e:LIGA
Rozhovor s hráčem Bartus
FIFA 21 Článek Rozhovor s hráčem Bartus

Rozhovor s hráčem Bartus

Jiří Slavík

Jiří Slavík

13. 12. 2020 14:00

FC Slovácko již zná svojí postupovou sestavu do další fáze turnaje a jedním z těchto úspěšných hráčů je i Bartus, kterého jsme vyzpovídali ohledně turnaje, jeho cílů a mnoho dalšího:

1) Jaké máte zkušenosti se soutěží e:LIGA?

- Je to pro mě úplně něco nového, minulý rok jsem se tam nedostal, takže jsem rád, že mi to letos vyšlo a těším se na nové zkušenosti.

2) Jak se Vám zamlouvá letošní ročník FIFA 21? Co Vás potěšilo, případně máte nějaké výhrady například oproti minulým rokům?

- Pravděpodobně mi více vyhovovala FIFA 20, ale na FIFA 21 se mi líbí, že to je více o skillu, které se hráč musí naučit, aby mohl uhrávat lepší výsledky. Nelíbí se mi hodně EA blocku v obraně, kde si míč hráč musí nachystat, tak aby si byl jistý, že to tam projde. Občas se stává, že se tam náhodně objeví noha bránícího hráče. Taky jsou nesmyslně písknuté penalty, které se dějí neustále. Na tom se určitě shodnu s většinou FIFA komunity.

3) Jak jste spokojen se svým výkonem na turnaji?

- Myslím si, že některé zápasy jsem mohl odehrát lépe. Naproti tomu v některých zápasech jsem si byl dost jistý.

4) Které utkání pro Vás bylo nejnáročnější?

- Určitě semifinále, kde jsem potkal hodně kvalitního soupeře, který postoupil taky.

5) Podařilo se Vám probojovat se k reprezentování FC Slovácka v semifinálové fázi. Jaký máte ke klubu vztah?

-  Jsem velký fanoušek fotbalu a zaujala mě jejich hra. Rozhodl jsem se, že zkusím kvalifikaci a třeba je budu moct reprezentovat v rámci e:LIGA.

6) Jaký je Váš nejlepší letošní výsledek ve FUT Champions?

- Můj nejlepší výsledek je 26:4 Elit2.

7) Poštěstilo se letos v balíčkách? Jaký nejlepší hráč Vám zatím padl?

- Měl jsem docela štěstí, ale nepacknul jsem žádnou velkou raketu. Dvakrát mi padl Kante a z neprodejného totw packu IF Rashford.

8) S jakým týmem jste dosáhl postupového úspěchu?  

- Formace byla 4222. V bráně Ederson který si odchytá svoje, levý obránce byl Ferland Mendy který je na své pozicí jeden z nejlepších ve hře. Stoperská dvojice byla Varane a IF Walker, kteří jsou určitě mezi nejlepšími na svých pozicích. S oběma jsem byl naprosto spokojený. Na pravém obránci byl Semedo. Dvě cdmka tvořili IF Renato Sanches a RTTF Sanso.  IF Renato je výborný a Sanson odehrál lépe, než jsem čekal. Na krajních soz hrál Martial a Gelson Martins a na HU dvojice Neymar s IF Rashfordem, kteří byli určitě největší opory týmu. Jsem rád, že je mám a jsou nejlepší hráči v tomhle týmu. S oběma jsem naprosto spokojený.

9) Jak se těšíte na další část turnaje a co si dáváte za cíle?

- Určitě se hodně těším a budu trénovat a beru si za cíl tam předvést nejlepší výsledek. Taky bych rád postoupil do Grand finále.