e:LIGA
Předkolo e:LIGY: Karviná rozhodla o postupu v posledním utkání, postupuje také Sparta, Bohemians a Dukla Praha
EA Sports FC 24 Článek Předkolo e:LIGY: Karviná rozhodla o postupu v posledním utkání, postupuje také Sparta, Bohemians a Dukla Praha

Předkolo e:LIGY: Karviná rozhodla o postupu v posledním utkání, postupuje také Sparta, Bohemians a Dukla Praha

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

4. 3. 2024 11:00

Předkolo play-off e:LIGY nabídlo čtyři zápasy. Nejtěžší zápas měla Karviná, která s Hradcem Králové bojovala do posledního zápasu. AC Sparta Praha - Enterprise následně nedala šanci Pardubicím. Ve druhém hracím dnu předkola si FK Dukla Praha připsala rychlou výhru a v posledním zápase si Bohemians Praha - Entropiq zajistili postup do top 8, když bez jediné prohry přešli přes Plzeň.

MFK Karviná - FC Hradec Králové

Nejvyrovnanější zápas předkola přinesla hned úplně první série, která otevřela vyřazovací boje mezi MFK Karviná a FC Hradec Králové. Hradci Králové se v prvních dvou utkáních v sérii dařilo velmi dobře, když se dostali do vedení 2-0, ale spečetit postup se jim už nepodařilo. Následně přišly dvě výhry od Karviné, když si nejprve Dzeko222 poradil s flepinem v těsném zápase 3:2 a následně kapolo nedal šanci Zborilovi. Vyrovnaná série, která šla do pátého rozhodujícího zápasu odehrála znovu dvojice kapolo a Zboril. Oproti čtvrtému utkání byl tento souboj mnohem vyrovnanější a rozseknout ho musely penalty. Karviné se podařilo po penaltách vyhrát páté utkání a tím otočit i celou série z nepříznivého stavu 0-2 na 3-2. Ve čtvrtfinále narazí MFK Karviná na vítěze základní části FC Slovan Liberec - Sampi.

AC Sparta Praha - Enterprise - FK Pardubice

Sparta ukončila základní část ve skvělé formě, když ze 7 zápasů vyhrála 6x a pouze jednou remizovala. Naopak Pardubice dělil pouhý bod od nepostupu do předkola. Sparta tedy byla výrazných favoritem v zápase, i přesto, že v základní části spolu tyto dva týmy remizovali. Vyřazovací boje jsou ale úplně jiná soutěž a Seron to ukázal hned v prvním utkání série, když porazil Ritzyho 6:2. Následně do zápasu naskočil Emerickson, který vyzval Mikiho. V základní části si Miki vyšlápl na Emerickson a porazil ho 4:3. Tentokrát to však sparťanský hráč nenechal dopustit a bral klidnou výhru 5:1. Sparta Praha byla jen krůček od postupu, který završil Seron proti Mikimu a Sparta se tak podívá do čtvrtfinále, kde narazí na tým FK Mladá Boleslav. 

FK Dukla Praha - FK Teplice - Nessus Gaming

Teplice o postupu do předkola rozhodli až v úplně posledním kole, když porazili Mladou Boleslav 3-1 na série. Dukla Praha skončila po základní na 7. místě a tak po právu byla favorit na postup z tohoto utkání. Dukla začala velmi dobře, když si Vojtaa96 poradil s Pecou 3:2. Následoval zápas, ve kterém bylo k vidění pouze jeden gól z kopačky Efika, který porazil neumisse. Zápas mezi Vojtaa96 a neumissem oproti minulému přinesl hned 11 branek a z výhry 6:5 se mohla radovat Dukla, která se také podívá do čtvrtfinále. Duklu nečeká vůbec lehká výzva, protože v další části vyřazovacích bojů narazí na druhý tým základní části SK Slavia Praha v čele s hráčem T9Laky. 

Bohemians Praha - Entropiq - FC Viktoria Plzeň

I přes nepovedenou základní část patří právě Bohemians Praha - Entropiq mezi favority na výhru celé e:LIGY. To ukázal Matejs hned v prvním utkání, když si připsal výhru 6:3 nad Benyym. Saint ve druhém zápase ukázal skvělou fazónu, když nedal šanci Mickovi a bral vítězství 3:1. Bohemians stačilo, aby Matejs porazil ve třetím zápase Micku. Po 90 herních minutách bylo jasné, že Bohemians projdou předkolem bez ztráty jediného utkání v sérii, protože Micka se nedokázal ubránit tlaku Matejse a prohrál 2:5. Bohemka má do čtvrtfinále velmi kvalitního soupeře, kterým je FC Baník Ostrava. 


Čtvrtfinále je rozděleno na dva hrací dny*

5. 3. 17:00 FC Slovan Liberec - MFK Karviná
5. 3. 19:00 FC Baník Ostrava - Bohemians Praha - Entropiq

6. 3. 17:00 SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
6. 3. 19:00 FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha - Enterprise

Na čtvrtfinále navážou semifinálové zápasy v pátek 8. 3. od 17:00 a vzejdou z nich dva finalisté. Kdo se stane mistrem e:LIGY se dozvíme 9. března, finálovému souboji však bude od 17:00 předcházet zápas o třetí místo.

Na mistra e:LIGY čeká kromě prizemoney také prestižní postup mezi evropskou smetánku. Vítězný klub e:LIGY totiž bude moci vybrat hráče, který jej pojede reprezentovat do Londýna, kde se utká s ostatními evropskými mistry v eChampions League.

Celé play-off budete moci sledovat živě na našem Twitch kanále. Během streamu bude také možné vyhrát kupony do PlayStation Store a další parádní ceny! Nezapomeňte sledovat sociální sítě pro více informací ohledně e:LIGY.