e:LIGA
Rozhovor s hráčem Mattys
FIFA 21 Článek Rozhovor s hráčem Mattys

Rozhovor s hráčem Mattys

Jiří Slavík

Jiří Slavík

17. 2. 2021 10:00

Jedním z postupujících hráčů za klub FC Viktoria Plzeň se stal hráč pod přezdívkou Mattys, který nám zodpověděl pár otázek o jeho postupu do další fáze soutěže.

1) Jaké jsou vaše zkušenosti s herní sérií FIFA?

- Fifu hraji s přestávkami už od roku 2011, ale to byly převážně kariéry nebo klasický výkop. Ultimate hraji od roku 2017.

2) Jak se Vám zamlouvá tento ročník v porovnání s minulými lety?

- První pocit, když jsem zapl tento ročník byl ,,Wau'', přišlo mi to jako velká změna od minulého ročníku. Bohužel postupnými aktualizacemi, omezováním kliček mi to připomíná fifu 20 s dobýváním obran.

3) Jaký je Váš nejlepší výsledek v rámci FUT Champions v tomto ročníku?

- Nejlepší výsledek je Elite 3, kterou se mi podařilo zahrát i při posledním víkendu a zakončit tak skvělý týden. Od první FUT Champions až po tu poslední se pohybuji od 20 do 24 výher.

4) Jak jste spokojen se svým výkonem na kvalifikačním turnaji?

- Výkon hodnotím velmi pozitivně, ale samozřejmě chyby by se našly. Teď je čas, abych na nich zapracoval a minimalizoval je.

5) Pro Vás to byl již několikátý pokus o kvalifikování se do další fáze, v čem byla chyba v předchozích snahách?

- Máte pravdu, byl to už tuším 3 nebo 4 pokus. Tyto kvalifikace jsou velmi vyrovnané, je tu spousta kvalitních hráčů a probojovat se dál je dost obtížné. Úspěch přikládám tomu, že na sobě za poslední měsíc pociťuji herní zlepšení, které se potvrzuje i ve FUT Champions.

6) Jaký kvalifikační zápas byste vypíchl a proč?

- Vybrat pouze jeden je obtížné. Los play off a já si nějak nerozumíme mi přijde. Hned ve druhém kole jsem narazil na Zdenyse, který je velmi kvalitní hráč a loňský ročník dokonce i streamoval. Šli jsme do 3 zápasu, kde rozhodl až golden gol, naštěstí na mé straně. Finále s Moukalachem bylo vyrovnané, při prvním zápase jsem prohrával dokonce 0:2, ale podařilo se zápas otočit. V druhém zápase jsem už zachytil začátek a dostal se do vedení naopak já.

7) Jaký máte vztah ke klubu FC Viktoria Plzeň a jak vnímáte možnost tento tým reprezentovat?

- Od malička se u mě točí vše kolem fotbalu, takže Viktorku znám velice dobře. V profesionálním fotbale patří do TOP 3 klubů u nás. V esportu je to loňský vítěz eLigy, takže hrát za klub, který chce určitě vítězství obhájit je pro mě čest.

8) Jak vypadal váš tým, se kterým se vám podařilo postupu?

- Hvězdy týmu jsou určitě SIF CR7 s IF Neymarem v útoku. V záloze mi skvěle hrají Bruno Fernandes z United a N'Golo Kante z Chelsea. Obranu mi střeží TOTY Arnold a nesmím zapomenout na skvěle chytajícího IF Nicka Popeho, který je objevem letošního ročníku. Formace hraji 442 nebo 4231, záleží na průběhu utkání a kvalitě soupeře.

9) Jak byste popsal svůj herní styl?

- Jako asi většina hráčů, tak i já nejradši útočím. Člověk se snaží učit různé kličky nebo je odkoukat od kluků, co streamují. V obraně je stále na čem pracovat. Vždy záleží na soupeři a na tom, co vám dovolí hra.

10) Jak se těšíte na další fázi turnaje a co si od ní slibujete?

- Těším se moc. Jdu vždy krůček po krůčku a úspěch se třeba i dostaví. Udělám maximum proto, abych se dostal dál. Kluci, co postoupili semnou jsou velmi kvalitní a nebude to lehké. Myslím, že o motivaci netřeba mluvit.