e:LIGA
Po prvním hracím týdnu zná e:LIGA další postupující
Článek Po prvním hracím týdnu zná e:LIGA další postupující

Po prvním hracím týdnu zná e:LIGA další postupující

Lukáš Prudil

Lukáš Prudil

16. 10. 2019 08:00

V rámci DATART e:LIGY proběhly první části kvalifikačních turnajů čtyř klubů ve hře FIFA 20 na konzoli PlayStation 4.

V rámci DATART e:LIGY proběhly první části kvalifikačních turnajů čtyř klubů ve hře FIFA 20 na konzoli PlayStation 4. Jednalo se o  online kola klubů SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín a Bohemians Praha 1905. Online kvalifikace se hraje systémem BO2, tedy na dvě utkání. Veškeré zmiňované výsledky jsou tedy součtem dvou zápasů, které proti sobě soupeři odehráli. 

V úterý 8.10. proběhly kvalifikační turnaje Sigmy Olomouc a Slovanu Liberec. Turnaje příznivců olomouckého klubu se zúčastnilo 67 hráčů, kteří se utkali o dvě postupová místa, která získali hráči s nickem RealDanek a DominDK7. Oba postoupivší spolu na závěr sehráli finálový dvojzápas, který ovládl RealDanek jednoznačně 10:2. V semifinále navíc zvítězil proti hráči s nickem Matyyy také jednoznačně 6:0. V průběhu turnaje ovšem dvakrát zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, jeho cesta k postupu tak nebyla až tak snadná, jak se na první pohled může zdát.

Libereckých příznivců se kvalifikačního turnaje zúčastnilo 90. Postupujícími se stali hráči s nickem Sajmonowycz a Angel, který svého soupeře ve finále zdolal výsledkem 3:0. Toto byl pro hráče s nickem Angel navíc nejmenší rozdíl, kterým jakéhokoli soupeře v turnaji porazil. Všechny ostatní zápasy totiž zvládl minimálně rozdílem čtyř gólů, třikrát dokonce soupeři nadělil během dvojzápasu dvojciferný počet branek. Jeho postup do další části e:LIGY je tedy velmi přesvědčivý.

Ve středu 10.10. se kvalifikační turnaj uskutečnil pro příznivce Fastavu Zlín a Bohemians Praha. Zlínských příznivců se zúčastnilo 53. Turnaj ovládl hráč s nickem MorCaJs, který ve finále porazil hráče s nickem jakeem00 poměrem 6:2. MorCaJs ovšem prošel první dvě kola pouze nejtěsnějším rozdílem 1:0, ve čtvrtfinále pak zvítězil 4:3.

Příznivců „klokanů“ se při příležitosti prvního kvalifikačního online turnaje sešlo zatím nejméně, konkrétně 46. Nejúspěšnějším z nich se stal hráč s nickem M4tk05, který ve finále zdolal hráče s nickem lokols poměrem 7:2. M4tk05 navíc vyhrál všechny své dvojzápasy rozdílem minimálně pěti gólů a jeho postup byl tím pádem velmi přesvědčivý a „bez nervů“. Na rozdíl od zbylých třech dosud odehraných turnajů bylo v této kvalifikaci finále klíčové, neboť Bohemians využili možnosti dosadit do další fáze svého eSport hráče. Postoupil tedy pouze vítěz kvalifikace, tedy hráč s nickem M4tk05. 

Na závěr náleží gratulace všem úspěšným hráčům, kteří si již zajistili postup. Šance ovšem v žádném případě nekončí ani pro ty, kterým se to v prvním kvalifikačním turnaji nepovedlo. Čtyři kluby mají svá první kvalifikační kola za sebou, v následujících dnech se ovšem budou hrát první kvalifikační turnaje zbylých dvanácti klubů nejvyšší české fotbalové soutěže. Hráči, kteří nepostoupili v kvalifikačním turnaji jednoho klubu, se tak mohou zúčastnit i dosud neodehraných kvalifikací klubů jiných. Navíc i ti, kteří touží reprezentovat pouze klub svého srdce, nejsou v žádném případě ze hry venku.

 Po skončení prvních kvalifikačních turnajů totiž budou následovat druhá kola, kde každý hráč dostane znovu možnost kvalifikovat se za jakýkoli ze šestnácti klubů. Výherci každé kvalifikace mimo postupu do semifinále obdrží šálu daného klubu a dvě vstupenky na domácí zápas, poražení finalisté pak dvě vstupenky na domácí zápas. Offline semifinále se uskuteční 16. – 17. listopadu v Praze (pro kluby z Čech) a Olomouci (pro kluby z Moravy). Čtyři zástupci každého klubu budou hrát mezi sebou o dvě postupová místa do finále, kde se utkají proti zástupcům zbylých patnácti klubů o historicky první titul DATART e:LIGY a prize money v hodnotě 150 000 Kč.