v 59. minutě otočil zápas skvělou střelou na 3:2. V 72. minutě šel dokonce do vedení 4:2. Do konce zápasu se dalasovi podařilo pouze snížit na konečných 4:3 pro AdulackKa. 

Zápas 3: Totik vs AdulackK

AdulackK v tomto zápase mohl rozhodnout o tom, že Liberec bude z tohoto utkání brát plný počet bodů. Totik do zápasu vstoupil špatně a ukázalo se, že liberecká dvojice umí dávat góly hned ze startu zápasu. Hned v 6. minutě po rohovém kopu šel AdulackK do vedení 1:0. Hráč Baníku to ale nechtěl dát soupeři zadarmo a v 10. minutě dorovnával na 1:1. Na konci prvního poločasu byl AdulackK ve vedení 2:1 po gólu ze 17. minuty. Liberecký hráč v 50. minutě vedl už 3:1 a jen málo kdo věřil, že by s tím Totik mohl ještě něco udělat. Hráč Baníku ale nic nevzdal v 57. minutě snižoval skóre a v 83. minutě po srovnával dokonce na 3:3. Prodloužení žádný gól nenabídlo, tudíž zápas musely rozhodnout penalty. Jediný, kdo v penaltách zaváhal byl Totik ve 3. sérii penalt a AdulackK bral důležitou výhrou, ale co je hlavní, tak 3 body do tabulky ze zápasu s Baníkem. 

Zápas 4: dalas94 vs Peposlav17

Zápas byl již rozhodnutý, ale série se musela dohrát a v posledním utkání se střetli dalas94 a Peposlav. Do 22. minuty jsme mohli vidět hned 3 góly, kdy dalas vstřelil jeden a Peposlav zamířil mezi 3 tyče správně dvakrát. Utkání nakonec nabídlo rovnou 9 gólů a z výhry se mohl radovat liberecký celek 6:3. Pro Baník to znamenalo první prohru v letošním ročníku e:LIGY. 

FK Pardubice vs FC Hradec Králové

V druhém streamovaném zápase jsme mohli vidět derby rivalů z východních čech. Oba týmy ukázali, že jsou na tom herně velmi podobně, protože oba týmy braly pouze po bodu z utkání. 

Zápas 1: Ritzy vs Zboril

Zboril doslova vlétl na svého soupeře a vstřelil brzké dva góly. Ritzymu se podařilo snížit před koncem 1. poločasu, jenže ve 49. minutě udeřil znovu hradecký hráč a znovu to bylo o 2 góly. Ritzy v průběhu druhého poločasu zase snižoval skóre, ale hradecký hráč se znovu utrhl o dva góly na 4:2. V 90. minutě bylo skóre 3:4 z pohledu Ritzyho, který už neměl čas na vyrovnání a tak první bod v sérii bral Hradec Králové. 

Zápas 2: Miki vs flepincz

Miki na sobě nedal znát tlak, protože do zápasu vlétl jako uragán a vstřelil hned 7 gólů oproti flepinovi, který vsítil pouze 3. Do třetího zápasu se šlo za vyrovnané série 1-1. 

Zápas 3: Ritzy vs flepincz

Flepincz nastupoval hned do dalšího zápasu po výprasku od Mikiho. Ritzy po 1. poločase vedl 1:0 a herně to vypadalo, že Pardubice ještě budou moci v posledním zápase bojovat o plný počet bodů ze zápasu s Hradcem. Flepin do druhého poločasu vstoupil velmi dobře. Hned zkraje vstřelil vyrovnávací branku na 1:1. V 65. minutě Ritzy neproměnil penaltu ve zlomovém okamžiku a zápas šel tak do prodloužení. V druhém poločasu nastavení se Ritzymu podařilo dostat do vedení. Flepin ve 118. minutě ale dorovnával na 2:2 a i tento zápas nabídl penaltový rozstřel. Klíčová 3. série penalt znovu nevyšla dobře pro pardubického hráče a flepin, který proměnil všechny penalty dostal Hradec Králové na možnost zisku 3 bodů. 

Zápas 4: Miki vs Zboril

Velmi vyrovnané utkání přenesl poslední zápas série mezi Mikim a Zborilem. Po prvním poločase jsme viděli bezbrankovou remízu 0:0. Až v 69. minutě přišla první branka z kopačky Zborila a Hradec Králové byl velmi blízko k zisku 3 bodů pro svůj tým. Ale v 74. minutě se k míči dostal Miki a srovnával na 1:1. Vzápětí v 80. minutě navyšoval skóre na konečných 2:1 v prospěch pardubického celku a tedy remízu v sérii mezi FK Pardubice a FC Hradec Králové 2-2. 


Kompletní výsledky 5. kola