e:LIGA
O krok blíže titulu. Plzeň a Teplice postupují do nedělní části!
FIFA 21 Článek O krok blíže titulu. Plzeň a Teplice postupují do nedělní části!

O krok blíže titulu. Plzeň a Teplice postupují do nedělní části!

Jiří Slavík

Jiří Slavík

4. 4. 2021 07:15

Dlouho očekávané vyvrcholení celé soutěže e:LIGA dorazilo v prvním dubnovém víkendu a nutno konstatovat, že tedy bylo na co koukat! Celodenní program prvních zápasů v boji o postup do nedělní části nám představil jen ty nejlepší z nejlepších, kde byste slabšího soupeře hledali velice obtížně a pravděpodobně by toto prosebné hledání nemělo zdárného konce. Tady již šlo o hodně. Jakékoli zaváhání a několika týdenní přípravy mohli přijít vniveč. Prostor na chybu byl již minimální, a ještě aby ne, za dva dny budeme znát celkového mistra a otázky na stoprocentní koncentraci a maximální snahu by tedy byly liché. Každý cítil možnost dosáhnout vrcholu a všichni dali do zápasů naprosto vše!

Skupina B byla v tomto složení:

·         FC Baník OstravaTotikjepan, boleks

·         FC Viktoria PlzeňT9Laky, Ondra17

·         FK Teplicedalas94, FKTSobla

·         MFK KarvináK1leris, Efik

·         Slezský FC OpavaRobiiino, Rak

Hned první kolo nabídlo mírné překvapení, kdy jedna z největších hvězd turnaje, T9Laky, nezvládl první dvě utkání a musel provést nejednu změnu, aby vyladil formu dle svého běžného normálu. Zapracovat tedy musel Ondra17, který svá klání zvládl bravurně a připravil tak pro prvně zmiňovaného pozici, ze které mohl toto kolo rozhodnout ve prospěch Plzně, což se také po výhře 3:2 nad K1leris povedlo a Viktoriáni tak měli první tři body do tabulky.

Velice suverénním způsobem táhli skupinou FK Teplice, kdy až na jednu prohru zvládli své kolo proti Baníku a následně si také poradili s Opavou a Karvinou a rázem bylo 9 bodů na světě. Byl by hřích nezmínit hráče FKTSobla, který byl naprosto fenomenální a neprohrál v těchto třech kolech jeden jediný zápas!

Opava s Ostravou skončili na chvostu tabulky, je důležité však poznamenat, že trochu smolně. V žádném případě se totiž nejednalo o zápasy, které by připomínaly debakl, ba naopak. Především Slezané stojí za zmínku, kdy ve svých prvních třech kolech pokaždé vyšli s celkovou porážkou 3:2 a rozhodoval tedy pouze jeden jediný zápas. Vzájemný duel v posledním kole však vyšel lépe baníkovcům a získali tak alespoň pár čestných bodů do tabulky.

MFK Karviná ve výsledku doplatila na nezvládnuté první kolo proti favorizované Plzni, která se však jak již bylo zmíněno, potýkala s úvodními trablemi a Karviná tak nebyla daleko od skvělého triumfu. Právě tato vzájemná prohra doplněná výsledkem 1:4 proti Teplicím nakonec zapříčinila, že po předposledním kole s celkovými šesti body po výhrách nad Ostravou a Opavou již věděli, že pro ně cesta soutěží končí, jelikož Plzeň zvládla po prvním kole i ty následující a stejně jak Teplice, byla devítibodová. Horší vzájemná klání tak Karvinou stálo postupové místo a 5. kolo bylo již čistě exhibiční a rozhodovalo se již jen o finálním vzhledu tabulky, kde bylo nejdůležitější určit, kdo nakonec skončí na první a druhé pozici, z důvodu nasazení do nedělní části.

Úplný závěr skupiny dohrávaný v půl deváté večer nabídl zajímavé souboje, kdy jsme měli možnost sledovat například zápas T9Lakyho proti FKTSoblovi. Překvapení turnaje a dost možná rýsující se nadějná hvězda české scény šla do zápasu s favoritem neporažena a bylo tedy i přes skutečnost menší významnosti utkání z důvodu vědomého postupu z minulého kola zajímavé sledovat, zda svoji spanilou cestu prodlouží na kompletní nedotknutelnost v rámci prohry. Překvapení se však nekonalo a T9Laky symbolicky gólem v poslední vteřině zápasu z kopačky Neymara rozhodnul utkání výhrou 1:0, která ovšem v celkovém součtu nestačila v boji s Teplicemi o prvenství ve skupině a pouze tak upravila výsledné skóre na 2:3 z pohledu Plzně.

V neděli můžeme tak sledovat souboj Teplic proti AC Sparta Praha a Viktorka Plzeň si to rozdá proti prvnímu týmu ve skupině D – FC Fastav Zlín.

           

Výsledná tabulka

Tým                                        Skóre               Body

FK Teplice                              14:6                 12

FC Viktoria Plzeň                  11:9                 9

MFK Karviná                         10:10               6

FC Baník Ostrava                  8:12                 3

FC Slezská Opava                  7:13                 0

 

Jednotlivá kola

1.      Kolo

·         MFK Karviná             2:3       FC Viktoria Plzeň

·         FC Baník Ostrava      1:4       FK Teplice

2.      Kolo

·         MFK Karviná             4:1       FC Baník Ostrava

·         Slezský FC Opava      2:3       FK Teplice

3.      Kolo

·         FK Teplice                 4:1       MFK Karviná

·         FC Viktoria Plzeň      3:2       Slezský FC Opava

4.      Kolo

·         FC Baník Ostrava      2:3       FC Viktoria Plzeň

·         Slezský FC Opava      2:3       MFK Karviná

5.      Kolo

·         FC Viktoria Plzeň      2:3       FK Teplice

·         FC Baník Ostrava      4:1       Slezský FC Opava