e:LIGA
Shrnutí 17. kola ligové částí e:LIGY
EA Sports FC 24 Článek Shrnutí 17. kola ligové částí e:LIGY

Shrnutí 17. kola ligové částí e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

28. 2. 2024 11:30

Poslední kolo základní části přineslo jasnou výhru Bohemians Praha, kteří si poradili s Hradcem Králové. Vítězné byly i FK Teplice, které si před předkolem vylepšili pozici do předkola výhrou nad FK Mladá Boleslav.

Bohemians Praha 1905 - Entropiq - FC Hradec Králové

Klokani před sérií mohli pouze doufat, že Sparta Praha, která je před nimi na 5. místě v tabulce prohrají svůj souboj s FC Zlín, aby je přeskočili v tabulce. Už během sérii jsme se dozvěděli výsledek Sparty, která přehrála Zlín 3-1 na série a bylo jasné, že z 5. pozice do předkola půjdou právě oni. Bohemians to ale nezastavilo od skvělého výkonu, když si Matejs připsal dvě výhry ze svých zápasů, nejprve porazil Zborila 4:2 a ve druhém utkání vyzrál 3:1 na Totika5666. Saint měl oproti Matejsovi větší problémy, v prvním proti Totikovi5666 bylo jeho utkání v 90. minutě vyrovnané 2:2. Zápas ale nakonec dokázal Saint vyhrát ještě v základní hrací době po rohovém kopu, ze kterého vsítil hráč Bohemians Praha 1905 - Entropiq branku na konečných 3:2. Hradec Králové si alespoň spravil chuť po výhře Zborila nad Saintem 3:1, čím se uzavřela tato série na konečných 3-1 a všechny body putují do tábora Bohemians. Pro Hradec tato prohra ale nic neznamená, protože i oni se podívají do předkola play-off, kde vyzvou MFK Karviná. Bohemians Praha 1905 - Entropiq si to rozdají v bitvě o čtvrtfinále proti FC Viktoria Plzeň. 

FK Mladá Boleslav - FK Teplice - Nessus Gaming

Pro Teplice tato série znamenala nejdůležitější utkání z celé sezóny. Před zápasem byly na nepostupovém, 13. místě. Teplice vstoupily do série skvěle, když nejprve Aubik porazil MarioOosa99 v těsném utkání 5:4. MarioOoso99 nastoupil i do druhého zápasu, tentokrát proti hráči Peca. Znovu prohrál velmi těsně, tentokrát 3:4. Teplice si tu chvíli pojistily minimálně bodem ze zápasu postup do předkola. To jim ale nestačilo a Aubik následně porazil Holuba 6:4. S rozhodnutou sérií šel Peca do zápasu s Holubem a Mladá Boleslav si připsala alespoň jedno vítězství v této sérii. Teplice si připsaly 3 body a posunuly se až na 10. místo, kde vyzvou v předkole tým FK Dukla Praha. FK Mladá Boleslav bude ve čtvrtfinále čekat na svého soupeře z dvojice MFK Karviná - FC Hradec Králové. 


Kompletní výsledky 17. kola

Konečná tabulka základní části