e:LIGA
Shrnutí 14. kola ligové částí e:LIGY
EA Sports FC 24 Článek Shrnutí 14. kola ligové částí e:LIGY

Shrnutí 14. kola ligové částí e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

9. 2. 2024 17:00

První sérii BO4 sehrála FK Dukla Praha, které se podařilo porazit FC Viktoria Plzeň poměrem 3-1. Druhý zápas pak nabídl střetnutí mezi FC Slovan Liberec - Sampi a SK Slavia Praha. Slavia Praha si však připsala čisté vítězství 4-0, i když jednotlivé zápasy byly velmi vyrovnané.

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň (3:1)

Dukla Praha proti Viktoria Plzeň předvedla vynikající výkon, který jí vynesl zasloužené vítězství. Zápas sice nebyl jednoznačný, ale hráči Dukly dokázali využít své příležitosti a získat tři body. Viktoria Plzeň se sice snažila dotahovat, ale nakonec nestačila na soupeřovu efektivitu.

V první sérii mezi FK Dukla Praha a FC Viktoria Plzeň se odehrál zajímavý souboj, ve kterém první zápas sehráli Efik a Benyy. Benyy dokázal získat první a jediné vítězství pro jeho tým v sérii 5:3. Druhý zápas pak odehráli Vojtaa96 proti Mickovi. Vojtaa96 předvedl skvělý výkon v obraně a porazil Micku 2:1. Se sérií vyrovnanou hráli Efik a Micka další zápas. Opět se Micka nedokázal prosadit víc než jedním gólem a Efik ho přehrál 2:1. Dukla hrála o všechno v posledním zápase, zatímco Plzeň hrála o remízu. Vojtaa96 dokázal porazit Benyyho 4:2 a zajistil tak 3 body pro FK Dukla Praha. S tímto vítězstvím se Dukla Praha posunula na 7. místo se 23 body. Plzeň se momentálně nachází na 12. místě, což je poslední postupová pozice do předkola play-off.

FC Slovan Liberec – Sampi - SK Slavia Praha (0:4)

Druhý zápas mezi FC Slovan Liberec - Sampi a SK Slavia Praha přinesl divákům jednostranný výsledek, přestože jednotlivé duely byly napínavé a plné dramatických momentů. Slavia Praha dominovala na hřišti a nedala soupeři žádnou šanci. I když výsledek vypadá jako jasná záležitost pro Slavii, musíme ocenit snahu a bojovnost hráčů ze Slovanu Liberec - Sampi, kteří se nevzdávali až do posledního zápasu.

Ve druhé sérii se na straně Liberce představili AdulackK a Peposlav17, zatímco za Slavii Praha jsme viděli klasické duo Laky a CptKubajz. První zápas série sehráli AdulackK a CptKubajz. Velmi gólový zápas, ve kterém jsme viděli 9 branek, a vítězem tohoto souboje se stal CptKubajz. Dokázal vstřelit rozhodující gól v 92. minutě po rohu a vyhrál nad AdulackKem 5:4. Druhý zápas pak sehráli Peposlav17 a Laky. Laky dokázal skórovat v závěru zápasu a porazil Peposlava 3:2. Třetí zápas měl rozhodnout, zda si Slavia odnese 3 body z tohoto souboje. Po 90 minutách jsme viděli remízu 4:4. Zápas se přesunul do prodloužení, kde Laky vstřelil jediný gól, který rozhodl, a Slavia Praha si odnáší vítězství 5:4 a 3 body z této série, čímž se také dostává na čelo tabulky s 33 body. Poslední zápas měl pouze rozhodnout o konečném skóre série, CptKubajz v něm porazil Peposlava17 4:3.


Výsledky 14. kola

Tabulka