e:LIGA
Ligová fáze startuje už dnes!
EA Sports FC 24 Článek Ligová fáze startuje už dnes!

Ligová fáze startuje už dnes!

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

11. 12. 2023 16:00

e:LIGA je oficiální českou ligovou soutěží ve fotbalové hře EA Sports FC, a nyní s velkým očekáváním vstupuje do páté sezóny. Tato soutěž, která se stala vrcholným okamžikem pro virtuální fotbal v České republice, slibuje vzrušující chvíle, zápasy a soutěžení mezi nejlepšími hráči na konzolích PlayStation 5.

Ligová část

Kluby se mezi sebou utkají v ligové části, která se odehraje obdobně jako FORTUNA:LIGA. Každý tým se s každým týmem utká v jednom vzájemném zápase. Dohromady se odehraje 17 ligových kol. Vybrané zápasy ze všech kol bude možné sledovat na oficiálním twitch kanále e:LIGY. Na základě umístění v tabulce se po všech odehraných kolech určí nasazení nejlepších dvanácti týmů do finálového play-off.

Celý program 1. kola

Kompletní rozlosování základní části e:LIGY 2023/2024

Play-off

Reprezentanti nejlepších dvanácti klubů se utkají mezi sebou o titul e:LIGY. Kluby budou nasazeny do vyřazovacího pavouka na základě umístění v ligové části. Play-off bude možné sledovat živě prostřednictvím livestreamu na twitch kanále e:LIGY. Play-off začíná 2. března. Finále ja naplánováno na 10. března, které přinese nesmírně napínavý závěr sezóny.

Sezóna začne 12. prosince. První zápas odstartuje v 17:00 mezi týmy Bohemians Praha 1905 - Entropiq a FK Dukla Praha. Následovat bude zápas ve 19:00 mezi AC Sparta Praha - Enterprise a FC Baník Ostrava. Každé kolo bude přenášeno online, umožňující fanouškům sledovat zápasy živě a být svědky toho nejlepšího virtuálního fotbalu.

Prizepool:

  1. místo: 50 000 Kč
  2. místo: 30 000 Kč
  3. místo: 15 000 Kč
  4. místo: 5 000 Kč

e:LIGA nejenže slibuje intenzivní souboje na virtuálním trávníku, ale také významné odměny pro nejlepší hráče. Celková cena ve výši 100 000 korun, medaile a pohár pro vítěze jsou lákadlem pro hráče, kteří se budou snažit získat titul mistra v této prestižní virtuální soutěži. Očekáváme skvělou sezónu plnou vzrušujících momentů, taktických tahů a nekompromisního souboje o vítězství.