e:LIGA
Semifinále e:LIGY: Sparta s Baník budou bojovat o zlato, o bronzu se rozhodne v zápase mezi Slávii a Karvinou
EA Sports FC 24 Článek Semifinále e:LIGY: Sparta s Baník budou bojovat o zlato, o bronzu se rozhodne v zápase mezi Slávii a Karvinou

Semifinále e:LIGY: Sparta s Baník budou bojovat o zlato, o bronzu se rozhodne v zápase mezi Slávii a Karvinou

Redakce

Redakce

9. 3. 2024 11:00

Sparta Praha si poprvé v historii zahraje finále e:LIGY díky výhře 3-1 nad MFK Karviná. SK Slavia Praha bojovala s Baníkem Ostrava do rozhodujícího zápas, ale penaltový rozstřel rozhodl o postupu slezského klubu.

AC Sparta Praha - Enterprise - MFK Karviná

Páteční semifinálové duely otevřela Sparta proti Karviné. Seron nastoupil do prvního utkání proti Dzekovi a vzal si jednoduchou výhru 6:2. Kapolo následně bojoval proti Emericksonovi, který tahal za kratší konec, ale v 89. minutě srovnával utkání na 2:2 a zápas poslal do prodloužení. Sparťanský hráč se před prvním poločasem prodloužení dostal do vedení, které udržel až do konečného hvizdu rozhodčího. Sparta byla ve skvělé situaci, kdy jí stačila pouze jedna výhra, kterou mohl vybojovat Seron proti kapolovi. Seron ale první matchball nevyužil a Karviná se po výhře 5:3 vrátila do série. Do čtvrtého zápasu nastoupil znovu Emerickson, tentokrát proti Dzekovi a situace vypadala už po prvním poločase velmi jasně, když Emerickson vedl 4:0. Do konce zápasu se mu ještě podařilo proměnit dvě šance a celkové skóre zápasu bylo 6:0. AC Sparta Praha - Enterprise se vůbec poprvé v historii podívá do finále e:LIGY. MFK Karviná tak bude muset svojí snovou sezónu bojovat v zápase o 3. místo. 

SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 

Baník si už zažil, jaké to je vyhrát mistra e:LIGY, když se jim podařilo vyhrát titul v sezóně 2021/2022. Pro Baník začala série velmi dobře, když Totik porazil Lakyho 2:0. Následně ale přišlo otočka série, když nejprve CptKubajz porazil Dalase 6:4 a následně hráč Baníku prohrál i s Lakym 3:0. Poté objevil svojí ztracenou formu ze začátku ligy Miroslav „Totik“ Tóth, který doslova přejel CptKubajze 7:1 a sérii tak musel rozhodnout poslední, pátý zápas. Do rozhodujícího zápasu naskočil za Baník hráč Totik a Slavii si vzal na ramena Laky. V základní hrací době se nerozhodlo a za smírného stavu 3:3 se šlo do prodloužení. Ani prodloužení nepřineslo vítěze a o postupu do finále si to týmy rozdaly v penaltovém rozstřelu. Rozhodlo se ve čtvrté sérii pokutových kopů, když Totik vychytal pokus Lakyho. V páté sérii zpečetil postup Baníku do finále, kde vyzvou AC Sparta Praha - Enterprise. Na Slavii Praha čeká tento rok pouze zápas o 3. místo, kde vyzvou tým MFK Karviná. 

Finálový den nás čeká už dnes 9. 3. od 17:00. Obě série můžete sledovat živě na našem Twitch kanále. 

Pro fanoušky jsme si připravili také speciální ceny. Stačí být přítomen v chatu vedle živého přenosu a vyčkat na oznámení o losování. Ta budou probíhat během přenosu. Je tedy třeba dávat dobrý pozor.

Ceny v sobotním finálovém dni

  • 1x poukaz na 1 000 Kč do Playstation Store
  • 2x poukaz na 500 Kč do Playstation Store
  • 2x šála libovolného klubu FORTUNA:LIGY (vybere si sám výherce)
  • 1x láhev F:L
  • 1x mikina F:L

Cesta pavoukem play-off e:LIGY 2023/2024

Související články