e:LIGA
Shrnutí 13. kola ligové částí e:LIGY
EA Sports FC 24 Článek Shrnutí 13. kola ligové částí e:LIGY

Shrnutí 13. kola ligové částí e:LIGY

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

1. 2. 2024 18:00

V 13. kole e:LIGY se odehrálo jedno z nejvíce očekávaných utkání mezi týmy Bohemians Praha 1905 a FC Baník Ostrava. Oba týmy předvedly výjimečné výkony, ale nakonec to byl Baník Ostrava, kdo získal vítězství v sérii BO4 se skóre 2:1 a vyrovnal se s Bohemians 1905 na třetím místě v tabulce s 27 body. Ve druhém zápase si Sparta lehce poradila se Slováckem.

Bohemians Praha 1905 - Entropiq - FC Baník Ostrava (1-3)

První zápas v sérii BO4 byl odehrán mezi Matejsem a Totikem. Matejs byl jediný hráč Bohemians, který dokázal získat vítězství v této sérii, když porazil Totika 5:3. Saint následně odehrál těsný zápas proti hráči dalas94 a prohrál 0:1. Dalas94 poté sehrál další zápas proti Matejsovi a ukázal, že je připraven na výzvy od hráčů Bohemians, když zvítězil 4:0. Poslední a rozhodující zápas byl odehrán mezi Saintem a Totikem. Totik dokázal zvítězit 5:2 a připsat tak 3 body pro FC Baník Ostrava.

S touto výhrou Baník Ostrava vyrovnal skóre s Bohemians 1905 na třetím místě v tabulce a oba týmy nyní mají 27 bodů. Totik byl nezpochybnitelným hrdinou této série, když rozhodl v rozhodujícím zápase a zajistil tak týmu z Ostravy důležité 3 body. Pro fanoušky obou týmů to bylo vzrušující utkání, které ukázalo, že e:LIGA je plná nečekaných a napínavých momentů. 

AC Sparta Praha - Enterprise - 1. FC Slovácko (4-0)

V dalším vzrušujícím zápase e:LIGY se střetly týmy AC Sparta Praha - Enterprise a 1. FC Slovácko. Za Spartu nastoupili Seron a Emerickson, zatímco Slovácko zastupovali Hawke a MikelKvapilini98. První zápas série byl odehrán mezi Seronem a Hawkem. Sparťanský hráč nedal šanci Hawkemu a dokázal vyhrát se skóre 10:1. Další zápas byl mezi Emericksonem a MikelKvapilini98, tento zápas byl mnohem těsnější a i přesto, že MikelKvapilini98 hrál velmi dobře, prohrál 2:4. Dalším soubojem byl zápas mezi MikelKvapilini98 a Seronem. Opět velmi těsný zápas, ale Seron nakonec dokázal zvítězit 4:2. Sparta Praha si odnesla 3 body a poslední zápas byl pouze k dokončení série. Emerickson opět vyhrál ve velmi gólově bohatém utkání, když porazil Hawkeho 8:1.

Tato série zápasů ukázala dominanci AC Sparty Praha nad 1. FC Slovácko. Emerickson a Seron se ukázali jako klíčoví hráči, kteří přispěli k výrazným vítězstvím svého týmu. Naopak pro Slovácko to byl bolestivý zážitek.


Výsledky 13. kola