e:LIGA
Rozhovor s hráčem Va6ek7
FIFA 21 Článek Rozhovor s hráčem Va6ek7

Rozhovor s hráčem Va6ek7

Jiří Slavík

Jiří Slavík

9. 2. 2021 11:00

Jedním z postupujícíh za tým FK Baník Ostrava je stejně, jako loni hráč Va6ek7. Jaké má letos ambice nebo složení jeho týmu ve FUT se dozvíte v následujícím rozhovoru.

1) Jak dlouho hrajete FIFU a jak jste se k ní dostal?

Dobrý den, FIFU hraji od ročníku 2004. Tenkrát jsem začínal hrát na Xboxu, poté jsem přešel na PC do ročníku 2010 a od roku 2018 hraju Ultimate team. Byl jsem aktivní spíše na NHL scéně, ale od té doby, co EA přestala podporovat a vydávat NHL na PC jsem postupně přešel na FIFU.

2) Loni jste se kvalifikoval také za Baník Ostrava, máte s tímto týmem nějaký bližší vztah?

Samozřejmě hrát za Baník je speciální motivace, klubu fandím odmalička s tátou jsem chodil na Baník ještě, když jsem byl dítě. Půlka mé rodiny pochází právě ze Slezska. Trošku mě mrzí, že mi nevyšla kvalifikace na podzim loňského roku, kdy Baník pořádal turnaj a nejlepší dva hráli o vstupenku do e-sportového týmu Baníku Ostrava možná je to i tím, že se hrálo v módu tzv. ´přátelák´ nikoli ve FUT. Pro mě je teď velká motivace v semifinále ukázat co ve mně je a porvat se o postup a reprezentovat Baník na finále e:Ligy, tam už se může stát cokoliv.

3) Loni jste hrál dokonce ve finále play-off, jaké jsou vaše letošní ambice?

Loni jsem přijel jako nováček a nic se od nás nečekalo, se spoluhráčem Rakem jsme si řekli, že by bylo pěkné postoupit ze skupiny a dál se uvidí. Ze skupiny jsme postoupili bez jediné prohry do play off kde jsme smolně narazili na Plzeň, která měla v Lakym obrovskou sílu, podařilo se mi vyhrát jeden zápas s Pikejem, ale bohužel Laky byl nad naše síly a Plzeň šla zaslouženě dál a celou e:Ligu také ovládla.

4) Jak trénujete a připravoval jste se na tento kvalifikační turnaj nějak výrazněji nebo odlišně?

Nijak jsem se na kvalifikaci nepřipravoval každý týden hraji WL a Rivals. Nic víc nic míň.

5) Jaká je podle vás vaše největší herní přednost?

Myslím si, že vycházím z dobré obrany a v útoku jsem hračička, kde se snažím nachystat co nejlepší situaci a poté nekompromisně potrestat soupeře.

6) Mohl byste nám stručně popsat svůj tým a prozradit nám, jestli plánujete ještě nějaké úpravy do dalších bojů? 

Hraji formaci 4231, když prohrávám jdu na 442. V bráně mám objev letošní sezóny, a to inform Nicka Popa z Burnley na pravé obraně mám headliners Taverniera z Rangers, na stoperech mám legendu Manchester United a mého kapitána prime Ria Ferdinanda vedle něj zláty Rafita Varane z Madridského bílého baletu, kterého bych chtěl určitě inform a vlevo zlatý Ferland Mendy. Defenzivní štíty tvoří červený N´golo Kanté z Blues, který mi padl. Vedle něj střední Ronald Koeman, který mi padl z icon sbc. Na levém CAM mám červeného 87 Ben Yeddera z Monaka, na středním CAM hraje inform Neymar na pravém CAM další legenda Manchesteru United – baby George Best, kterého jsem velkým fanouškem no a na hrotu mám zlatého Kyliána Mbappého. Na lavičce jsou Rashford červený Čuky Lozano nebo Fede Valverde z Realu.

7) Který zápas byste z turnaje vypíchl a proč?

Z kvalifikace bych vypíchl asi hned první kolo ve, kterém jsem prohrával a vyrovnával jsem v 87´ a rozhodl golden gólem jinak to šlo docela hladce.

8) Jaké máte ještě úspěchy ve hře FIFA (kromě loňského finále e:Ligy?

Velké úspěchy nemám kromě osmifinále e:Ligy, ale standardně dávám Elitu 3-2 ve víkendové lize a chybí mi krůček k Elitě jedna a velkou motivací je se dostat do e-sportového týmu Baníku. Když to nevyjde tam tak se snad dostanu někam jinam.